Zlínští mají před jarní částí sezony jasný cíl udržet se v první lize

08.02., 13:50
Aktuality

S jednoznačným cílem udržet první ligu i pro příští sezonu vstoupí Zlínští do jarní části. "Ševci" po podzimu figurují na 15. místě tabulky, které stejně jako 14. pozice znamená účast v baráži, a na poslední České Budějovice mají náskok tří bodů. Trenér Bronislav Červenka je přesvědčený, že mužstvo úkol zachránit se mezi elitou splní.

"Celá příprava směřovala k tomu, abychom ligu pro klub zachránili. Věřím, že jsme na to připraveni a kádr je dostatečně široký. Jdeme do toho s pokorou a nadšením, že to zvládneme," řekl na tiskové konferenci Červenka, jenž tým převzal po 12. kole, kdy vedení odvolalo Pavla Vrbu po debaklu 5:9 s Mladou Boleslaví.

Během šesti kol pod Červenkovým vedením Zlínští uhráli osm bodů a opustili poslední příčku, která jako jediná znamená přímý sestup. Na 13. místo, první nebarážovou pozici, ztrácejí "Ševci" pouze dva body. "Naše cíle jsou postupné. Když skončíme v tabulce třináctí a lepší, budeme spokojeni," uvedl generální manažer klubu Zdeněk Grygera.

Zlínští měli na podzim se 42 inkasovanými brankami nejhorší obranu ligy, ale defenzivní činnost se Červenkovým příchodem stabilizovala. Problémem zůstala útočná fáze a koncovka. Proto bylo cílem klubu získat v zimě posily do ofenzivy. Ze Sparty na hostování bez opce přišel Tomáš Schánělec. "I když není prověřený první ligou, tak mu věřím. Je velmi pracovitý i charakterově skvělý," řekl Červenka.

Dalšími novými tvářemi jsou zahraniční hráči Gruzínec Zviad Načkebija, Ghaňan Cletus Nombil a Nigerijec Kenneth Ikugar, poslední podepsaná posila. "Potřebujeme, aby se noví hráči adaptovali a ukázali své kvality v lize. Věřím, že se s tím poperou a ukážou, že jsme dobře vybrali. Všichni jsou připraveni na začátek soutěže," poznamenal Červenka.

"Ševci" odehráli během přípravy doma a na soustředění v Turecku sedm zápasů s vyrovnanou bilancí dvou vítězství i porážek a tří remíz. Vypovídající je i skóre 4:3, charakterizující dobrou defenzivu, ale špatnou koncovku. V posledních čtyřech duelech Zlínští neinkasovali ani jednou.

"Kvalitní obrana je základ, s ní jsem spokojen. Ve finální fázi nám chybí agresivita a někdy i maximální nasazení. Výsledky byly trochu rozpačité, ale zase víme, že máme na čem pracovat," řekl kouč.

Zlínské čeká velmi těžký start do jara. V sobotu jej začnou v Teplicích, pak v dohrávce přivítají Slavii, budou hostit Slovácko a vyrazí do Plzně. K tomu je čeká ještě čtvrtfinále poháru doma proti Liberci. "Někdy se s těmi soupeři musíme utkat. Není to fráze, musíme prostě bodovat, nic jiného nám nezbývá," dodal Červenka.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
Pablos

Nevadilo by mi, kdyby už spadli.... vlastně mi tam ani nikdo jinej nenapadá koho ,,raději". Budějky to neprodají, když spadnou do druhý a celý to tam možná úplně krachne kompletně... to by byla škoda, jak přišli do ligy, tak působili sympaticky.

Reagovat
Zdechlina

Souhlasím Zlín už měl být ve druh a lize, bohužel Hašek

Reagovat
Kucka

Reagovat
10adam

Už jednou jsem ti psal, že by ti chybělo derby

Reagovat
Zdechlina

Tak ale jako správný rival jim musím přát sestup, ne?

Reagovat
Cuntona

Letos to Zlínu asi znovu vyjde. Budějovice jsou jasný, pokud do nich někdo nenapumpuje miliony a baráž podle mě zvládnou. Otázka co příští rok.

Reagovat
Axelrose

Jsem nadšený z toho, že 90% fotbalistů je pracovitých a má skvělý charakter

Škoda že většina z nich neumí hrát fotbal

Reagovat
Nieuwendyk

Je tam Tomik Schanelec, nelze sestoupit

Reagovat
10adam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele