ŽENSKÉ ME DO 19 LET VYHRÁLY NĚMKY

25.07.2006, 23:33, aktualizováno 25.07.2006, 23:33
Aktuality
V sobotu 22. července se staly fotbalistky Německa do devatenácti let počtvrté mistryněmi Evropy, když ve finálovém zápase zdolaly na Neufeld stadion ve švýcarském Bernu Francouzky 3:0. Devátý evropský šampionát této věkové kategorie opět ukázal, že ženský fotbal stále nabývá na popularitě a jde správným směrem.

Finálové turnaje ve Švýcarsku se zúčastnilo osm týmů, které byly rozděleny do dvou čtyřčlenných skupin. Ve skupině A bojovaly o postup do semifinále Němky, Belgičanky , Švédky a Dánky. Na úvod remizovaly fotbalistky Švédska s Německem 1:1, když vyrovnávací gól dostaly hráčky ze Skandinávie až dvě minuty před koncem. Budoucí mistryně Evropy tedy nevkročily do turnaje nejlépe. Ve druhém zápase porazilo Dánsko Belgii 2:1. Němky si pak napravily reputaci ve zbývajících dvou utkáních, když nejprve porazily 2:0 Dánsko a pak rozstřílely 4:0 Belgii. Švédky také ve dvou zbývajících zápasech neinkasovaly, ale naopak žádnou branku nevstřelily. To mělo za následek tři body za tři remízy a třetí místo ve skupině, které znamenalo konec v turnaji. Do semifinále tak ze skupiny A postoupilo vedle Německa Dánsko.

Skupina B začala reprízou loňského finále, kdy Rusko porazilo Francii až na penalty. Letos však Francouzky vrátily Ruskám vše i s úroky, když zvítězily 4:1. Domácí Švýcarky také vstoupily do finálového turnaje úspěšně, když zdolaly Nizozemky 2:0. Reprezentantky Francie si počínaly suverénně i ve zbývajících duelech, nejprve porazili Nizozemko 1:0 a poté Švýcarsko 3:0. Druhé místo za Francií, a tedy postup mezi nejlepší čtyři týmy turnaje, si nakonec zajistily obhájkyně zlata Rusky, které nejprve porazili domácí Švýcarky 2:1 a následně rozdrtily Nizozemky 5:1.

V semifinále se nejprve střetlo Německo s Ruskem. Poločas sice skončil bez branek, ale ve druhé půli spustily Němky svůj brankostroj, který se nakonec zastavil na stavu 4:0. Druhé semifinále mezi Francií a Dánskem bylo o poznání vyrovnanější. O tom, že finále si zahrají fotbalistky ze země galského kohouta rozhodla 71. minuta, kdy se trefila nejlepší střelkyně týmu Marie Laure Delie.

Jak už bylo řečeno, ve finále se střetlo Německo s Francií a byly to i dva nejlepší výběry na šampionátu. Skóre samotného utkání otevřela už ve 13. minuta Isabel Kerschowski a stejná hráčka přidala druhou branku v 53. minutě. Na konečných 3:0 pak pečetila její sestra a dvojče zároveň Monique Kerschowski. Francouzky se tak stejně jako loni musejí spokojit se stříbrem, které bylo doprovázeno při slavnostním předávání medailí slzami zklamaných fotbalistek. Evropský titul v této věkové kategorii patří Němkám a to zcela po zásluze.

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bude asi nemeckou povahou, že sú tie ich ženy také úspešné. Niektoré sú aj docela fešné.

Reagovat
smazaný uživatel

sem fandil svedkam ...

Reagovat
smazaný uživatel

Si na blondíny?

Reagovat
smazaný uživatel

ani ne...ale na to co maji na hrudniku ...

Reagovat
smazaný uživatel

noóóó..aj pre mňa je to jedno z hlavných kritérií / ak nie najhlavnejšie /

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele