Zaragoza opět mění trenéra, tým převezme Irureta

22.01.2008, 12:03
Aktuality
Po pouhých osmi dnech dochází na trenérském postu Zaragozy k další změně. Kvůli postoji vedení se na svou funkci ve španělském klubu rozhodl rezignovat Ander Garitano, jehož povinnosti převezme Javier Irureta...

Zaragoza zůstávala letos hodně za očekáváním a její vedení před týdnem propustilo Victora Fernandeze. Novým koučem Realu se stal Ander Garitano, který s týmem vypadl z Copa del Rey a o víkendu v lize porazil Murcii.

Teprve 39letý Garitano se však své práce vzdal poté, co necítil důvěru ze strany vedení. To mu nedovolilo poslat na hostování rušivý prvek v osobě Andrése D'Alessandra a navíc vyloučilo příchod posil. Garitano přitom žádal především o jednu novou tvář do obrany.

Javier Irureta, jehož jméno bylo v posledních dnech často skloňováno v souvislosti s druholigovým San Sebastianem, si jméno udělal především v Deportivu La Coruňa, které z průměrného španělského klubu přeměnil až na postrach celé Evropy. Během své trenérské kariéry působil rovněž v Celtě Vigo, San Sebastianu, Bilbau a Santanderu. Jeho poslední štací do dneška byl Betis, z jehož lavičky se předčasně poroučel loni.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak to je snad rekord, po 8 dnech od nástupu skončit.

Reagovat
smazaný uživatel

Garitaniho proslov:

"Nemám nejmenších pochyb o tom, že jsem schopen tuto práci vykonávat. Věřím, že se díky našemu úsilí posuneme směrem vzhůru. Klíčovou věcí bude pokusit se hrát dobrý fotbal a zlepšit výsledky. Mám dlouhodobou představu. V útoku má tým velký potenciál, ale je třeba zlepšit defenzivní činnost," řekl po svém jmenování do funkce 38letý bývalý fotbalista Realu Zaragoza.

Reagovat
smazaný uživatel

opět můj oblíbenec.. učitel Brucknera, si pamatuju jak se z něho mohl posrat. a taky mne sere opět můj oblíbenec D'alessandro ten se tak zakopal, vždyť měl takový potenciál, to byla hlavička, myslitel..

Reagovat
-Kopy-

On to v sobě má, avšak v hlavě mu něco chybí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele