Žiju sen jako Albánec, řekl po postupu na Euro brazilský kouč Sylvinho

18.11.2023, 09:11
Aktuality
Sylvinho (© AFP)

Brazilský trenér Sylvinho považuje postup s Albánií na mistrovství Evropy 2024 v Německu za sen. Podle něj je to stejně neuvěřitelné jako vítězství v Lize mistrů, kterou coby hráč dvakrát ovládl s Barcelonou. Jeho svěřenci se na závěrečný turnaj kvalifikovali z "české" skupiny po páteční remíze 1:1 v Moldavsku. Sylvinho ocenil i výkon domácích hráčů, o nichž si myslí, že v závěrečném utkání kvalifikace proti Česku mají postup na Euro ve svých rukou.

Albánie se na ME představí teprve podruhé v historii a premiérově od roku 2016, kdy vypadla ve skupině. "Po závěrečném hvizdu a devíti měsících každodenní práce je to rozhodně sen, který si chci naplno vychutnat se všemi Albánci. Žiju sen jako Albánec," citovala Sylvinha na svém webu televizní a rozhlasová společnost Radio Televizioni Shqiptar (RTSH).

"My Brazilci jsme trochu jako vy Albánci, taky se rádi objímáme a navazujeme vřelé vztahy. Všiml jsem si také toho, že i když jste cizinci, v Albánii vás pozvou k sobě domů na oběd," prohlásil devětačtyřicetiletý rodák ze Sao Paula, který se albánské reprezentace ujal letos v lednu.

Během hráčské kariéry triumfoval s Barcelonou v letech 2006 a 2009 v Lize mistrů. "Bylo neuvěřitelné Ligu mistrů vyhrát, ale stejně tak je neuvěřitelné jako trenér postoupit s Albánií na mistrovství Evropy v Německu. Je to opravdu úžasné," řekl někdejší levý obránce Corinthians, Arsenalu, Celty Vigo a Manchesteru City.

Albánii stačil v Kišiněvě k stvrzení postupu na Euro bod. O něj se však Sylvinho bál, jelikož v 87. minutě Vladislav Baboglo odpověděl na vedoucí trefu Sokola Cikalleshiho z penalty a Moldavané poté usilovali o obrat.

"Moldavsko je dobré ve vzduchu, což v této kvalifikaci ukázalo. Je to fyzicky silný tým, tvrdý ve vzdušných soubojích a bojující o druhé míče. Dvě tři minuty po vyrovnání se mohlo stát cokoli, takže jsem se bál," uvedl Sylvinho, jehož svěřenci vedou skupinu o dva body před Českem a v pondělí ji zakončí domácím soubojem s Faerskými ostrovy.

Moldavsko naopak čeká ve stejný den proti Čechům přímý souboj o postup na Euro. V Olomouci musejí zvítězit, jelikož na soupeře ztrácejí dva body. "Chci poděkovat i mému protějšku na straně Moldavska (Sergheii Clescencovi), jelikož s týmem utrpěl ve skupině jedinou porážku. Věřím, že proti České republice mají všechno ve svých rukou, aby dokázali postoupit," podotkl Sylvinho.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
ACSeRw!n

privezte titul domu!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele