Sparta nepřijala nabídku za Stancia, odchod Šurala řeší

Rumunský záložník Nicolae Stanciu chtěl přestoupit ze Sparty, ale nabídka, která na Letnou dorazila, neodpovídala představám pražského klubu. Sportovní ředitel Tomáš Rosický proto počítá se setrváním Stanciua i pro jaro. S týmem dnes zahájil přípravu stejně jako reprezentant Josef Šural, který se nedohodl na prodloužení smlouvy a řeší se jeho případný přestup.

Hráčem s nejvyšší tržní hodnotou v lize je Hrošovský

Specializovaný server transfermarkt.de zrevidoval tržní hodnoty hráčů v české nejvyšší soutěži. Nejvyšší aktuální cenu už nemá rumunský záložník Sparty Nicolae Stanciu, ale předstihla ho hned trojice fotbalistů v čele s Patrikem Hrošovským z Plzně.

Dostáváme stále stejné góly, byl po derby zklamaný Stanciu

Záložník Nicolae Stanciu byl po remíze 2:2 v derby se Slavií zklamaný, že Sparťané opět inkasovali dva totožné góly z rohových kopů. Pokud letenští na bránění standardních situací nezapracují, bude podle něj pro ně velmi těžké udržet krok s čelem tabulky.

Teď už bychom velký náskok udrželi, tvrdí před derby Stanciu

Záložník Nicolae Stanciu si moc dobře pamatuje, jak Sparta v březnu během posledních dvaceti minut ztratila tříbrankové vedení a se Slavií remizovala 3:3. Dnes je však přesvědčený, že kdyby si domácí vypracovali stejný náskok i v nedělním derby, tak ho už udrží.

Zápasy v Ostravě jsou těžší, řekl sparťan Stanciu před Plzní

Přestože pražskou Spartu v pátek čeká šlágr na půdě mistrovské Plzně, záložník Nicolae Stanciu považuje za nejtěžší ligové zápasy ty v Ostravě. Rumunský reprezentační záložník předpokládá, že západočeský soupeř hodí za hlavu pondělní porážku 0:3 v Jablonci a bude hrát daleko lépe.

Sparta podle Stanciua nechtěla promarnit další šanci jít do čela

Záložník Nicolae Stanciu se podílel na všech čtyřech gólech Sparťanů při vítězství 4:1 nad Libercem v utkání 9. ligového kola. Pětadvacetiletý rumunský reprezentant podruhé v české nejvyšší soutěži dvakrát skóroval v jednom zápase a navíc připravil zbylé dvě branky. Chválu na svou osobu ale odmítal.

Není to Radakovičova chyba, zastával se spoluhráče Stanciu

Zřejmě nejsmutnějším fotbalistou Sparty po vyřazení ve 2. předkole Evropské ligy se Suboticou byl obránce Uroš Radakovič, jehož chyba, po níž následovala penalta, stála Pražany šanci na postup. Po utkání ho museli spoluhráči uklidňovat a podporu mu vyjádřila i největší hvězda týmu Nicolae Stanciu.

Spartu povede do sezony jako kapitán Šural, zástupcem je Stanciu

Kapitánem Sparty po Davidu Lafatovi, který ukončil kariéru, se oficiálně stal Josef Šural. Ten už s páskou nastupoval v minulé sezoně, když Lafata nebyl na hřišti. Šuralovým zástupcem pak bude největší hvězda letenského týmu rumunský reprezentant Nicolae Stanciu.

Stanciua potěšil gólový debut, příště chce hrát ještě lépe

Téměř ideální debut v české lize prožil rumunský fotbalista Nicolae Stanciu. Stačilo mu pět minut, aby vystřelil Spartě vítězství nad Libercem. Svou gólovou akcí ukázal, proč za něj letenský celek zaplatil Anderlechtu Brusel téměř sto milionů korun a udělal z něj nejdražšího hráče v historii soutěže.

Sparta i v zimě sázela na internacionalizaci. Pomůže další přestupový rekord ke druhému místu?

Na Letné i v zimě pršely miliony za posily. Sparta znovu posunula český přestupový rekord a věří, že projekt internacionalizace konečně přinese ovoce. Za cíl si na Letné vytyčili druhé místo a postup do kvalifikace Ligy mistrů.

Rosický věří, že Stanciu s Kangou Spartu hodně posunou

Bývalý reprezentační kapitán Tomáš Rosický, který se po ukončení kariéry přesunul do sportovního vedení Sparty, věří, že Nicolae Stanciu a Guélor Kanga letenskému týmu hodně pomohou. Někdejší tvořivý záložník od zimních posil očekává zvýšení kreativity ve sparťanské hře oproti podzimu.

Dělá Sparta znovu tu samou chybu? Ne, zimní posilování je jiná opera

A už je to tu zase! Copak se nikdy nepoučí? Fotbalová Sparta v zimě znovu nakupuje ostošest. Ačkoliv po zpackaném podzimu si vedení sypalo popel na hlavu a přiznávalo, že příchod příliš mnoha zahraničních posil byl chybou, během zimy už na Letnou dorazili další čtyři noví hráči. A všichni z ciziny!

Stanciu nestál přes sto milionů, prohlásil ředitel Sparty Kotalík

Rumunský záložník Nicolae Stanciu údajně přišel z Anderlechtu do Sparty za 117 milionů korun, podle generálního ředitele letenského celku Adama Kotalíka však přestupní částka nepřesáhla 100 milionů. Funkcionář současně přiznal, že klub je rovněž dohodnutý s Crvenou zvezdou Bělehrad na přestupu Guélora Kangy, zatím se však nedokázal domluvit s hráčem.

Posila Sparty Stanciu si nepřipouští tlak kvůli rekordní částce

Rumunský záložník Nicolae Stanciu si nepřipouští tlak kvůli tomu, že do Sparty přestoupil z Anderlechtu Brusel jako nejdražší hráč v historii české ligy. Pražskému klubu chce pomoci k trofejím a postupu do evropských pohárů.

Stanciu přestoupil do Sparty jako nejdražší fotbalista české ligy

Záložník Nicolae Stanciu přestoupil do Sparty a stal se nejdražším fotbalistou v historii české ligy. Pražský klub za rumunského reprezentanta zaplatí Anderlechtu Brusel podle informací ČTK 4,6 milionu eur (asi 117 milionů korun). Dosavadním rekordem bylo 76 milionů korun, které loni v létě Sparta dala Maccabi Tel Aviv za Izraelce Tala Ben Chaima.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele