Wolfsburg odvolal trenéra Jonkera, novým koučem je Schmidt

18.09.2017, 12:36
Aktuality
Andries Jonker již není trenérem Wolfsburgu. Koncernovému celku se nevydařil vstup do nové sezóny, načež vedení klubu zareagovalo změnou na místě kormidelníka. Tým nově přebírá Martin Schmidt...

Ambiciózní mužstvo za sebou nemá dobrou sezónu: "Vlkům" se od začátku nedařilo sbírat body, nakonec se pak automobilový klub zachraňoval až úspěšnou baráží.

To už klub vedl Jonker, který na lavičce nahradil Valériena Ismaëla, který po sedmi kolech minulého ročníku vystřídal Dietera Heckinga, ovšem výsledkově se mu nedařilo.

Když z patnácti ligových zápasů VfL vyhrálo jen pětkrát a hned devětkrát vyšlo bodově naprázdno, ujal se kormidla právě Jonker, ovšem pod jeho vedením změna nenastala.

Trpělivost pak došla vedení po nevydařeném startu do probíhající sezóny, kdy Wolfsburg po mohutném posilování ze čtyř utkání vybojoval pouze čtyři body a znovu se tak pohybuje ve spodní polovině pelotonu a to nejsou místa, kde by se dolnosaský klub chtěl vidět.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (29)

Přidat komentář
Lemond Laws

Vypadá jak Heydrich s delšíma vlasama

Reagovat
Han střelil první

druhá světová válka v barvě

Reagovat
smazaný uživatel

Trefný postreh

Reagovat
stas87

Spadnite uz, ved s prostriedkami co mate, tak hrate otrasny futbal. A Jonker je chudak, zvladne s nimi baraz a vydrbu ho po styroch zapasoch.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinde se s tim neserou to jenom tady bude ital strasit minimalne do podzimu a to jeste budem radi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by Sparta vypadala jako sranda klub, kdyby toho Itala vyhodili po sedmi kolech, když mu předtím dali milióny na posily...

Reagovat
Kang & Kodos

Bezpochyby. Teď jako sranda klub rozhodně nevypadáme

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v porovnání s tím, jak byste vypadali po odvolání toho Itala...

Reagovat
smazaný uživatel

to už je jen z deště pod okap. si vem, že většina fans ho stejnak vyhazuje, tak aspoň by dostali, co chtěli

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Murtago

Ta fotka vypadá jak ze sedmdesátek

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase zpátky k akademii Arsenalu...

Reagovat
smazaný uživatel

s tím kádrem co má, asi žádný zázraky neudělá...

Reagovat
uff

Kde bol článok o tom, že mu veria. Potom, že sa Wolfsburg trápi. Najprv mu musia dať dôveru. Potom to zverejniť na Eurofotbale a až potom vyhodiť. Amatéri.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to chodí v Itálii! V Německu se nekecá,v Německu se koná!

Reagovat
Kang & Kodos

Chudák určitě ani nemá sbaleno.

Reagovat
SunFells

Výlet sis užil, tak poď zase zpátky

Reagovat
OnderCZ

Dobrá volba, jsem na M. Schmidta zvědavý. Wolfsburg mně ničím moc sympatický není, ale v Mainzu Schmidt neodváděl špatnou práci a s lepšími hráči, které ve Wolfsburgu bude mít, může tým určitě posunout dopředu.

Reagovat
stas87

Ja v tom zmysel nevidim. Schmidt to nezvladal v Mainzi a tu bude pod este väcsim tlakom. A on zatial neviedol hracov ako je Kuba ci Gomez. Nevravim ze je to uplny krok vedla ale nemyslim si, ze prave Schmidt ich vytiahne hore. Ti hraci vo Wolfsburgu by skor potrebovali niekoho ako je Veh ci Magath. S takym typom trenera by som im veril o dost viac. Ten tim ma v kadri kvalitu, lenze len individualnu a oni nehraju ako tim. A tym, ze klub je na tom dobre oproti Augsburgu, FSV ci Hannoveru co sa tyka financnej stranky, tak sa ani tolko nesnazi a je im to jedno. Hlavne ze pride vyplata kazdy mesiac... Tie ich problemy nie su az tak vzdialene od tych, co ma HSV.

Reagovat
Rudnevs

Neber to nijak útočne, normálne sa pýtam - prečo si myslíš, že Schmidt nezvládal tlak v Mainzi? Veď tam vydržal celkom peknú dobu, zachránil ich a doviedol ich do Europa League. Uznávam že tá posledná sezóna bola slabá, ale to sa menším klubom v prípade do postupu EL stáva (napr. tento rok to vyzerá na FC).

Inak Magatha s Vehom snáď myslíš len ako typologické príklady z minulosti a nie konkrétne ich.

Reagovat
stas87

Ambicie a tlak na vysledky v FSV a Wolfsburgu su stale ine. U vlkov mas vyssie ambicie stale, pretoze ma za sebou kolos ako VW a toci sa tam viac peniazi, podstatne viac. Mainz je etablovany klub v BL, rozumne hospodari a snazi sa o to, aby sa nedostali do existencnych problemov. Dokazali postavit stadion ale fiancne ich to v buducnu nepolozi, pretoze cast peniazi z predaja hracov padlo prave na stadion, takze nemusi kvoli stavbe stadiona vyrazne obmedzit rozpocet na sezonu. No a prave ten rozdiel zvladania hrat dve sutaze je najväcsi rozdiel medzi nimi, vlci zvladli odohrat CL aj BL na slusnej urovni. FSV malo problemy. A Schmidt to moc nedaval, ked mali hrat dve sutaze. Kvalita hracov bude stale vyssia vo Wolfsburgu ale to neznamena, ze FSV nemoze hrat v tabulke vyssie ako oni. Sice nie dlhodobo ale stat sa to moze.

Ano, len priklady trenerov, ktori nemali problem hracov srovnat a aspon na cas odstranit najväcsie problemy. Neviem aku autoritu mal Jonker medzi nimi ale taky Hecking na nich istu dobu platil.

Reagovat
OnderCZ

Napsal jsi to dobře, s většinou textu souhlasím. Jen si pořád myslím, že není pravda Schmidt to v Mainzu nedával. Podle mě obstál dobře, jen ta poslední sezona nebyla dobrá. A řekl bych, že za to velkou měrou může i odchod Yunuse Malliho a hlavně Juliana Baumgartlingera. I když Baumgartlinger v Leverkusenu vůbec nepodává výkony, pro které ho Leverkusen kupoval, tak Mainzu loni hodně chyběl. Byla to taková základní stavební jednotka, neviditelný chlap ve středu, ze kterého hodně těžil celý tým. A Yunus sice ještě loni půlku sezony za Mainz odehrál, ale on ten podzim Mainzu nebyl ještě úplně tak zlý. Do těch problémů pořádně Mainz zabředl až na jaře. A to už tam Yunus nebyl. A Schmidt už podle mě tak nějak neměl z čeho brát a v Mainzu už se vyčerpal.

Jinak souhlasím s tím, že mi Wolfsburg přijde jako taková "slátanina" hráčů, na které by možná platil nějaký trenér s respektem a metodou „cukr a bič“. Ale uvidíme, sám jsem na to zvědavý.

Reagovat
stas87

Nedaval to v tom zmysle, ze superi jeho system hry ci taktiku precitali a on nemal ziadny plan B. Potom to dopadlo tak, ze hrali v krci a spoliehali sa na Cordobu, ze da gol. A argument, ze mu predali Baumgartlingera a Malliho vobec neberiem. On dobre vedel, ze ich odchody budu aktualne v pripade stabilnych a dobrych vykonov a to sa aj stalo. Takze sa na to mohol pripravit a ratat s tym. Preto som pisal, ze to nezvladal ku koncu a za tym si stojim.

Reagovat
smazaný uživatel

"Mezi prvním kontaktem a definitivní domluvou uplynulo jen několik hodin",prozradil nový kouč vlků Martin Schmidt. Ani se moc nedivím,že po tom hned skočil,byl bez angažmá a tohle je pro něj nová výzva.Sám jsem zvědav,jak mu to tam půjde. Mainz byl pro něj ideální,ale potom,co s ním postoupil do EL se v následující sezóně jen taktak zachránil.Osobně nezapomenu na jeho výhru na Bayernu vloni na jaře,kdy dal vzpomenout na podobný kousek Tuchela několik sezón předtím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele