Zidane se stále učí, v budoucnosti chce vést národní tým Francie

31.03.2015, 09:55
Aktuality
Zinedine Zidane se po ukončení aktivní hráčské kariéry vrhl na trenérskou dráhu a už posbíral první zkušenosti. Někdejší francouzský záložník aktuálně působí u rezervního celku Realu Madrid a v budoucnosti by se nebránil možnosti převzít první tým Bílého baletu, dalším hlavním cílem je pak francouzský národní tým...

Real Madrid aktuálně vede Carlo Ancelotti a po vynikající první polovině sezony se na jeho adresu často snáší kritika. Úřadující vítěz Ligy mistrů od ledna opakovaně ztratil důležité ligové body a ideální to v jeho případě nebylo ani v odvetě osmifinále Champions League proti Schalke, jemuž doma podlehl 3:4.

"Pokud by mi někdo to místo v Realu nabídl, určitě bych souhlasil. Ale klub má v tuto chvíli trenéra, který odvádí skvělou práci. A já se stále učím. Jestli jsem připraven? Připraven není člověk nikdy, a to ani ve chvíli, kdy řeknete ano. Jako hráč jsem svou kariéru nevybudoval za dva roky, tyhle věci jdou postupně a v práci trenéra je to stejné. Od Carla jsem se toho naučil hodně a on sám ví, co si o něm myslím. I přes to, co lidé říkají, je to pro Madrid perfektním trenérem," prohlásil v rozhovoru pro Canal+.

Zidane dříve patřil k oporám Bordeaux, Juventusu, Realu Madrid a také francouzské reprezentace, s níž vyhrál jak mistrovství světa, tak i evropský šampionát. A k národnímu týmu by se jednou rád vrátil i jako jeho kormidelník.

"Řeknu to jasně, mým cílem je stát se trenérem francouzského národního týmu. Kdy? Jednou, mám před sebou ještě spoustu času," nechal se dále slyšet Zidane.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com, teamtalk.com

Komentáře (369)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele