Z fotbalu zmizí přestupy, bojí se Wenger

02.06.2008, 09:24
Aktuality
Manažer Arsenalu Arsene Wenger má starost o budoucí vývoj přestupů ve fotbale. Obává se, že se fotbalisti díky dnešním pravidlům budou vykupovat ze smluv a jako volní hráči půjdou za nejvyšším platem. Pak by trenéři stavěli každý rok nový tým.

"Sportovní tým potřebuje čas a stabilitu, jenže všechna dnešní pravidla jdou proti němu," prohlásil Arsene Wenger pro Sunday Telegraph.

Francouzský manažer narážel na případ Andyho Webstera, bývalého fotbalistu Wiganu a Hearts. Webster se po odsloužení tří let chtěl vykoupit ze smlouvy, klub byl proti. U soudu však uspěl.

Webster jen využil současných pravidel. Hráči pod osmadvacet let stačí odehrát v týmu tři roky, aby se mohl vyvázat z dlouholeté smlouvy. U starších hráčů pak stačí pouhé dvě sezóny.

"V tuto chvíli je jedno, jestli to jsou tři roky, nebo dva. Věřte mi, že brzy se někdo zeptá, proč až v osmadvaceti, proč ne v sedmadvaceti?" obává se Wenger.

"A vzápětí. Proč za dva roky, proč ne za rok? Jednou se dostaneme do stadia, kdy přestupový systém bude mrtvý. Budeme stavět tým na jeden rok, to bude problém," dodává manažer Arsenalu.

Podle Wengera se může stát, že kluby nebudou chtít platit za hráče sumy jako dnes. Pouze jim nabídnou vysoký plat jako volným hráčům. Z Arsenalu tak letos odešel Mathieu Flamini a podle anglických médií uvažuje Alexander Hleb nad vykoupením se ze smlouvy.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (46)

Přidat komentář
smazaný uživatel

já Wengera moc nemusím,mohl by někdy koupit už anglického hráče,mě neříkejte že tam žádný talent není když se pořád dívá do zahraničí!

Reagovat
smazaný uživatel

asi neni,nebo jeho cena je taková že v zahraničí sežene stejnýho nebo lepšího hráče za menší peníze

Reagovat
smazaný uživatel

staci Theo nemel prodavat Bentleyho

Reagovat
smazaný uživatel

Este aby Theo nehral kdyz za nej dali myslim pres 10 mega.To si nemuze dovolit by ho ukamenovali.Ae rozhodne je hodne hracu co Wenger vyhodil a chytly se pak jinde v PL, napr Mathew Upson, Stefan Sidwell, David Bentley..

Reagovat
smazaný uživatel

z kudyma je theo? WBA?

Reagovat
smazaný uživatel

od svatych cili Southampton..

Reagovat
smazaný uživatel

aha

Reagovat
smazaný uživatel

No al emožná uděla dobře že tyhle hráče vyhodil ždáná špička znich nevyrostla Sidwell hraje za Chelsea jestli se nepletu ale je to hraní nehraní spíš paběrkuje,a co sem ho viděl tak hraje spíš bídně.A toho Upsona to taky žádný extra hráč není!Asik je opravdu Wenger přesvědčený že kvalitnější hráči jsou venku no.Takový Rooney se nerodí pořád a ůže ho mít jen jeden tým no.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ae Sidwell byl v readingu nepostradatelnym hracem, a myslim ze kdyby zustal tak se reading zachrani.No a hrat v Chelsea muzou jenom nejvetsi hvezdy se zvucnym jmenem tak se nnei cemu divit ze se neprosadil, ae podle mne je to hrac co nejde sice tolik videt ae zas udela tu cernou praci za ostatni.

Upson ma par reprezentacnich startu a tedkom byl dlouhodobe zraneny jinak hrava za West Ham a pristi sezonu bude urcite pilirem cele defenzivi, pokud se uzdravy a najde starou formu..

Reagovat
smazaný uživatel

Sidwell by mel jit do nejake jineho klubu a opet by si zahral a zviditelnil se

Reagovat
smazaný uživatel

jj to urcite, byla celkem naivita prestoupit do takovyho klubu..

Reagovat
smazaný uživatel

no ale i tak ať mě nikdo neříká že asapoň,jeden hráč se tam nenajde kterej by splňoval všechny tyto podmínky!Tak proč ty hráče mají jiná mužstva a Arsenal ne!podle mě je to jen v tom že on prostě Anglickým hráčům nevěří..ale nevím no

Reagovat
smazaný uživatel

Šestnáctiletý anglický reprezentant, John Bostock společně s Tottenhamem podepsali profesionální smlouvu. Loňský debutant v Championshipu přichází na White Hart Lane z Crystal Palace.Talentu je tam dost ae Wenger je prehlizi.Zrejme uz neveri mladym anglicanum.Pote co v 15 koupil Pennanta z Notts County ae ten se nikdy poradne neprosadil v dresu arsenalu.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ted je v Live dobrej pokud myslis toho co ja

Reagovat
smazaný uživatel

jj myslim toho stejnyho,vsak jak odesel s arsenalu semu zacalo darit, v Birminghamu byl nejlepsim hracem proto si ho vyhlidl Liverpool.

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger má holt svoji strategii nákupů,zatím se střídavýma uspěchama.

Reagovat
PJ

To si chce Wenger udělat z hráčů otroky? Jednou si přišel, tak budeš sloužit? Čeho dosáhne, když bude hráče držet proti jejich vůli? Spíš by se měl snažit aby byli hráči v týmu spokojení, pak nebudou mít důvod odcházet...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud podepíše hráč na 5 let, měl by smlouvu dodržet. Klub mu taky bude muset platit, i když bude sedět jenom na tribuně a bude k ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham prý loví Bentleyho

Podle anglických médií chystá Tottenham lukrativní nabídku pro Blackburn, aby Rovers pustili záložníka Davida Bentleyho. Mělo by se jednat o 7 milionů liber a záložníky Aarona Lennona a Hossama Ghalyho k tomu.

Sakra ve spurs snad chtějí do LM

Reagovat
smazaný uživatel

ovsem nechapu toho Lennona

Reagovat
smazaný uživatel

i tak nemají šanci v životě nebudou mít kádr jako MU,Live,Chelsea,Arsenal prostě čtverka ej daná,neočekávám do 5 let že by se měla měnit.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je big 4 o tolik dále než Tottenham?

V útoku rozhodně ne,mají nejlepší útočníky v soutěži.

Do zálohy momentálně koupili Modřiče,kterého chtěly všechny top týmy,navíc Bentley...

Golmana kupují nového.

Takže jenom v obraně mají výraznou slabinu oproti Big4,jinak na tom jsou(v případě golmana budou) stejně jako big4...

Reagovat
smazaný uživatel

mno uvidime

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí,když bude mít někdo nepovedenou sezonu... Vždyt pool se pohyboval několikrát na 5. místě a to se může stát každému - výpadek můžeme mít my,arsenal nebo vy... Prostě stát se může cokoliv..

Reagovat
smazaný uživatel

jn je to opravda tottenham s newcastelem by mohli ohrozit

Reagovat
smazaný uživatel

dyt si vem že Newcastle tam před pár lety byl na úkor týmu z top4, anlická liga je vyrovnaná, stačí zranení, úpadek formy a pak už jen ztrátu nedohnat a je to hned

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě přidám,že chtějí koupit Dos Santose,takže Tottenham může klidně do bojů o LM zasáhnout..

Reagovat
smazaný uživatel

Hutton - Woodgate-King - Bale mi jako slabina rozhodně nepřijde, je to srovnatelná řada s Čukotkou a díky anglické zarputilosti je lepší než ten guláš co je teď na Anfieldu a na Emirátech.....jen obrana MU je trošku "jinde"......a pokud přijde McGregor anebo Kameni, tak i brankář bude lepší než Reina anebo ti smradi z woolwiche ....

Reagovat
smazaný uživatel

Věc názoru.. Podle mě je obrana slabší než u CFC a MU,Arsenal je taky o něco výš... Pool si pomohl Škrtelem. No uvidíme v nové sezoně...

Reagovat
smazaný uživatel

jenomže obranná hra není jen věcí obrany......oproti Čukotce chybí Tottenhamu hráč typu Essiena, navíc Čukotka hraje defenzívně, Spurs vyloženě ofenzívně - má jiné typy hráčů v záloze, proto ta obrana někdy vypadá, že nestíhá - ale není to vinou té obrany, ale špatného propojení se zálohou - na čemž Ramos už půl roku intenzívně pracuje.........na Anfieldu mají velmi dobrý střed obrany ale na hovno tam mají ty kraje, navíc tam mají i zoufalá křídla - jestli se na těch postech pořádně neposíílí, tak jdou do kopru.......na Emirátech to tam s hráči jako Senderos nebo Eboe nikdy nebude pořádně fungovat, navíc Almunia má tak maximálně na Portsmouth.....

Reagovat
smazaný uživatel

me se zda ze Ebou hraje celkem kvalitne

Reagovat
smazaný uživatel

Uvažujete o koupi nějakého DM? Nebo budete spoléhat na Zokoru/Huddlestonea,popřípadě koho jiného tam máte?

Reagovat
smazaný uživatel

o novém DM se zatím nic neprosáklo, ale dvojice Zokora/ Hudds by to měla slušně zvládnout, důležité ale bude jak se vzájemně provážou řady - M.Jol to vloni absolutně nezvládnul, nikdo nevěděl co má na place přesně hrát - a na tom jsme nejvíce pohořeli........pokud budou hráči přesně vědět co mají hrát a budou všichni dobře zabudováni do systému (Ramosova), tak to může být hodně zajímavé.......a ještě udržet Dimitara.......

Reagovat
fantomas

Eboue odehrál celou sezonu v záloze a špatně, v obraně však loni exceloval a myslim, že musel překvapit i tebe. Bohužel to byla jen one-season star. Senderos zase jen střídá. Když bereš ideální obrannou čtyřku Spurs, tak bys měl brát proti nim i tu ideální Arsenalu a ne tady vytahovat jména, která bud hrají na jiném postu než v obranné linii, nebo hrají sporadicky.

Reagovat
smazaný uživatel

podle me teda neni Kameni a MCgregor lepsi nez reina

Reagovat
smazaný uživatel

viděli jsme jak byla srovnatelná s Čukotko, lepší jak Arsenalu a Liverpoolu...

Reagovat
smazaný uživatel

bavím se o konkrétní obraně ne o systému hry, ty naivko

Reagovat
smazaný uživatel

o čem, že se tady bavíš? Někdy jsi k smíchu. Arsenal, který hrál také dost útočně, stejně jako vy, i když s tím rozdílem, že víc držel míč, inkasoval o 30g méně. A vstřelil myslím i více než Tottenham. Liverpool taky myslím vstřelil více g než Spurs, a těch 30 rozdíl v obdržených g tam taky bude. Takže než začneš srovnávat a zbytečně vychvalovat svůj mírně nadprůmerný tým, tak trochu zapoj mozek a podívej se na to z reálného pohledu.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš brát v potaz,že tottenham měl krizi,stejně tak newcastle.. rozhodně bych je nepodceňoval příští sezonu,to je asi jako kdybys říkal,že ACM nebude dlouhodobě hrát LM protože letos byl 5.

Reagovat
smazaný uživatel

já je nepodceňuju.. jenom mi přijde brucovo vychvalování, trochu trapné vzhledem k realitě. Jestli chcete brát Tottenham jako top mužstvo, tak buďte trochu soudní.

Reagovat
smazaný uživatel

podívej ty plácále, já se bavím o Tottenhamu pod Ramosem.....ne o tom podzimním zoufalství......ty jsi prostě takový plácal, který piše rychleji než myslí. a proto jsi tady tak často k pláči

Reagovat
smazaný uživatel

10-9-8, takové statistiky nemívá top mužstvo.. já přiznávám, že se mi Tottenham líbil, hodně se zvedl pod Ramosem. Ale sundej svoje brejličky a přiznej si, že nemůžeš vypouštět takové sračky, jakože máte super obranu, oproti třeba Arsenalu. Potíž je v tom, že Arsenal dal více goalů než vy, tak tvoje trapné kecy, že hrajete mega útočně jsou úplně vedle. Nech si svoje hodnocení na příští sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger to všechno moc prožívá, protože stále nemůže přežít to, že Flamini odešel a neprodloužil, protože AW byl 100% přesvědčený, že prodlouží. Mmyslím, že by měl méně kecat a pracovat, nakoupit nějaké kvalitní hráče evropské extratřídy a potom bude sahat na trofeje. A také musí omezit ten počet francouzské kolonie, nebot Arsenal je spíše národnostně klub z Francie než z Anglie.

Reagovat
fantomas

"Arsenal stále nezískal z Marseille záložníka Samira Nasriho. "Je to trochu komplikovanější. Platové rozdíly mezi anglickou a francozskou ligou už nejsou tak velké," přiznal manažer Arsenalu Arsene Wenger."

Si dělaj prdel, že mu nedaj ani víc než v Marseille, nebo jak to mám chápat? Už mě fakt serou s tim, jak troškařej na platech, takle si rovnou mužem hrát UEFU.

Reagovat
smazaný uživatel

Heh,Wenger mu nechce dát snad ani 50 000?

Tak tos mě ted dostal

Reagovat
fantomas

No já ne, to si vemejšlej ty kašpaři ve vedení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele