Werderu už po třech kolech došla trpělivost s koučem Skripnikem

18.09.2016, 11:24
Aktuality
Ještě v červenci Werder prodlužoval kontrakt trenéra Viktora Skripnika o další rok do léta 2018, čímž se sportovní ředitel Frank Baumann snažil vytvořit dojem stabilního klubu. Jenže po třech kolech nové sezony se v Brémách časy opět mění: Werder je bez bodu, inkasuje jako na běžícím páse a 46letý Ukrajinec se po necelých dvou letech poroučí...

Ještě včera přitom Frank Baumann novinářům po dalším debaklu říkal, že má plnou důvěru v hráče i trenéra. Přesto se nakonec prohra 1:4 s Mönchengladbachem ukázala být tou poslední kapkou pro vedení.

"K tomuto kroku jsme se odhodlali, protože jsme po výkonu v Gladbachu nebyli přesvědčeni, že se za dané konstelace dá docílit brzkého obratu k lepšímu," vysvětloval dnes náhlou změnu postoje Baumann.

Start Werderu je opravdu děsivý. Brémy už stihly vypadnout z poháru na třetiligovém Sportfreunde Lotte a v nejvyšší soutěži zvládly inkasovat dohromady 12krát, což je nejhorší defenzivní vizitka po třech kolech od podzimu 1998 a Hansy Rostock. Včera Werderu nepomohla ani změna brankáře, když se mezi tyče postavil český legionář Jaroslav Drobný.

Viktor Skripnik to měl výrazně nahnuté už u předešlého sportovního ředitele Thomase Eichina, který dokonce i s hráči diskutoval variantu trenérova vyhazovu po ostudné domácí prohře s Augsburgem ve 29. kole. Někteří fotbalisté v čele s obráncem Vestergaardem a záložníkem Junuzovićem se prý tehdy stavěli proti kouči.

Spolu se Skripnikem odchází také hráčská legenda klubu a člen jeho trenérského týmu Torsten Frings. Do nadcházejících dvou domácích duelů s Mainzem a Wolfsburgem brémské mužstvo povede dosavadní lodivod rezervy Alexander Nouri.

Autor: Tomáš Daníček / werder.de, bundesligafanatic.com

Komentáře (65)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Na aku rit vcera Baumann povedal ze ma Skripnik plnu doveru, ked ho dneska vyrazili?

Reagovat
db18

A to už taky koluje informace, že mu o jeho vyhození řekli v autobusu cestou z Gladbachu.

Reagovat
smazaný uživatel

tomu sa fakt povie jednanie.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele my jsme před dvěma roky vyhráli B.třídu a v posledním zápase, kde už o nic nešlo a chtěli jsme to jen odehrát a jít slavit do hospody, tak přišel předseda klubu a v kabině oznámil trenérovi za kterým jsme všichni stáli a hrálo se fakt dobře, že končí, ze si našli pro nás lepšího trenéra Hele nikdo nechápal nic, jenom samý udivující pohledy. Neskutečný. A aby toho nebylo málo, tak ten novej trenér u nas vydržel 2 zápasy, protože to byl naprostej idiot a celej mančaft rozdrobil. Mě jako kapitána posadil na lavici a nejlepšího střelce dal do obrany. Tolik jen k tomu rozhodování lidí

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se chtěl pochlubit, že byl kapitán..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
andrew96

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Radin

kapitán lavičky :-D

Reagovat
TheAdy

kapitán lavičky

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sis postěžoval že té nechal sedět, super, ulevilo se ti? A co mas k tematu?. Nebo poděliš se s námi ještě o nějaký srdcervoucí životní příběh z B třídy?

Reagovat
smazaný uživatel

Z B.třídy už nic nemám, Max. to že jsme jezdili po různých prdelich, kde se vedle hřiště pasli krávy a trávník vypadal jak louka před chánovskym sidlistem. Jinak nic víc, teď už hrajem Kraj a bečko A.třídu...loni jsme dali nejvíc gólů v republice, takže už je to lepší Pavlíku

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda těšil jsem se, na nějaky další zajímavý příběh z kabiny, to víš, mi běžný fans se k takovým informacím ze šatny nedostaneme, tak je po nich hlad.

Reagovat
smazaný uživatel

Měli by jste taky zkusit někdy fotbal na hřišti a ne furt na netu. Taky by jste měli nějaký příběhy

Reagovat
Rudnevs

Nehráš už náhodou v Nemecku?

Reagovat
smazaný uživatel

Od pristi sezóny. Teď to musím ještě odkapitanovat na Březový

Reagovat
smazaný uživatel

Za ake muzstvo?

Reagovat
smazaný uživatel

1.FC Hirschfeld

Reagovat
Radin

Nejvíc gólů, ale v A třídě ne? Tak to válcovali i naši v kraji, dali přes sto branek, teď hrají o udržení v divizi :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Ne v Kraji....FK Olympie Březová

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Murtago

Reagovat
dantetomas

Kua, a chcel od vas, aby ste sa postavili na vahu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ve 40-ti stupních jsme běhali Tabatu, jestli vis co to je...z 12-ti lidi doběhli jenom 3

Reagovat
Rudnevs

Však možno to nie je rozhodnutie Baumanna, ale navelenie z hora.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak tohle křivý jednání je fakt hnus. Nejdřív mu daj důvěru a za hodinu ho vyhodi

Reagovat
Rudnevs

Neverím, že to je Baumannov krok, on by sa takto nikdy nezachoval. Baumann mu dal dôveru a potom dostal jasné navelenie z hora ... jasné, že som tam nebol, ale toto je podľa mňa najviac pravdepodobné.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to určitě možný, ale teď pokecat nemůžu, jsem na cestě na zápas

Reagovat
Kang & Kodos

Budeš sedět na lavici?

Reagovat
smazaný uživatel

Sedis na lavicke ci hrajes zaklad?

btw: aky post hrajes? ja som DM primarne/stoper

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem primárně útočník, ale můžu hrát kdekoliv v ofenzivě. Asi jako Goetze nebo Müller, ale všestrannější...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A co ten Kolin dělá takhle nahoře? Jdete si pro LM ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pre titul, nemecký Leicester

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole to by byla darda Snad Vám vydrží dech...

Reagovat
smazaný uživatel

Bolo by dobré, na úspech čakáme veľmi dlho,aj keď myslím že úspech by bol 7.miesto a predkolo EL myslím že tak aj skončíme, ale bol by som rád keby že BL vyhrajeme

Reagovat
smazaný uživatel

To by v soutěži nesměl být Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá sa povedať že som po prehre s Monchengladbachom stratil vieru v trénera, ale dnes môžem povedať že začínam strácať dôveru v Baumanna. Hovoriť fanúšikom o dôvere v trénera a pár hodín na to spraviť niečo absolútne iné. To je absolútne neprofesionálne a takáto prchkosť nemá v osobe športového riaditeľa čo hľadať. Dlho budem teraz uvažovať, premielať si v hlave všetky jeho vyhlásenia a kriticky sa zamýšlať či svojim vyhláseniam dostojí, alebo či veriť jeho rozhodnutiam a sľubom do budúcnosti...Samozrejme za iných okolností by som s takýmto krokom mohol súhlasiť, ale nie po vyhláseniach o plnej dôvere v prácu trénera a po 3. kole. Samozrejme, posledné zápasy, vlastne všetky v tejto sezóne ukázali kde nás tlačí topánka, čo tlačí doslova vyzúva. Letné posily nemôžem hodnotiť z celkového pohľadu kladne, je to tak 50 na 50, na oficiálne stanoviská je samozrejme skoro, ale čo sa obrany týka mimo Bauera je to čistá skaza, samozrejme svoj leví podiel na tom majú aj brankári. Ono, situácia by sa mohla vyvíjať inak nebyť absencie dua Pizarro-Kruse, ale predsa len treba povedať že lavička sa kvalitatívne posilnila, ak nie výsledky aspoň predvedená hra mala mať iné kontúry. Do nákupov však svoje povedal aj Baumann, vina padá aj na jeho hlavu...

Ale ak by som mal rozobrať daný problém, nevidel by som to len v zlých rozhodnutiach trénera, ktorý zodpovedá za predvedenú hru, aj keď hráčom do hláv nikdy nevidí...pre mňa osobne sa angažovanie Baumanna stalo vyslovene zlým. Nie že by na to chalan nemal, v budúcnosti povedzme, ale Eichinova práca bola načatá dobre a ja osobne som nevidel dôvod ho vymeniť. Samozrejme srdce každého fanúšika Brém muselo zaplesať vidieť bývalých hráčov v štruktúrach klubu, vidieť súdržnosť realizačného tímu a manažmentu, ono však to pnutie na trase Eichin - Skripnik možno malo niečo do seba. Po dnešku treba povedať že isto viac ako Baumann - Skripnik.

Reagovat
stas87

Aj ja si myslim, ze ten letny prestupak priniesol väcsi chaos a problemy ako posilnenie. So zraneniami ci karetnym trestom toho trener prilis neurobi, to je proste fakt. Ten Sane asi nebude az tolko super, ako som si myslel a ako som ho pomerne dost vychvalil. Pokial nezvladnetu rolu lidra a vodcu Moisander, potom mozme dopadnut ako VfB a H96. Dalsi problem ktory ten tim zraza je to, ze hraci ako Bartels, Fritz ci Junuzovic sa absolutne nepotkali s formou...vsetci hraju svoj hlboky priemer a v klucovych chvilach sa o ich prispevok nemozme opriet. Trosku pozitivne je aspon to, ze Aron a Gnabry tu formu maju, sice to nie je nieco hviezdne ale oni dvaja dokazu podrzat loptu, spravit klucku ci pockat na doplnenie, automaticky sa hned nezbavi lopty.

Ale trosku ku kritike Viktora...volba jeho zostav obcas uplne cloveka znechuti a otravi. Bauer sa ukazal vyborne v AA, nebal sa hracov Bayernu, chcel loptu a chcel sa ukazat. Dalsi zapas? On ho da na LV kde je strasny, kazi jednoduche prihravky a pozicne prepada. Preco ho nenechal na DM? Aj si myslim, ze vedla Grillitscha by to Bauerovi sedelo. A Clemens momentalne predvadza vykony hodne lavicky.

Ak trener supera prechytracil Skripnika, tak ten nemal casto adekvatnu odpoved a tim posobil zmatene. Striedania neiktorych hracov priniesla destabilizaciu a potvrdilo sa, ze pod nim nevieme otacat zapasov a dotiahnut ich aspon k bodu. A koncovky zaapasov loni bola cista katastrofa, len SGE bolo horsie ako my. A ta viera v to, ze sa Wiedwald chyti a podrzi nas, to bola cista utopia.

Reagovat
Y.Cabaye

Tak sympatickej klub, který má na boj o poháry, a plave v takových sračkách.

Reagovat
smazaný uživatel

jmeno neurcuje kdo ma a nema na pohary, stuttgart uz je ve druhe lize a werder bude nejspis nasledovat dalsi rok, to samy hannover.. u nas sigma a banik, ve fotbale uz davno nerozhoduje jenom fotbal, ale predevsim prachy. a to nejenom na nakup lepsich hracu, ale konkrektne u nas staci mit jeden z nejhorsich tymu prvni i druhe ligy a rozhodci vzdy zachranu zaridi

Reagovat
Y.Cabaye

Promiň, ale nevěřím, že ti hráči tam nemají na poháry. O jménu sem vůbec nemluvil.

Reagovat
Rudnevs

Nemajú.

Reagovat
Uwe háže buly

No to rozhodně nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodca zachranu zariadi vtedy,pokial ten tim nehra s plznou

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastne ma napadlo... netrebalo skorej vyrazit Baumana? Lebo sak nic extra nenakupil

Reagovat
Rudnevs

Netrebalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Len aby, uvidi sa az po case.

Reagovat
smazaný uživatel

Buldog z Frasiera.

Reagovat
Spalovač šancí

Spíš by to chtělo kompletně vyměnit defenzivu

Reagovat
bayern987

Tady není problém v trenérovi, ale v hráčích!

Reagovat
smazaný uživatel

Joel Pohjanpalo prožívá skvělý start do angažmá v Bayeru Leverkusenu, za ten by však dlouho nastupovat nemusel. Finského reprezentanta si podle posledních zpráv vyhlédla Sevilla. (transfermarketweb.com)

Reagovat
Rudnevs

Podľa BILDu je na zozname Werderu na nového trénera aj André Breitenreiter, BILD naopak vylúčil, že by sa nový tréner mal stať Andreas Herzog.

Reagovat
Posledni Kovboj

komu to cpes?

Reagovat
stas87

Drz hubu.

Reagovat
Posledni Kovboj

presne

Reagovat
smazaný uživatel

Tvojmu fotrovi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele