ZDF: BALLACK SE DOHODL S CHELSEA

20.04.2006, 10:18
Aktuality
Jeden z největších letních přestupů je zřejmě hotov. Alespoň to tvrdí německá televizní společnost ZDF, podle níž je záložník Bayernu Mnichov a německé reprezentace Michael Ballack dohodnut na podmínkách smlouvy s londýnskou Chelsea.

O odchodu Ballacka z Bavorska se mluví již hodně dlouho. 29letému záložníkovi končí v Bayernu v létě smlouva, odmítá podepsat novou a chce vyzkoušet nějakou kvalitnější soutěž, než jakou je bundesliga. Před časem se jeho jméno spojovalo s kluby jako jsou Manchester United, Real Madrid či Inter Milán, v současné době je však nejvážnějším a vlastně i jediným uchazečem o jeho služby londýnská Chelsea.

"ZDF se dozvěděla, že Michael Ballack a anglický mistr se dohodli na čtyřletém kontraktu. Německý kapitán a londýnský klub musí smlouvu již pouze podepsat," sdělil německý televizní gigant.

Na tuto zprávu odmítl reagovat jak samotný Michael Ballack, jehož agent nedávno údajně vyjednával v Anglii pro svého klienta podmínky, tak i vedení Bayernu Mnichov. Vyjádřil se k ní pouze tiskový mluvčí Chelsea, a to následovně: "Klub v tuto chvíli nebude tuto záležitost komentovat."

Ať už se Ballack s Chelsea včera dohodl nebo nedohodl, s pravděpodobností rovnající se téměř stoprocentní jistotě v létě zakotví na Stamford Bridge. Na jeho příchod se již velmi těší manažer tamního klubu Jose Mourinho. "Má všechno. Jeho inteligence na hřišti na mě dělá dojem. Sledoval jsem ho dlouho a mám ho rád jako osobu, ale musí se rozhodnout do začátku mistrovství světa," nabádá portugalský stratég Ballacka k rychlému rozhodnutí.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (21)

Přidat komentář
PJ

No sem moc zvědavej, jak se na hřišti poperou s Lampardem, nejsem si jistej jestli to bude dělat dobrotu. V Manchesteru by mu to slušelo víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto souhlasím. Podle mě je on ta osobnost, která by ten střed zálohy v ManU rozhejbala.

V Chelsea už je to v tý záloze teď předimenzovaný a na post středního záložníka už je tam přetlak teď. Nevím, nevím, jak se tam budou domlouvat.

Ale vem to tak, že mu je už 29. Takže byste zase za pár let hledali znova ... Chce to někoho mladšího. Vem si Fabregase - 18 let a hraje jak starej mazák.

A ještě bych rád podotknul, že on je normální bezcharakterní prodejná děvka, takže charakterově taky nebrat. Jako doklad mého osočení bych dodal, že už podruhý ve svý kariéře se sprostě vys.al na svůj klub a skoro zadarmo odešel jinam. Nehledě na tom, že v Bayernu dělal kapitána, tzn. duši týmu. Mě to jako důkaz podrazáctví stačí ...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to klid s tou děvkou: prostě mu jeho bývalý kluby nebyly schopný nebo ochotný nabdnou to, co chtěl. Bayer nikdy nebude absolutní špička, nikdy by k Ballackovi nebyli schopni přikoupit další 3-4 opravdový hvězdy, aby se stali absolutní špičkou. Navíc má Bayern v Německu pevnou pozici, takže přechod tam se dá chápat. A odchod z Bayernu? Pokud jdou strategií "nikomu nedáme víc než ostatním," tak je to jejich smůla/blbost, proto přijdou o svýho nejlepšího hráče, kapitána a budou horko těžko někoho takovýho hledat. A když chce zkusit i jinou ligu, tak co jako? Jeho volba.

Tohle je úplně stejný jako to, o čem včera mluvil Čapek ohledně Henryho: i Ballack udělal pro svý bejvalý kluby spoustu práce, nikomu nic nedluží a nikomu se nemusí zpovídat! Že odcháí zadarmo je opět problémem jeho bývalejch klubů.

Reagovat
smazaný uživatel

no mne ballack az taky svetovogenialny nepride

Reagovat
PJ

Teď sem ti omylem smazal příspěvek, sorry

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak nechápu, co to má co společnýho s tim, cosem psal?. Já ho sice taky neřadim na úplnou špici vedle Ronaldinha, Henryho, Lamparda atp, ale je to vynikající hráč, patří k tomu TOP, co běhá po trávnících, jeho poslední 2 kluby ( + repre ) stály a padaly s jeho výsledkama. Prostě on dokázal dost na to, aby nikdo neměl právo mu cokoli ve spojitosti s přestupem vyčítat.

BTW: Do Bayernu přišel zadara, tak ať nebrečej, že za něj nic nedostanou...

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda nevím. S tou děvkou jsem to přehnal, to přiznávám a omlouvám se, ale jako podraz na svůj dosavadní mančaft to beru furt . Prostě se chová jako kobilka. Přijde, vyžere a jde normálně dál. Já vím, že tady máme profesionalismus, ale taky by měl bejt jakejsi klubismus. Prostě si myslím, že by těm hráčům na tom klubu mělo záležet. A ne se prostě zbalit a odejít. A skutečnost, že je kapitánem, to ještě umocňuje ...

Reagovat
smazaný uživatel

Zase musíš brát v potaz osobní zájmy toho hráče, navíc je v GER už asi moc dlouho, určitě mu udělá dobře přestup jinam, je to jeho poslední možnost.

Reagovat
HOST*nofan

Zdarma - asi se k němi v Bayernu nechovali zas tak dobře. A protože je profík, tak to tam vydržel a hrál si svůj dobrej fotbal. Němci jsou skrblíci, přičemž návštěvnost maj dobrou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechovali se k němu dobře. Udělali ho jenom kapitánem a složili kolem něho mančaft. Než něco napíšeš, tak se zamysli . A to, že mu dají v Chelsea o 30 % větší plat by pro hráče srdcaře neměl bejt důvod k odchodu. Kdyby šel třeba za trofejema, tak bych to chápal, ale v Bayernu má stejnou šanci jako u rusáka. To je taky odpověď na toho Henryho. On je v Arsenalu už cca 8 let a má 2 trofeje. To je pro tak fenomenálního hráče málo. Tomu se nedivím, že by chtěl teoreticky jinam. A mimochodem Wenger už má za něj koupenou náhradu v podobě v. Persieho. S jeho odchodem se prostě počítalo ...

Reagovat
smazaný uživatel

On al není žádný odchovanec Bayernu aby u nich "musel" povině strrávit zbytek kariery.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim, ale podle mě má Chlesea daleko větší šanci vyhrát LM než Bayern. Ono je ta politika Bavorů celkem dobrá - držej takhle platy na únosný hladině, nikdo si nebude moc vyskakovat, ale zase s tim nikdy nepřivedou opravdový hvězdy, na Bundesligu to stačí, na LM už ne. Vem si, koho za poslední roky přivedli? Až na Ballacka a Makaye všechno sice dobří hráči, ale v Evropě až 2. třída ( a to ti 2 ještě nepatří na úplnou špici... ). Do Chelsea teď chodí jenom to nejlepší zboží a nebude trvat dlouho a přijde tam i někdo z těch opravdu nejpovažovanějších. Takže mu nemusí jít jenom o prachy, ono vyhrávat Budesligu ( skoro ) každej rok je sice pěkný, ale on se chce hnout i dál...

Reagovat
HOST*Andy

PROČ?????

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslím, že to je pre Chelsea dobrý nákup. Lampard je veľmi preťažený hráč a Ballack svojou povahou a štýlom zapadne presne. Tým sa podarí Mourinhovi oživiť zálohu, ktorá je niekedy skostnatená a málo tvorivá.

Reagovat
smazaný uživatel

No zrátka Chelsea bude druhej Madrid

Reagovat
HOST*Raul

No aspon nepude do Realu nemcour jeden

Reagovat
HOST*

Přesně tak ... sám bych to líp neřekl.

Reagovat
Radin

souhlas

Reagovat
HOST*

s lampardem se tlouct nebude. stejne jako se netluce pirlo a kaka. staci si vzpomenout na euro. ballack neni tvorivy. je to skvely podhrot, ale tim to konci

Reagovat
antimadrista

Sbohem

Reagovat
HOST*havri

no přetlak v záloze? uvědomte si že makelelemu je 34 let a nebude v chelsea věčně. mě se záloha lampard-ballack-essien líbí, před nima robben-drogba-cole. nemluvně o tom že mají náročnej program a potřebujou střídat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele