Trenér Marseille Baup si pochvaluje příchod mladého Thauvina

Hodně zajímavý rok prožil Florian Thauvin. Teprve dvacetiletý záložník dostal k lednovým narozeninám jeden dodatečný dárek v podobě přestupu z Bastie do Lille, za které nakonec neodehrál ani jeden zápas. Po přestupu byl zpětně odeslán na hostování do korsického celku, v létě si následně vytrucoval transfer do Marseille...

Záložník Thauvin si vynutil přestup do Marseille

Francouzský záložník Florian Thauvin opustil po půl roce Lille, za které neodehrál ani jeden zápas, a přestoupil za zhruba 15 milionů eur (385 milionů korun) do Marseille. Talentovaný fotbalista, který výrazně přispěl k triumfu Francie na mistrovství světa do 20 let, si odchod vytrucoval.

Francouzské léto roku jedna (5/6): Beckham, Thauvin a ti druzí

V předposledním díle Francouzského léta trochu uhneme z nastoleného kurzu a místo rozebírání situací v jednotlivých týmech se podíváme na konkrétní hráče - a to jak na ty, kteří se v roce 2013 s kariérou loučí, tak na jejich nově se rýsující následovníky.

Ibrahimovic byl vyhlášen nejlepším hráčem francouzské ligy

Zlatan Ibrahimovic byl vyhlášen nejlepším hráčem francouzské nejvyšší soutěže. Jednatřicetiletý švédský útočník vstřelil v probíhající sezoně devětadvacet branek a Paris St. Germain pomohl k prvnímu mistrovskému titulu od roku 1994.

Za Lille budou od léta hrát nadějní Thauvin a Meité

Lille získalo dva talentované hráče, dohromady pět milionů eur zaplatilo za dvojici Florian Thauvin, Soualiho Meité. Oba mladí hráči zůstanou do konce sezony ve svých současných klubech, do Lille se přesunou až před příští sezonou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele