Sparťana Holka těší konec nucené pauzy i nová role šéfa obrany

Přes tři měsíce trvala nucená pauza obránce Maria Holka, který si návrat do zápasového rytmu zpestří i tím, že se stane nepsaným šéfem Sparty. Šestadvacetiletý stoper už zažehnal problémy se stehenním svalem a je nažhavený na duel 2. předkola Evropské ligy proti švédskému Häckenu.

Holek nerad vzpomíná na konec sezony, kdy marně fandil z tribuny

Když nastupoval na postu defenzivního záložníka, často se na něj valila kritika. Jakmile se Mario Holek na začátku jara ve sparťanské sestavě stáhl na post středního obránce, zaplavila ho chvála. Právě Holkovo zranění z dubnového utkání v Olomouci mnozí označili za jeden z hlavních důvodů, proč letenský tým neuspěl v dostizích o titul.

Holek: Jsem v očekávání, je to výzva

V letošním roce v ukrajinském Dněpropetrovsku naskočil do jediného soutěžního zápasu, do pražské Sparty tak míří záložník Mario Holek jako její první zimní posila s elánem, velkým očekáváním a touhou probojovat se zpět do reprezentace. Nabídku Sparty Holek vyměnil i za vábení Anderlechtu.

První zimní posilou Sparty bude záložník Holek

První zimní posilou Sparty bude záložník Mario Holek. Člen širšího kádru reprezentace, kterému na konci kalendářního roku vyprší smlouva v ukrajinském Dněpropetrovsku, podepíše v úterý smlouvu na 4,5 roku. ČTK to řekli Holkův manažer Jiří Müller i mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Pětadvacetiletý hráč dal nakonec nabídce Sparty přednost před tou z Anderlechtu Brusel...

O Holka z Dněpropetrovsku stojí i Anderlecht

O služby záložníka Dněpropetrovsku Maria Holka má kromě pražské Sparty zájem také Anderlecht Brusel. Dnes to řekl hráčův manažer Jiří Müller s tím, že věhlasný belgický klub se má do konce týdne vyjádřit, zda českého záložníka opravdu bude chtít získat.

Holek je po operaci paty, dva měsíce bude mimo hru

Český reprezentant Mario Holek je po operaci paty a Achillovy šlachy, což jej zřejmě přibližně na dva měsíce vyřadí ze hry. Čtyřiadvacetiletý záložník ukrajinského Dněpropetrovsku věří, že dnešní drobný zákrok v pražské nemocnici Na Františku vyřeší jeho dlouhodobé chronické problémy s levou nohou.

Kouč Ramos povede Dněpropetrovsk s Laštůvkou a Holkem

Španělský kouč Juande Ramos povede ukrajinský celek Dněpr Dněpropetrovsk, za který hrají i Jan Laštůvka s Mariem Holkem. Šestapadesátiletý trenér, jenž působil i na lavičce Realu Madrid, se dohodl na kontraktu na čtyři roky. Uvedl to oficiální internetový server klubu.

Holka těší, že se vrátil do reprezentace na prahu nové éry

Když se před třemi týdny stal Michal Bílek novým trenérem reprezentace, v Mariovi Holkovi bleskla naděje, že by se znovu mohl dočkat pozvánky do národního týmu. Záložník ukrajinského Dněpropetrovsku proto na konci minulého týdne v duchu zajásal nad tím, že se v Bílkově výběru pro přípravný turnaj ve Spojených arabských emirátech opravdu objevil.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele