Petr Jiráček Články

Přidat hráče do záložek

Jiráček je lehce zraněný, v Dánsku ale chce hrát

Aktualizováno. Záložník Petr Jiráček přijel na dnešní sraz reprezentace před úvodním kvalifikačním utkáním v Dánsku s pohmožděným nártem. Sám ale věří, že jeho zranění se rychle zlepší a bude moci v sobotu v Dánsku nastoupit. Počítá s tím i kouč Michal Bílek.

Jiráček odešel z Wolfsburgu. Už patří Hamburku

Petr Jiráček dnes přestoupil z Wolfsburgu do Hamburku. Šestadvacetiletý záložník opouští Wolfsburg po půl roce, Hamburk za něj údajně zaplatil čtyři miliony eur (zhruba 99 milionů korun). Transfer dnes definitivně schválilo vedení hamburského klubu. Jiráček podepsal čtyřletou smlouvu.

Jiráčka zklamalo, že ho Wolfsburg odepsal, chce táhnout Hamburk

Českého reprezentanta Petra Jiráčka překvapilo a zklamalo, že s ním trenér Wolfsburgu Felix Magath přestal počítat. Přestup do Hamburku ale nepovažuje za krok zpátky. Rád by se stal tahounem týmu a pomohl mu k udržení v bundeslize.

Jiráček v Hamburku prošel testy, přestoupit by mohl v úterý

Záložník Petr Jiráček se dnes znovu o něco víc přiblížil přestupu z Wolfsburgu do Hamburku, protože úspěšně absolvoval celodenní zdravotní testy. O transferu však podle hráčova manažera Dalibora Laciny bude jasno nejdříve v úterý večer, kdy zasedne dozorčí rada hamburského klubu.

Hamburk nabídl za Jiráčka 3,5 milionu eur, Wolfsburg chce víc

Bundesligový Hamburk chce získat českého fotbalistu Petra Jiráčka. Za reprezentačního záložníka podle agentury SID nabídl 3,5 milionu eur (asi 87 milionů korun), Wolfsburg však za šestadvacetiletého hráče požaduje vyšší částku.

Jiráčkův agent vyloučil odchod záložníka do Betisu

Agent záložníka Petra Jiráčka Dalibor Lacina vyloučil, že by český reprezentant v letním přestupním termínu mohl opustit Wolfsburg a zamířit do Betisu. Německý list Bild přišel se spekulací, že by bundesligový klub mohl šestadvacetiletého hráče vyměnit za španělského záložníka Beňata.

Jiráček: Slova nenacházím, je to největší moment kariéry

Svým gólem loni v listopadu stvrdil postup z baráže na mistrovství Evropy, teď exceluje záložník Petr Jiráček i na něm. Vstřelený gól v dnešním klíčovém utkání s Polskem o postup do čtvrtfinále mistrovství Evropy považuje za největší moment své kariéry.

Jiráček dal třetí nejrychlejší gól v historii ME

Jen dva fotbalisté stihli v historii mistrovství Evropy dát gól rychleji než Petr Jiráček v úterním zápase s Řeckem ve Vratislavi. Český záložník se podle oficiálních statistik UEFA trefil za pouhé dvě minuty a čtrnáct sekund po zahajovacím hvizdu. Rekord drží Rus Dmitrij Kiričenko, který na gól potřeboval jen jednu minutu a sedm sekund.

Jiráček: Po gólu Rusů jsme se zbláznili

Záložník Petr Jiráček si po prohře 1:4 s Ruskem v úvodním duelu Eura posteskl, že čeští fotbalisté hráli přesně to, co soupeři vyhovovalo. Národní tým podle něj dostal na úvod šampionátu lekce a teď je na něm, zda se z ní poučí. Středopolař Wolfsburgu je přesvědčen, že zbylé dva zápasy skupiny A s Řeckem a domácím Polskem zvládnou Češi lépe.

Jiráček věří, že do startu Eura naladí optimální formu

Celé jaro kolem sebe Petr Jiráček slýchá, že ztratil životní formu z podzimní části sezony, kdy s Plzní zářil v Lize mistrů a vysloužil si i přestup do Wolfsburgu. Těsně před startem Eura ale věří v návrat "starých" časů. V pátečním zahajovacím utkání s Ruskem chce Jiráček dokázat, že řeči o jeho slabším jaru nemají pravdivý základ.

Jiráček: Příprava s Maďarskem bude důležitá pro sebevědomí

Podle záložníka Petra Jiráčka je zítřejší generálka s Maďarskem pro české reprezentanty hodně důležitá. Především kvůli získání sebevědomí před mistrovstvím Evropy. Věří, že i jemu pomůže dostat se do herní pohody poté, co ve Wolfsburgu na jaře pravidelné herní zatížení postrádal.

Petr Čech získal posedmé Zlatý míč ČR a stal se rekordmanem

Brankář Petr Čech potřetí za sebou ovládl anketu Zlatý míč ČR. Gólman Chelsea vyhrál již posedmé v šestnáctileté historii hlasování a vytvořil nový rekord, o který se dosud dělil se šesti prvenstvími s Pavlem Nedvědem. Druhý skončil Tomáš Rosický z Arsenalu a třetí Petr Jiráček z Wolfsburgu. Ligové ankety ovládli mistři ze Slovanu Liberec.

Bílek vyrazil za legionáři do Německa, líbil se mu výkon Poláka

Trenér české reprezentace Michal Bílek v sobotu sledoval bundesligový duel mezi berlínskou Herthou a Wolfsburgem (1:4) a viděl v akci tři krajánky. Nejvíc se mu líbil výkon hostujícího Jana Poláka, který podle kouče zůstává v hledáčku pro červnový evropský šampionát.

Jiráček chce zpět do základu Wolfsburgu a dát interview v němčině

Český reprezentační záložník Petr Jiráček doufá, že se vrátí do základní sestavy bundesligového Wolfsburgu, z níž vypadl vinou zranění. Dělá pro to maximum i kvůli tomu, aby se dostal do výběru pro letní mistrovství Evropy.

Musíme zůstat v klidu a nohama na zemi, říká Jiráček

Wolfsburg ještě nedávno bojoval o záchranu, dnes si ale na hřišti berlínské Herthy připsali již čtvrté vítězství v řadě a rázem útoční na pozice zajišťující evropské poháry. Ze tří bodů se radoval i záložník Jan Polák, hrající v základní sestavě, a střídající Petr Jiráček, který krotí euforii.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele