Zorniger z gólů odmítá vinit nový systém, změny ale přijdou

10.09.2015, 20:02
Aktuality
Ačkoliv se v létě rozhodl pro změnu a vsadil na nového progresivního kouče Alexandera Zornigera, VfB Stuttgart se na začátku této sezony ocitá v důvěrně známé kaši. Po minulé tři sezony se Švábové trápili v dolní polovině tabulky a nula bodů ze zahajovacích tří duelů teď nenasvědčuje žádné diametrálně odlišné zkušenosti...

V předešlých dvou ročnících Stuttgart ze záchranářských trablí na poslední chvíli dostával zkušený Huub Stevens, tentokrát se vedení rozhodlo vydat novou cestou.

Sedmačtyřicetiletý Alexander Zorniger dříve pracoval pod Ralfem Rangnickem v druholigovém Lipsku a ve Stuttgartu si od něho slibují mimo jiné novou ofenzivní tvář mužstva.

Ta se také dostavila; pouze Bayern Mnichov napříč třemi úvodními zápasy vyprodukoval více střel než Vfb (55), švábský celek však evidentně dojíždí na mizernou efektivitu v zakončení. Doposud proměnil v gól jen 7,3 % svých pokusů.

Pouze u impotentního útoku nicméně stuttgartské patálie nekončí. Pětinásobní mistři zatím hoří také vzadu, kde inkasovali minimálně třikrát ve všech dosavadních duelech, a značné problémy jim obecně dělá zachytávání soupeřových protiútoků.

Zhruba 2,5 branek přitom dle Zornigera lze přičíst zvykání si na nový systém; těch zbývajících sedm už ale nikoliv. Řešení má přinést nová defenzivní akvizice z Krasnodaru, Bosňan Toni Šunjić. "Spoléháme se na hráče jeho kvalit," uvedl kouč.

Změny v sestavě se tedy určitě dostaví. Do víkendového klání s Herthou, které opepří nedávný přesun Vedada Ibiševiće právě na trase Stuttgart-Berlín, například Zorniger vyšle až svého třetího brankáře.

Mitch Langerak je zraněný, Przemysław Tytoń - jenž letos zavinil už dvě penalty - pro změnu suspendovaný. Ojedinělou šanci tím pádem dostane produkt mládežnické akademie Odisseas Vlachodimos, který zrovna nedávno debutoval.

Jiný mladík Timo Baumgartl by si zase měl udržet místo v sestavě i přes zdravotní potíže, které ho nepustily do úterního kvalifikačního zápasu německé "21" s Ázerbajdžánem. Podle Zornigera teprve 19letý stoper "nejspíš" bude v nominaci.

Autor: Tomáš Daníček / dw.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
Rudnevs

Tyton je prečo suspendovaný. A Hlousek späť na kraj, Niedermeier a Schwaab majú hrať ! Do toho prisiel este ten Sunjic za mna by bola asi stoperska dvojica Baumgartl - Niedermeier/Schwaab. Hlousek nech sa strieda z Insúou.

Reagovat
fantomas

Dyt byl vyloučenej

Reagovat
Rudnevs

Aha jasné. Diki

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimtě udělej pořádek u Limberskýho

Reagovat
fantomas

Já nemůžu mazat nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani mu hodit ban?

Reagovat
fantomas

Nah, nic.

Reagovat
smazaný uživatel

to je ovšem smutnej příběh

Reagovat
fantomas

Reagovat
db18

Musíme nasbírat víc víček.

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Fňuk

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Ale Kily říkal....

Reagovat
fantomas

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Daníček pls....

Reagovat
stas87

Ono je ale treba aj zdoraznit,ze VfB trapi dlhodoba jedna vec-maju zapasy,kde daju prvy gol a namiesto toho aby sa 100% koncentrovali na udrzanie vysledku,tak zacnu blaznit a chcu pridat druhy gol ci prestanu pre istotu hrat uplne a len cakaju co na to super.To bolo uz za Huuba a pokracuje to stale.Ako keby si mysleli ze sa super porazi sam.

Reagovat
db18

I když by situace byla úplně jiná, kdyby Harnik proměňoval své tutovky.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně..

Reagovat
db18

...měli by se učit od přístavu - vedou 0:3 a stejně zdržují.

Reagovat
smazaný uživatel

Pôjde hore, 100%. Tie šance čo teraz zahadzovali v prvých kolách to bola proste smola. Harnik nedá gól z pol metra do prázdnej brány a takých momentov mal aj v minulej sezóne niekoľko. Nechce mu to tam padať, pritom hraje parádne a za repre sa vie presadiť.

Čo som videl zostrihy, hral Stuttgart do ofenzívy parádne, taký zápas doma proti Frankfurtu mal skončiť tak 6:2. Hostia dali gól zo všetkého k čomu sa dostali. Ale doslova. Stuttgart ich drtil ako keby tam prišlo nejaké Aue.

Reagovat
smazaný uživatel

A furt si stojím za tým, že budú najväčším prekvapením tejto sezóny. Je to v tom tíme ľudia

Reagovat
Rudnevs

Len musia hrať Niedermeier a Schwaab!

Reagovat
Rudnevs

Inak

Reagovat
smazaný uživatel

ani Niedermeier,Ozolinš,Forsberg a Sakic jim nepomůžou...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele