Wenger: Nejhorší týden za 12 let

18.04.2008, 20:08
Aktuality
Nejhorší týden za dvanáct let, co je trenérem Arsenalu, prý podle vlastních slov prožil Arséne Wenger. Během pěti dní Arsenal ztratil naději, že v této sezóně přidá do klubové sbírky nějakou cennou trofej.

Nejdřív vypadli Wengerovi svěřenci z Ligy mistrů, kde je dostala na lopatky sporně nařízená penalta ve prospěch Liverpoolu. Arsenal na Anfield Road nakonec prohrál 4:2 a po remíze 1:1 v prvním utkání opustil soutěž ve čtvrtfinále.

Pouhých pět dní poté, padl Arsenal znovu. Na Old Trafford nestačil na Manchester United a sen o triumfu v domácí soutěži se také rozplynul, byť teoretickou naději stále ještě Kanonýři mají.

" Bylo velmi těžké se s tím vyrovnat, zvlášť když ani jeden ze soupeřů nebyl lepší," řekl Wenger. Na přímou otázku, zda to byl nejhorší týden za dobu, co je ve funkci, odpověděl, že ano.

Wenger má teď za úkol postavit své mužstvo na nohy. "Musíme se teď sebrat a porazit Reading. Ve hře je ještě pořád dvanáct bodů. Chceme sezónu dokončit dobře," řekl dále Wenger.

Až na nepovedený závěr je ale kouč Arsenalu s touto sezónou spokojen, ačkoliv nejspíš znovu nedosáhne na žádnou trofej. "Udělali jsme tento rok velký pokrok. Závěr sezóny jsme z různých důvodů nezvládli. Stále nám chybí ta troška, která z vás udělá vítěze," našel pozitiva Wenger.

Wenger také čelil otázce, zda považuje Manchester United v současnosti za nejlepší tým v zemi. "Ano, podle bodů jsou skutečně nejlepší, teď. Ale záleží také na tom, kolik bodů budou mít na konci," připomněl Wenger, že sezóna končí skutečně až za čtyři týdny.

Autor: Jiří Fišara / soccernet.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
One-Real

Wenger doplatil na mladý věk většiny týmu.....ale tak za 5 let si myslim že bude mezi TOP-3 týmy světa

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nebudou mít tolik zraněných a pokud tam ti junáci vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě jak počítáš to TOP-3

Protože Double můžou vyhrát klidně i příští rok,stejně tak nemusej vyhrát trofej následujících 10 let... Tohle je dost o štěstí

Reagovat
One-Real

Myslim to tak že budou mezi TOP-3 patřit výkonama a celou sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

O stesti hodne, je pravda ze ani v jednom zapase nebyli horsi...ba naopak bych rek..ale musej se soustredit na prsiti sezonu a hlavne posilit kadr..je videt ze nahrada za ty zraneny hrace ted proste neni..ManU i chelsy muze postavit skoro 2 stejne dobry jedenactky..

Reagovat
One-Real

Je logický že když nebyly horší tak byli lepší jinak nesouhlasim že třeba ten MU může složit skoro 2 stejně dobrý jedenáctky

Reagovat
smazaný uživatel

když nebyli horší, byli stejně dobrý a jinak s těma jedenáctkama, kdyby se hráči ze základní jedenáctky rozházeli do dvou tak by to byli sorvnatelně dobrý jedenáctky, který by dokázali bojovat hodně vysoko ta bez ronalda by ale byla v menší něvýhodě

Reagovat
One-Real

Pokud to tak myslel já bral jako tu základku která je ted a ze kdyby z tech ostatnich udelali dalsi sestavu tak by byla skoro stejne dobra to je prece nesmysl

Reagovat
smazaný uživatel

muselo by se to rozdělit "spravedlivě" ale to je zbytečný rozebírat, v dnešnim fotbale se tým na dvě jedenáctky opravdu nedělí

Reagovat
josepe

musite uznat, ze nebyt famozni formy Ronalda, tak Manchester nebyl prvni. Je otazkou,jak bude MU hrat, kdyz se Ronaldo zrani, nebo opadne jeho forma,jako to bylo u Ronnieho.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo není jediný hráč v United, sice je možná nepostradatelný,ale myslím že bysme vedli ligu i tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct.. tohle je zase to kdyby,které se nikdy nevyřeší...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
smazaný uživatel

vyřeší se aspoň sporadicky, až se ronaldo někdy zraní nebo vypadne z formy, samozřejmě mu nic takovýho nepřeju ale kdyby ......

Reagovat
Devil

Neuznavam!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ked je rec o ronaldovi, nebyt rooneyho tak by nemal ani manU ani ronaldo taku famoznu formu, rooney si zbiera lopty, chodi si po ne, rovnako dobre ich rozdava, zaskakuje za druhych a dokaze spravit takmer vsetku utocnu robotu, vytvara tak priestor pre druhych hracov a hlavne pre ronalda

Reagovat
Devil

Presne,Rooney je tam nej.......

Reagovat
smazaný uživatel

Ano jeto o štěstí. a taky proměnování šancí v obou zápasech s liverpolem i v lize jich bylo dost aby vyhráli.co nevyšlo letos vyjde příště. jsou mladí hodně zapasu ořed sebou jen to posílit o zkušeného kvalitního hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

liek na "celu" dobru sezonu=rozsirit kader a viac stastia....videl by som to takto:villa-25/30m, sahin-10/12m, kompany-10/12m...iked wenger sa chysta pritiahnut iba jedneho skuseneho "borca" aj ked ma na prestupy 70m ::rolleyes: ...ehm a asi by mal zacat hladat talenty aj v GB:

Reagovat
smazaný uživatel

na Villu si nechte zajít chuť

Reagovat
smazaný uživatel

Mně připadá, že tam chybí nějakej frajer, kterej na sebe vezme zodpovědnost a rozhodne zápas. Henry uměl vzít balon a projít půlku hřiště (sice něco takovýho teď udělal Walcott, ale na osmnáctiletýho kluka se asi spoléhat nedá - a bohužel skoro to samý platí třeba pro Cesca). Když byl Liverpool v prvním zápase na odstřel, vymyslí tam Gerrard akci z ničeho - to byl podle mě ten rozdíl. A taky by to chtělo nějakýho bijce, jak do soupeřova tak do vlastního vápna. Ty tanečky jsou sice hezký, ale nějak to ztrácí na účinnosti. Nemyslel bych si, že to někdy řeknu, ale Sol Campbell prostě chybí, stejně jako někdo typu Vieiry.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz prijdete do krasne, nobl restaurace, objednate si steak a prinesou vam neco co se neda zrat... myslim, ze priste pujdete zpatky tak kam jste chodili... Do knajpy, kde se bojite sednout na prkynko na hajzlu aby jste neco nechytili, ale zradlo tam maj fajnovy... Chci rict, ze si 30x tuknout balonem na jeden dotyk je sice krasny, ale goly z toho jaksi nepadaj!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele