Zamparini nevyloučil příchod Del Piera

13.10.2007, 19:07
Aktuality
Prezident palermského klubu Maurizio Zamparini by po sezóně rád přivedl do svého týmu hvězdu italského fotbalu a ikonu Juventusu Turín Alessandra Del Piera. Tomu po letošní sezóně končí se Starou dámou smlouva a stále není jisté, zda ji prodlouží.

Právě nejistoty kolem budoucnosti zkušeného útočníka se snaží využít jiné týmy. O služby Del Piera už dříve projevila zájem Brescia a nyní i prvoligové Palermo. Zamparini je sice velký obdivovatele "Božského Alexe", ale zároveň připustil, že klub nemá na jeho angažování prozatím dostatek peněz.

"Del Piera bych koupil hned zítra ráno," prozradil Zamparini. "Nebyl bych sice schopen zaplatit jeho současnou mzdu, ale jestliže bychom našli vhodné sponzory, nebyl by problém. K nám má dveře otevřené," dodal.

Zampariniho také dodnes mrzí ztráta kanonýra Luky Toniho, jenž nyní nastupuje v dresu Bayernu Mnichov. Ten odešel z Palerma v roce 2005 za 7 miliónů eur do Fiorentiny a před letoší sezónou posílil právě německý velkoklub. Tehdy musel vysoký italský útočník opustit Palermo kvůli vyšší nabídce z konkurenčního klubu a Zamparini se s jeho ztrátou dodnes nesmířil. "Jeho odchod mě moc mrzí, ale podobně se musela zachovat také Fiorentina," dodal italský prezident Palerma.

Autor: Tomáš Honajzer / skysports.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*rbettega

Del Piero kdysi prohlásil, že by v Itálii nikdy nehrál za jiný klub než Juventus.

Podle mě by ale udělal lépe, kdyby odešel jednak z Juve, ale i z repre a šel ve stopách Baggia třeba do Brescii, anebo jiného menšího klubu v Itálii.

Byl jsem jeho velký obdivovatel v začátcích, pak jsem na něj trochu zanevřel, ale v posledních třech sezónnách Alex dokázal jak velký hráč to byl a stále je. Problém je, že dnes už může pramálo nabídnout, je pomalý, starý, často brzdí hru, do součastného dynamického fotbalu se moc nehodí.

Hraje sice dobře pozičně (proto se uplatnil právě v Sérii A - v jiné lize by něměl šanci), má vynikající techniku a trestné kopy, ale to je vše.

Reagovat
HOST*

Dobre si to napsal

Reagovat
HOST*

hej to je fotbalista.......

Reagovat
HOST*Koráb

je to už ale starý péro........

Reagovat
HOST*Schevcenko

tenhle chlap musí po zápese pěkně smrdět potem..........

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

nezašpiní se ten, co nic nedělá..

Reagovat
HOST*

no jo ty bys hral lip,to tady vsici vime.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

je dobře, že to víte

Reagovat
HOST*

měl by už skončit stejně nikdy nic pořádně neuměl :

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele