Zambrotta zůstává v Barceloně, kariéru ale ukončí v Itálii

07.12.2007, 11:26
Aktuality
Gianluca Zambrotta bude i nadále oblékat dres Barcelony. Média o italském obránci spekulují v souvislosti s přestupem do AC Milán, sám hráč ale hodlá zůstat na Nou Campu a s katalánským klubem něco velkého vyhrát...

"Vím jenom to, co jsem si přečetl v tisku. Mám smlouvu s Barcelonou, chci zde něco velkého vyhrát a týmu nějak přispět svými zkušenostmi. V Barceloně jsem spokojený, ale jsem rád, že mě sleduje italský klub, protože jsem již dříve řekl, že svou kariéru budu chtít ukončit v Itálii," prohlásil Zambrotta.

Třicetiletý obránce přišel do Katalánska loni v létě z Juventusu Turín společně s Lilianem Thuramem a chvíli si zvykal na nové prostředí. "Fotbal se zde hraje jiným stylem, než na jaký jsem byl zvyklý za posledních devět let, ale jsem zde již nějaký čas. Kvůli zranění jsem byl měsíc mimo hru a měl jsem problémy s kotníkem, které mi nedovolily hrát na sto procent," vrací se Zambrotta o několik měsíců zpátky.

Autor: Tomáš Pavlík / teamtalk.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ptam se verejne odborniku , kdo by mi mohl vysvetlit znak FC Barcelona !!! mail- pet.set@seznam.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Já přesně nerozumím otázce, každopádně:

První znak (který už připomínal ten současný) vznikl v roce 1906, předtím byly spíše odkazující na město.

Ten současný je devátým (jedenáctým, pokud počítáme ty dva puvodní značně odlišné) v pořadí a vznikl roku 2002, má ho na svědomí Claret Dessahima. Obsahuje to stejné, co obsahovaly jeho předchůdci:

1) Barvy Katalánska vpravo nahoře, jelikož od počátku byla Barca symbolem své země

2) Vlastní barvy Blaugranas, které mají původ v oblíbeném týmu zakladatele Joana Gampera - FC Basileji ve švýcarsku, odkuď pocházel.

3) Míč... tak přece jenom původní myšlenka byla, že budou hrát jen fotbal, ostatní sekce klubu se přidaly až časem.

4) Cruz de San Jorge (kříž v levo, Sant Jordi v Katalánštině), to je svatá postava s obrovskou úctou v Katalánsku, Generalidad de Catalunya udílí tento znak těm, kteří se zasloužili o zem.

Vývoj znaku byl spíše kosmetický, jednalo se vždy pouze o změnu tvarů, či odstínů barev. Kříž se trošku ztenčil, odpadla křídélka na stranách a podobně. V době diktatury Franca se akorát muselo změnit FCB na C.F.B. respektive na C. de. F. B. (F.C.B nebylo španělsky a Franco si na tom zakládal) Současný znak je prvním v historii, který nemá písmena uprostřed rozdělena tečkami.

O znaku rozhodl samozřejmě Joan Gamper, prý když se na poradě kdosi rozčílil, že návrh vypadá jak hrnec. Proto ten tvar.

Já nevím, co víc, ono zas to není žádná Šifra mistra Leonarda...

Reagovat
Xavi

To je lepší než kdejaký článek.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem zase o něco chytřejší...

Reagovat
smazaný uživatel

diky moc , slo me hlavne o ten kriz na leve strane.

Jeste jednou diky.

petros

Reagovat
smazaný uživatel

"sám hráč ale hodlá zůstat na Nou Campu a s katalánským klubem něco velkého vyhrát..."

Třeba velké hovno...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme se všichni zasmáli po neotřelém vtipu...

Reagovat
smazaný uživatel

Při této příležitosti jsem si nemohl nevzpomenout na Ronalda. Kak k vám chudák po MS02 přišel s tím, že Real mu splní přání a dočká se triumfu v Lize mistrů.

Taky měl velké hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo si za to mohl sám, tak sklapni.

Reagovat
smazaný uživatel

Diktátore jeden...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele