ZIDANE: ROZHODČÍ UDĚLAL, CO MĚL

09.07.2007, 18:15
Aktuality
Ten moment si pamatuje každý fotbalový fanoušek. Přesně před rokem se Zinedine Zidane rozloučil s fotbalovou kariérou ostudným způsobem. Francouzský záložník ve finále MS v Německu neunesl slovní atak Marca Materazziho a svého protihráče poslal hlavičkou k zemi...

Co následovalo ví asi každý. Argentinský sudí Horacio Elizondo sice potřeboval radu asistenta na pomezí, přesto hráče správně vyloučil. Ze všeho se následně vyklubala velká aféra a každý z hráčů tvrdil cosi jiného. Co se ale nikdy nezmění je velká lítost legendy francouzského fotbalu.

"To, co jsem udělal, bylo neomluvitelné. Bylo to nesprávné a rozhodčí musel udělat, co udělal. Fakt, že mi fanoušci a celá Francie odpustili, je pro mě ctí, jeho jméno (Materazzi) je pro mě ale naprosté tabu," říká Zidane.

Zidane po světovém šampionátu ukončil kariéru, avšak kdo ví, třeba se jednou vrátí jako trenér. "Je to jedna z možností. Fotbal je to, co umím nejlépe," naznačil.

Autor: Tomáš Pavlík / football365.com

Komentáře (44)

Přidat komentář
HOST*Andy Conceicao

Zizou

Reagovat
HOST*

jinak zizou je muj nejobl. hrac vsech dob

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

já bych souhlasil..

Reagovat
HOST*PD

já ne...

Reagovat
HOST*jirik

famozni hrac, o tom zadna... ja malem brecel kdyz koncil...

Reagovat
HOST*pensmi

Tak to ja jsem brecel doopravdy, protoze pro me byl, je a bude nejlepsi. A kdyz vidim toho hajzla Materazziho, tak je mi zle. To je jeden z mala lidi na svete, kteremu preju neco hodne zlyho.

Reagovat
HOST*madridcan

ten zapas som pozeral mimo domu a celu cestu spat som plakal(asi 2 kilaky) Pre mna je Zidane navzdy jednicka!!!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

no tak to máš potom trošku jinačí dušičku já jsem brečel jenom po baráži s Belgií

Reagovat
Shevchenko

Já jsem brežel po finále LM s Liverpoolem (2005 ) a po zápasu s Itálií

Reagovat
Shevchenko

No a s Řeckem to si už nepamatuju

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

to mi jenom ukápla slzička.. ptž taková šance na finále..

Reagovat
exmafie

Já jsem nebrečel nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

Já měl na krajíčku po třetím góle Reyese s Mallorcou...

Reagovat
smazaný uživatel

Po Řecku jsem se ožral jako prase...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao
Reagovat
HOST*ugn

njn nasri tj plejr za vsechny prachy je fakt sqelej zizua nikdo nenahradi ale nasri bude nebo uz spis je hodne dobrej

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

mně se právě Nasri moc nelíbí.. .. ale asi v něm něco bude..

Reagovat
HOST*madridcan

ta cosi tu je jeho potencionalny nastupca-------http://www.youtube.com/watch?v=_ySgM1kjIk4

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Zidane byl skvělej fotbalista, ale v kariéře měl na můj vklus příliš mnoho extempore . Není to hráč, kterej by měl bejt nějakým vzorem pro mladý

Reagovat
HOST*Petr

Zidane je pro mě nejlepším fotbalistou všech dob, bezpochyby. Škoda, že zatím nevyšel plán Realu, aby byl šéftrenérem mládeže Realu. Nicméně v Realu roste nový Zidane - jeho prvorozený Enzo už ve 12ti letech převyšuje vrstevníky technikou, přehledem na hřišti a citem pro hru. Mrkněte na krátké video, poznáte v něm spoustu rysů hry Zinedina. Bude to mít sice těžké, všichni ho budou srovnávat s otcem, proto ho chtěl Zidane ochránit před kariérou fotbalisty, ale když prý viděl jak rychle se učí a jak rychle mu fotbal jde tak podlehl a Madrid bude mít možná nového Zidaneho.....pro fotbal jenom dobře, pokud bude jenom z poloviny dobrý jako tatík tak se máme na co těšit...

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=TZcY_FEzGIs

http://www.youtube.com/watch?v=naLIcPAsEWY

Reagovat
smazaný uživatel

Real 2015/2016: Enzo Zidane, Romeo Beckham...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Raúl Gonzáles Negro A kapitán Ramos

Reagovat
RMCF

známky Zidaneho geniality tam jsou, ale do dospělé věkové kategorie má ještě daleko a kdoví jak dopadne, a jak je na tom ten asi patnáctiletý hráč realu, levák typově docela podobný Messimu, co tu na nějaký jeho videa dával odkazy myslím že yarda...pořád tak řádí?

Reagovat
smazaný uživatel

David Moreno, letos už by měl nakouknout do třetí ligy, tak uvidíme...

Reagovat
RMCF

jj toho sem přesně myslel...kterej je ročník? to mě připadá docela brzo, vzhledem k jeho postavě, by mu to mohlo uškodit...

Reagovat
HOST*

zizou byl nejlepší, malo kdo si udrží takhle dlouho dobré výkony. Na MS 06 byl také nejlepším hráčem, ve finále to bylo nešťastné rozloučení, Materazzi je pro mne od té doby největší hajzl a italskou reprezentaci taky už nemusím, s Austrálií postoupili jen tak tak, sporná penalta v 90. minutě. Zkrátka Zizou byl nejlepší a pro mne nejlepším zůstane!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Zidane rozhodně nebyl nejlepším fotbalistou všech dob.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Koukám, že tady některým lidem slušně hrabe, co? Zidane patřil s odřenejma ušima mezi TOP 10. A za ty věci, co dělal si nezaslouží bejt ani tam .

PS: jenom zmíním, že např. Juventusu Zidaneův odchod hodně pomohl - místo něj koupil Páju, kterej hru hodně zrychlil. Zidane byl pomalej šnek . A ještě jim z těch peněz za Zizua zbylo na Thurama a Buffona (teda ještě v tom roce pustili Pippa do Milána ). Prostě superkšefty

Reagovat
HOST*españa

"s odřenejma ušima mezi TOP 10".. to asi nemyslíš vážně ne?

škoda, že nevidíš dál než za tribuny Nou Campu (respektive Letný..)

Reagovat
Radin

závist

Reagovat
HOST*

ty seš ta největší píča pod sluncem. už mě sereš pěkně dlouho ty zmrde. sereš mě tím,že fandíš barceloně a spartě(já fandim slavii a realu) ale tím,že bys zidana nedal ani do 1. desitky fotbalistu světa si mě nasral tak ,že sem něco napsat musel.

PS:smrt Sraltě!!!

Reagovat
HOST*jiri - fcb

trefa, potopena

Reagovat
RMCF

Jako nejlepšího fotbalistu všech dob ho označit nemůžu, jednak nebudu hodnotit hráče, které sem nikdy neviděl Pelé, Garrincha, Best, Cruyff a dá se říct i Maradona(toho pamatuju až z konce kariery) a navíc fotbal se neustále vyvíjí a je to neporovnatelné... Ale troufnu si ho označit za nejlepšího fotbalistu, kterého sem kdy viděl hrát. Vyhrál všechno co mohl Serii A, La Ligu, MS, ME, ChL a vždy byl ústřední postava svého mužstva a při tom stále nesmírně elegantní a kreativní, v nejlepší formě mu bylo téměř nemožné odebrat míč, k tomu měl i dobrou hru hlavou což u těchto hráčů nebývá časté. Jediný co mu trošku u některých lidí škodí tak je jeho alžírská horká krev díky které, měl několik úletů, ale kdyby se to mělo brát tak tak by Maradona nemohl být brán vůbec mezi TOP fotbalisty...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jj, on sám dokázal prostě čnít nad ostatními i v nudném zápase, vždy udělal něco geniálního a to nemusel být celý zápas vidět.. prostě jak byla Francie na přelomu století na vrcholu bylo z 80% jeho dílo, když si člověk všiml, tak bez něho byla poloviční, silný tým jako ostatní.. ale když hrál on, tak byli najednou něco víc než silný tým.. je to tak. to nikdo nevymluví

prostě a jednoduše takové hráče miluju, i když jsem ho třeba dlouho neměl rád.. oni totiž hrají fotbal jako takový, spojují účelnost s krásou, to není jak Ronaldo, který hraje na efekt, ale přitom tak vůbec hrát nemusí..

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

*přelomu tisíciletí samozřejmě..

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že si pamatuješ jen to krásné, ale na těch x jeho zkratů si nějak zapomněl. Jinak s tím Ronaldem to moc nechápu, buď rád, že vůbec ještě někdo takový v dnešní době je...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ale však já jeho zkraty uznávám, měl jich spoustu a byly ošklivé.. zbytečné. Ale ty mě asi nechápeš, co jsem myslel.. nevadí. Pro mě je Zidane něco jako Nedvěd.. neměl jsem je nikdy nějak extra rád, ale na hřišti je bylo cítit. Cristiana Ronalda mám docela rád, ale on fotbal spojuje často už s něčím jiným. Mám rád účelnost, a když to umí někdo spojit s krásou, tak to já uznávám.. možná mě nechápeš, ale to nevadí. Každému podle gusta

Reagovat
HOST*ital

Říkejte si,co chcete,ale v tomhle má Jirka 100% pravdu.Fans Juventusu byli jenom rádi,že odešel.V nejdůležitějších zápasech dokázal vytáhnout jednu ze svých nejsilnějších zbraní-obávanou hlavičku nebo šlápnutí na protihráče.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Reagovat
smazaný uživatel

Ale, Sterdo, pro naši i vaši generaci asi jo, protože ho viděli řekněme "naživo". Samo že byli lepší, ale neváhal bych souhlasit, že patří do Velké pětky fotbalové historie (Pelé, Maradona, Cruyff, Di Stéfano a on). A navíc titul ve vedlejší kategorii "Mr.Elegance"

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc, něco se může přičíst horké krvi (hlavičky, šlápnutí), ale co třeba Maradonův doping? Co je horší?

Reagovat
Radin

Chybí mi tu článek o přestupu toho našeho mladíčka z AS Monako do Cannes vyhlášené Zidaneho školy

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak nejlepší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele