Za všechno nemůžu jen já, brání se Kalac

06.08.2008, 09:45
Aktuality
Nová sezóna Serie A se kvapem blíží a kdo zatím určitě nespí klidně, jsou fanoušci AC Milán. Jejich tým na turnaji v Moskvě ostudně podlehl Chelsea 0:5 a v bráně vyrobil několik hrubých chyb Željko Kalac, jehož trenér Ancelotti označil za jedničku.

Po nedělním debaklu svolal viceprezident Galliani krizovou schůzku s trenérem Carlem Ancelottim. Jedním z témat určitě byl post brankáře, který Milánské dlouhodobě tlačí.

Rossoneri mají k dispozici trio Abbiatti, Kalac, Dida. Ancelotti v Moskvě vsadil na Australana Kalace, se kterým počítal na pozici jedničky. Jenže jeho výkon plný chyb Ancelottiho nemohl dvakrát potěšit.

"Takový je fotbal, chyby se stávají," uvedl smířlivě Kalac pro Gazzettu dello Sport. Tu největší vyrobil australský brankář při výběhu proti Anelkovi, míč netrefil a umožnil útočníkovi skórovat do odkryté brány. "Chtěl jsem levačkou odkopnout míč, ale jsem pravák. Udělal jsem chybu, dosud se mi nic takového nestalo."

"Není fér vinit mě za moskevskou katastrofu. Zatím nevím, jestli budu jedničkou i v prvním soutěžním zápase, ale doufám v to. Teď se soustředím jenom na trénink," doplnil Kalac.

Autor: Radim Šantrůček / channel4.com

Komentáře (81)

Přidat komentář
$dolar$

Ma pravdu muze jen za 3 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

AC by měly opravdu někoho koupit do brány Kalac děs Dida....... a Abbiatti by měl dělat dvojku

Reagovat
smazaný uživatel

Kalac uz je moc stary.Milan musi koupit nekoho lepsiho se zkusenosti z evropskych poharu, jinak se letos muzou rozloucit s vidinou ze ziskaji nakou trofej

Reagovat
herbage

Lahůdková byla ale sestava AC, podívejte:

Kalac - Bonera, Simic, Maldini, Favalli - Zambrotta, Flamini, Gattuso, Jankulovski - Pirlo - Ambrosini

Nevím, jak to nazvat, snad Milánský beton.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu byla základní sestava takováto??? Tomu se mi snad nechce ani věřit.

2 DM a na hrotu jediný "útočník" a to taky původně DM.....

Reagovat
PJ

Jak beton, to bylo jeste moc ofenzivni, jinak by prece nedostali bura

Reagovat
herbage

A já si marně lámal hlavu, jak to s tolika DM poskládaj a oni si poradí kucí Italský.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi dement, jako promiň, ale to je moc. nejdřív se mrkni, jakou měl Ancelotti před zápasem soupisku a pak nám všem pověz, jak bys to poskládal ty. skoro 4 dny po zápase se k tomu vrátíš a začneš se tady nevážet...

Reagovat
herbage

O tři příspěvky níž to píšu. A jak bych to poskládal? Takhle:

Kalac - Zambrotta, Bonera, Maldini, Jankulovski - Gattuso, Flamini, Ambrosini - Pirlo, Seedorf - Paloschi

Reagovat
smazaný uživatel

Paloschi se Seedorfem odehráli takřka celý Trofeo TIM + většinu zápasu se Sevillou. jestli nechtěl Carlo přijít i o tyhle hráče, musel je nechat odpočívat. Paloschimu je 18 let, kolik myslíš, že toho asi vydrží ? i tak tam pak museli, aby to nedopadlo ještě hůř...

Reagovat
herbage

Nj, nakupilo se vám to, ale je to vaší vinnou, když si nedokážete sehnat pořádnýho útočníka. Pořád Drogba, Adebayor a Cassano vám zadarmo zdehne do Sampdorie, Pavlyuchenka nemáte ani snahu získat, Huntelaara taky ne, Pizarro z Chelsea skvělej útočník, Makaay z Feyenoordu rovněž. A je jich více.

Reagovat
smazaný uživatel

ale přestaň to tady zase stáčet k našemu (ne)posilování. to mám taky nejradši, jak mi vždycky píšeš, co by jsme měli, neměli, jako bych šel za 5 minut s Gallianim na pokec a přitom vám ten Arsenal sám hoří. bavíme se o zápase s Chelsea (sám jsi ji tady předhodil) a řek jsem Ti jasně, že to prostě nemoh jinak poskládat, než tak, jak jsi to sám napsal a vysmál se tomu. a ty mi na to odpovíš, že jsmě měli koupit Drogbu, Adebayora, Cassana ( ). to se hezky píše, ale realita je taková, že nepřišli a nepříjdou, tak se s tím musíme poprat. když byl kádr jakžtakž po kupě, hráli jsme vyrovnanou partii s Juve i Interem a vyhráli Trofeo TIM (a to ještě chyběl Nesta, Dinho, Pato, Borriello, Inzaghi), takže až se nám borci vrátí z OH a další se uzdraví, neměl bych zas takovej strach o kvalitu kádru, i když klidně přiznám, že by se ještě jeden útočník hodil. ale přišli dva mladí uruguayci z Montevidea - Cardaccio (21, OZ) a Viudez (19, UT).

Reagovat
herbage

My se bavíme o Arsenalu? A ten hoří? Že jste měli koupit Drogbu či Adebayora nepíšu, píšu, že jste se právě zaměřovali na tyto velmi cenné útočníky a přitom nemáte peníze, tak jste měli koupit "druhou" jakkost. Třeba ten Makaay je spolehlivý střelec nejmíň na 3 sezóny a snese i lavičku, cena do 5milionů euro. Takhle přijde jedno zranění útočníka a budete namydlený. To se pak budete taky vymlouvat? Jestli jste neměli kádr na důstojné odehrání zápasu, měli jste přátelák zrušit.

Reagovat
smazaný uživatel

a zas mi tu vypíšeš, koho jsme mohli koupit. to už je teď úplně jedno. jinak, abych Tě malinko poopravil, nepřišlo zranění jednoho útočníka, ale dvou + další dva, kteří v útoku hrát můžou jsou na OH, což dělá 4. a Arsenal hoří jsem měl na mysli odchody opor základní sestavy - Hleba s Flamstrem + velký spekulace kolem Adeho. ale o Gunners se bavit nechci, já se většinou na rozdíl od Tebe nevyžívám v špatných obdobích jiných týmů, z jiných lig (!!!). nebos někde zaregistroval můj posměšnej komentář u vašeho debaklu 5-1 od koho to bylo ? Tottenham ?

Reagovat
herbage

Já se vyžívám v neúspěších celků v cizích ligách? Promiň, ale já nejsem fandou PL i kdžy Arsenal mam rád. Ac se nevysmívám, možná ti to tak přijde, ale není to tak. Podívej na komentář kryštofa dole:

kryštof 06.08.2008 10:53

někdo tady psal, že sestava nebyla hrozná - tak to teda hrozná byla!! nejnepochopitelnější je ten Ambrosini v útoku a Pirlo podhrot! Celý turnaj jen dokázal, že prostě bez minimálně ještě jednoho hotového útočníka (tedy ne žádný Paloschi) to prostě nepůjde! A vymlouvat se na zranění? Každej tým má zraněné, někdo víc někdo míň..Carlo sorry, ale tohle jsi totálně porkaučoval.

Píše skoro to co já a jen proto, že fandí AC nejsi na něj zlej jako na mě. A to že se mi nelíbí, když nastoupíte s 6obránci a 4DM v základu, tak se nediv a kdyby se vám to stalo v sezónně, tak byste měli velké problémy, proto píšu, ať koupíte jednoho spolehlivého útočníka, přestupní termín ještě neskončil.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, jenže kryštof, jako fanda AC, si to tak nějak může dovolit a radši to vezmu od něj, než od fanouška Arsenalu, to je logický. navíc do toho víc vidí a jeho ta poražka (narozdíl od Tebe) štve, taky by Tě víc naštvalo, kdyby Ti do vaší hry kecal Talkers, než fantomas. že potřebujem ještě jednoho útočníka je stará známá, ale už nikdo nepříjde. kor když teď přišli ti uruguayci, Cardaccio s Viudezem...

Reagovat
herbage

Mně by to bylo jedno, kdyby to bylo k věci. AC mám docela rád, v LM vám většinou fandím, až letos jste se střetli s Arsenalem, tak to jsme nemohl. Taky nemam rád, když se o vašem kádru mluví jako o důchodcích a když na to narážim, tak je popichuju. I ti "důchodci", když se vybičují, tak podávají velmi kvalitní výkony, viz vyřazení ManU loni v LM. Je hezké, že koupíte mladé Uruguayské posily, ale vy potřebujete jednoho hrotového zkušeného útočníka. Inzaghimu to pořád střílí, ale už to nebude nikdy ono, Boriello snad, i když do Top útočníka mu pořád hodně toho chybí, Pato jak sám píšeš není vhodfný na pozici samotného útočníka a Paloschi je mladý a nazkušený, ten teprv bude sbírat zkušenosti. Ty Uruguayce neznám, tak nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Pato by i mohl hrát sám, ale hodně by tím utrpěla hra vzduchem. to by muselo jít všechno po zemi. a když to nebude klapat, vyzkoušíme Borriella, přípradně Pippa. však se uvidí...

Reagovat
smazaný uživatel

GATTUSO a Carlo to totálně prokaučovali....

Reagovat
smazaný uživatel

To jako,aby měli 6 dobrých útočníků,když hrají na 1? takovýluxus si nemůžeme dovolit ani u nás v Rusku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

"03.08.2008 13:36 - Ambrosini ve středu obrany?

Massimo Ambrosini se na hřišti možná dočká nové role. Viceprezident AC Milán Adriano Galliani se nechal slyšet, že by trenér Carlo Ancelotti měl Ambrosiniho vyzkoušet na postu středního obránce."

Jednou v útoku, jednou na stoperu, by mě zajímalo, kde se nakonec usadí, možná na lávce.

Reagovat
smazaný uživatel

Famini si opravdu umí vybrat perspektivní tým. Neřikám, že nemůžou v sezóně nic předvést, ale z toho co se tam děje teď mi de hlava kolem.

A to se prý Ancelotti vztekal už při úvodní prohře na tom turnaji 1:0, jaký to asi byla při zápase s CFC.... Nevypadá to, že by s takovou hrou počítal.

Reagovat
herbage

Tak hlavně Borriello je zraněný, Ronaldinho + Pato se připravují na olympiádu, Inzaghi má nějaké problémy, Kaká rovněž zraněný a zbyl už jim tam jen mladíček Paloschi a ten hrál druhou půlku.

Reagovat
smazaný uživatel

Kaká je jasnej, s nim bude hra aspoň trochu efektivní. Co se týče Ronaldinha, tak na toho sem hodně zvědavej, moc si ho tam nedokážu představit.

A Pato a Paloschi jako jediný útočníci, to se mi nezdá ani jako kvantita ani jako dostatečná kvalita na takový klub. A to prý má Arsenal úzký kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

Kaká nebo Ronaldinho budou hrát asi přímo podhrot (jako druhý stažený útočník).

Reagovat
smazaný uživatel

Pato se ti nezdá jako dostatečná kvalita? Jsi ho asi ještě nidky neviděl. Na 3 Ka-Pa-Ro se moc těším...

Reagovat
smazaný uživatel

Pato by sám v útoku nebyl dostatečná kvalita pro AC na celou sezónu. Musí ho někdo podpořit, Borrielo nebo Inzaghi třeba.

Reagovat
smazaný uživatel

btw: Viděl jsem ho...

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava by to nebola uplna hrozna akorat chybí Kaká a nekdo na hrot

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm borec. Tak s timhle golmanem se AC určitě zvedne. Není pochyb.

Reagovat
Alessandro24

tak to snad ani neni mozne aby bol Kalac jednicka v AC..kristepane tak to teda asi budu obhajovat 5.miesto z predoslej sezony..

Reagovat
smazaný uživatel

To je strasne Linej brankar...Kdyz pada tak je jak Lenochod

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se sestava byla fakt úžasná

Reagovat
smazaný uživatel

btw Mam dotaz zdali tu budou i clanky o olympijskem turnaji, treba naky preview zitrejsich zapasu konecne nominace apod. dekuji za odpoved

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle gólman je urážkou klubu velikosti ACM

Reagovat
smazaný uživatel

to tvrdím od jeho prvního dne u nás. i přes tu jeho rádoby formu na přelomu roku...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kalač mohl prakticky jen za ten 3. ...

První někdo tečoval ke stojné noze,to se stane... Druhý gol jde na vrub obránců,že nepokryli Anelku,to samé čtvrtý a pátý... Tam mohl golman vytáhnout zázračný zákrok jenom... Ten třetí je ala Robinson Nevím,jestli je zrovna tohle golman pro velkoklub

Reagovat
smazaný uživatel

mno tak som si myslel že najhoršim v tom triu brankarov bude abiati a aha no čo toto on to chytal ako keby prvykrat hral zapas ale ani obrana teda za moc nestala tak AC sa hadam udržia v lige s takymto pristupom ale čo už aj tak ich mali dať po tej korupcii do nejakej tretej ligy tam patria

Reagovat
Zajda

je pomalej a nemá dynamiku...vůbec žádnej odraz....gol na 1-0 jo chyba ok...gol na 2-0 mohl mít...gol na 3-0 radši nekomentuju gol na 4-0 mohl se odrazit a taky chytit a ten 5-0 ok nemohl nedávám mu tenhle..no ale jako katastrofa...

Reagovat
smazaný uživatel

KALAC MOHL ZA 1. A 3. GOL.... ZA 4. A 5. MOHLA SPATNA OBRANA A 2. GOL BYL PROSTE NECHYTATELNE UZASNE KOPNUTY OD ANELKY.... CHELSEA PREMIER LEAGUE CHAMPION 08/09, UEFA CHAMPIONS LEAGUE CHAMPION 08/09, FA CUP CHAMPION 08/09 AND CARLING CUP CHAMPION 08/09...... TOHLE BUDE SEZONA SNU (SCOLARI KOREN, MU NEMA ROONEYHO A RONALDA....PROSTE TO NEMA CHYBU)

Reagovat
herbage

Ale Uefu nevyhrajete modrý "kapslokáři".

Reagovat
j_mrazik

Bože, ty a nejrychlejší spermie? Svět se v prdel obrací.

Reagovat
smazaný uživatel

No uvidíme kdo se bude smát na konec... Chci vidět jak se vám bude dařit

Reagovat
smazaný uživatel

prosimte vypni ten CapsLock, o Chelsea si nemel beztak ani potuchy predtim, nez tam prisel Abramovic

Reagovat
smazaný uživatel

Kalac je tragicky Niekedy mam pri nom chut sa smiat niekedy plakat. A co sa tyka tej zostavy no katastrofa ale niesu hraci, snad este niekto pride aj ked pri Ancelottim tomu moc neverim, mal by sa uz pakovat nech tam pride niekto menej konzervativny lebo sa fakt nezdvihneme. S takymto kadrom co vacsina hracov su uz v pokrocilsom futbalovom veku a nachylni na zranenia to bude tazke ziskat titul....

Reagovat
j_mrazik

Získat titul je doslova nemožné! Ale žádná škoda, snad je to donutí dělat něco s Ancelottim a tím příšerným kádrem. Kvalitu a perspektivu tam snad mají jen Pato, Flamini. Kvalitu na pár let Bonera, Pirlo.... Bida, bída.

Reagovat
j_mrazik

Ještě Kaká!!! Omlouvám se. No ale ta sestava na ten přípravný zápas je šílená.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ta zostava to bolo zapricenene hlavne tym ze Kaka ma zdravotne problemy s kolenom, Dinho a Pato su na olympiade, Boriello je zraneny, Pippo ma tiez zdravotne problemy a rovnako aj Nesta. To su vsetko klucovy hraci hold je to smola ale aspon sa ukazuje ze nemame ani len trochu adekvatne nahrady a tak sa vyhrat nic neda

Reagovat
herbage

Paloschi, Kaká. A u obrany je vyšší věk bonus, stejně tak u DM.

Reagovat
j_mrazik

S tím souhlasím, ale někdo to tam prostě oběhat musí. Navíc ty krajní obránci nejsou žádní rychlíci. Celkově je to hrozně pomalý. Viděl jsi určitě, jak hráli proti Arsenalu. To byl sakra rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

Seedorf ? zatím nejlepší hráč v přípravě ?

Reagovat
herbage

On psal o kvalitě a zároveň perspektivě. A to mi Seedorf jako perspektivní zrovna nepřijde.

Reagovat
herbage

Jo, sorry, on pak psal ještě kvalitu na pár let, tak to Seedorf ještě ano, i když bonera s Pirlem jsou výrazně mladší.

Reagovat
smazaný uživatel

psal to s našimi vyhlídkami na titul, né s našimi vyhlídkami do dalších 5-ti let. pokud do téhle sezony nepočítá se Seedorfem, klobouk dolů. to samé se dá říct o Nestovi (i když ten je teď zraněnej), Gattusovi, Ambrosinim, Kakhovi, Zambrottovi...

Reagovat
herbage

Nevím proč tě z Chelsea nevykoupí, hodil by ses jim. Jenže 130 000 liber týdně je zkrátka 130 000 liber 6 760 000 liber ročně, to bych taky nikam nespěchal.

Reagovat
smazaný uživatel

Roman ma nepreda, to by bolo ako by si priznal vlastnu porazku ze za mna vysolil nehorazne peniaze a ja som nezahral absolutne nic. Ale nebranil by som sa navratu k Rossoneri asi mu napisem list

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Ancelotti musi byt riadny idiot ak chce toto DREVO dat ako jednicku.Sak ani do lopty nevie kopnut,taka lama je.Za Debakel od Chelsea,dakujeme jemu.Diky Kalac.Dufam ze uz nikdy nenastupis ako jednicka,lebo si take drevo,ze to az nechapem.Ancelotti by sa mal spametat ak chce toto DREVO dat ako jednicku.Abbiatti je z nich troch najlepsi,dvojku by som nechal Didovi,ktory bol prednedavnom este najlepsi brankar na svete,aspon ku tym brankarom patril.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jedinou výhodu Kalače vidim jeho výšku, která je mu stejně hovno platná, když je pomalej a ke všemu mizernej pozičně...

Reagovat
smazaný uživatel

i s tou jeho výškou je při centrech strašně nejistý. k tomu připočtěme, že si pořádne neumí zorganizovat obranu a při přízemních střelách mu trvá neuvěřitelnou dobu, než se poskládá na zem...

Reagovat
smazaný uživatel

místo, aby držel hubu a na tréninku dřel, aby se co nejvíc snažil odčinit zápas, který HLAVNĚ on zkazil, tak bude kecat dál a vymlouvat se, přičemž to zakončí tím, že stále doufá v jedničku. nehorázná drzost. kdyby proti Chelsea nechytal, troufám si říct, že by to 5-0 neskončilo, jelikož 2 góly byly jasně jeho a další dva se daly chytit...

Reagovat
Tsigi

Kalač byl děsný celou kariéru loni se mu ta seona jakžtakž povedla, ale to přijde jednou každého. Já prostě ani nechápu, proč sme ho tehdy vzali. Nelíbil se mi ani jako dvojka a hlavně, že Abbiatti byl každou sezonu něde na hostovačce. Chytat bude Christian a nijak tragicky to nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Abbiatti ale není žádná superhvězda, podařila se mu taky víceméně jedna sezóna. Rozhodně ať bude chytat kdokoliv z naší trojice, tak budeme mít nejslabšího brankáře z těch řekněme "top10" týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to si rozhodně nemyslím. než k nám přišel Dida, patřil Abbiati mezi nejtalentovanější a dost možná nejlepší golmany v Itálii (odchytal u nás 3-4 kvalitní sezony). jenže pak si vedení protlačilo Didu a Christian tvrdnul na lavičce. nicméně, kde následně chytal na hostování, nezklamal. takže o golmanský post bych se nebál.

Reagovat
Tsigi

Uvidíme, třeba Abbiatti chytne formu, jak tehdá . Vždy to byl můj oblíbenec, tak mu přeju.

Reagovat
smazaný uživatel

já mu to taky přeju, to je samozřejmé

Reagovat
smazaný uživatel

někdo tady psal, že sestava nebyla hrozná - tak to teda hrozná byla!! nejnepochopitelnější je ten Ambrosini v útoku a Pirlo podhrot! Celý turnaj jen dokázal, že prostě bez minimálně ještě jednoho hotového útočníka (tedy ne žádný Paloschi) to prostě nepůjde! A vymlouvat se na zranění? Každej tým má zraněné, někdo víc někdo míň..Carlo sorry, ale tohle jsi totálně porkaučoval.

Reagovat
smazaný uživatel

hodil by se širší kádr, co se týče ofenzívy, to je jasný, ale na druhou stranu je těch zranění a dalších vlivů až moc. celej útok krom Paloschiho zraněnej, nebo na OH a k tomu zraněnej Nesta, čímž se teď musí skoro na novo sehrávat Bonera s Kakhou...

Reagovat
smazaný uživatel

sice je to obehraná písnička, ale útočníka by to vážně chtělo. jsem zvědavý, co předvede ten Viduez, třeba v něm dřímá naše černej kůň.. ..Kakha i bonera jsou výborní obránci, ale příjde mi, že hrají výborně jen vedle Nesty a jinak se jim úplně tolik nedaří - ať už spolu, nebo s Paolem.

Reagovat
smazaný uživatel

snad se sehrajou. kvality totiž oba mají (Bonera, Kakha). Viudez je ještě moc mladej, ale zvědavej jsem na toho Cardaccia. přišli zhruba stejně nenápadně, jako kdysi Kaka' .

Reagovat
Steven666

úprimne Kalac bol vždy tragéd...

Reagovat
smazaný uživatel

Od Kalace sem nikdy neviděl super zákrok, ACM je velkoklub a on by měl chytat spíš Serii B

Reagovat
Shevchenko

Na jaře jich měl několik.

Reagovat
fabec1222

kalac je komik ze?

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán si to zaslouží takovej vejprask, maj kupovat pořádný hráče a ne mít jen ty staré

Reagovat
One-Real

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska hraje Man:Juve, já se nemůžu dočkat,

Doufám, že bude chytat aji Alex

Reagovat
One-Real

Brankář je celkem problém AC, za dob Didy kdy chytal jak chytal se to ještě dalo, ale ted Kalac=hrůza, Dida=Kapitola sama pro sebe Abbiati=ten jedinej by podle mně měl chytat, ale AC by mnělo nějakého golmana přivést je jich dost (Akinfeev, Ochoa(to by však bylo těžké), Boruc, Frey(Sice by stál dost peněz, ale stálo by to zato).

Reagovat
smazaný uživatel

Max Taibi z Ascoli

Reagovat
smazaný uživatel

Abbiatimu věřím...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele