Wenger se obává vlivu bohatých vlastníků

13.01.2008, 09:36
Aktuality
Manažer Arsenalu Arsene Wenger se opřel do bohatých a dle jeho názoru také netrpělivých majitelů anglických klubů. Francouzský kormidelník tak reagoval především na propuštění Sama Allardyceho od kormidla Newcastlu...

"Obávám se této situace. Pokud chcete kvalitní manažery, musíte jim dát šanci. Vrtkavost dává šanci lidem, kteří dobře mluví a dokáží vás rychle přesvědčit. Nestabilita vlastnictví mi opravdu dělá velké starosti. Takoví lidé přijdou, koupí a rychle chtějí úspěchy. Pak mají negativní výsledky, ale nerozumí tomu, jak obtížný fotbal opravdu je," prohlásil Wenger.

Majitelem Newcastlu je v tuto chvíli Angličan Mike Ashley, který do klubu v létě investoval finanční prostředky. Ty na nákupy posil používal nový manažer Sam Allardyce. Zkušený kouč po svém příchodu sice dobře začal, o to horší byl jeho konec. Vedení Magpies bylo s jeho výsledky nespokojeno a po osmi měsících znovu začíná hledat nového kormidelníka.

Bohatí zahraniční vlastníci přicházejí do Anglie každý rok a kupují jeden klub za druhým. Vše začala Chelsea a Roman Abramovič a brzy se podvolila i řada dalších klubů v čele s Manchesterem United a Liverpoolem. Zahraniční vlastníky mají například i Aston Villa, Portsmouth, Manchester City nebo West Ham.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hm... a zahraničních hráčů se nebojí co? Uvidí naději třeba z Francie a hned zaní nabízí miliony.

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si, že by to bylo o zahraničním vlastníku ... jde o to, že tam příjde multimilionář, dá do hráčů nespočet peněz a jakmile jeho klub nebojuje v první sezoně o titul, tak tím špatným je trenér ... a i díky těm vlastníkům se nakupují hráči z ciziny...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky je bohuzial futbalovy biznis v Anglicku.Nejaky klub kupi milionar,privedie par novych hracov a chce,aby hrali zo dna na den o titul...Potom to nevyjde,tak vyhodia trenera a angazuju noveho a potom dalsieho...S vynimkou MU a Arsenalu.V takom Taliansku alebo Spanielsku majitelia len tak nepredaju svoj klub,lebo ziju tym klubom,je to ako ich rodina a nie otazka penazi...Vid priklad AS Roma,Abramovic sa pokusal kupit Romu,ale poslali ho kade lahsie...

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger je mi hrozne nesympatickej..brrr...a stejne Arsenal neprojde dal v LM a nevyhraje Premier League protoze tu vyhraje Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Pokial sa nemylim, tak Mike Ashley je anglican. Takze tu sa nemoze vraviet o ziadnom zahranicnom majitelovi. Taktiez tych penazi na prestupy nebolo az tak vela, ked Newcastle kupil: Enrique(6M libier),Smith(mam pocit, ze 5-6M), Barton(5,8M), Faye(2M), Rozehnal(2M). Vela z tohoto bolo financovane predajom: Parker(8M), Dyer(6M). Takze na posily dal Mike Ashley okolo 8M. To je dost malo, ked si pozriete ako nakupoval Man City alebo Tottenham.

Reagovat
smazaný uživatel

"Manažer Arsenalu Arsene Wenger se opřel do bohatých a dle jeho názoru také netrpělivých majitelů anglických klubů."

Pořádně si přečti ten článek a řekni mi, kde se přímo Wenger zmiňuje o zahraničních majitelích?

Reagovat
smazaný uživatel

Mam pocit, ze este rano tu bol clanok s napisom, kde Wenger kritizoval zahranicnym majitelov .. preto som napisal to, co som napisal ..

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo ako nakupoval Liverpool...

Reagovat
smazaný uživatel

smith stal 8mega.a rozehnal 3

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Wenger nevi do koho nebo do ceho by rypnul. Snazi se ovist pozornost od te trapne remizi 1:1, na Newcastle. Nesnasim Wengera

Reagovat
Kily

tak tohle je opravdu perlička, nebo spíš perla. Ten zápas se hrál před víc jak měsícem, od té doby Arsenal odehrál dalších sedm ligových utkání a o zápasu s Newcastlem se skoro nikde už nemluví. Opravdu geniální příspěvek pomlouvat Wengera, když se vyjadřuje ke zcela jinému tématu a má pravdu. Většina vlastníků kupuje kluby s tím, že o fotbale skoro nic neví. U nás je zářným příkladem Sparta, sám Křetínský po nástupu prohlásil, že fotbal nesleduje a chce se učit (alespoň tak nějak to myslim bylo)

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim že si zrovna Mickeeho nepochopil. On nemluví o remíze s Newcastlem, ale o remíze s Briminghamem a že se snaží odvést pozornost na Newcastle místo této remízy. Od toho je tam ta čárka, aby to bylo dobře pochopeno. Jinak já fandím Arsenalu, ale když sem včera viděl ten zápas ManU tak musim říct, že pokud budou mít takovou formu a to hlavně v ofensivě, nebo alespoň poloviční, tak je o titulu rozhodnuto. Nechci být sám pro sebe špatným prorokem, ale nevěřím, že Arsenal vyhraje do konce sezony více zápasů než Manchester.

Reagovat
Kily

tak to jsem si poslal přihlášku do ankety o vola dne pvní půlku příspěvku beru zpět

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
fantomas

boze muj

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze ten rozohovor udelal jeste drive nez odehral zapas s Birminghamem. A ma naprostou pravdu, v tomto clanku nemluvi ani o tom jak kupuji zahranicni vlastnici Fotb.. kluby ale o tom jak rychle chteji vysledky. Big Sam je velky trener a nedat mu sanci bylo blbost, coz se ukazalo i ted v tomto kole.

Reagovat
smazaný uživatel

Neodsudzoval by som to hned ako blbost. Big Sam je jasny priklad small club manazera, ktory s malym klubom dokaze vela. Okrem toho Sam nikdy nebol volba noveho majitela a ten sa nedokazal stotoznit so stylom hry, aky praktizoval.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele