Wenger litoval neproměněných šancí

21.02.2008, 08:55
Aktuality
Arsenal doma jenom remizoval s milánským AC a jeho šance na postup do čtvrtfinále letošního ročníku Ligy mistrů se tak podstatně snížily. Kanonýrům se po změně stran nepodařilo zúročit zvýšenou aktivitu v útoku, čehož hodně litoval jejich manažer Arsene Wenger...

"Nedokázali jsme proměnit šance, které jsme si vytvořili. V zakončení jsme byli trochu nervózní," všiml si Wenger.

Na Emirates Stadium byla k vidění hodně nezáživná první půle a změnu přinesla až poločasová přestávka. Arsenal do druhého poločasu nastoupil aktivně a v jeho na dlouhou dobu největší příležitosti pálil mimo Eboue. AC Milán se soustředil především na to neinkasovat a tento plán mu nakonec vyšel. V poslední minutě k tomu přispělo i štěstí, když Adebayor hlavičkoval pouze do břevna.

"Milán v obraně prokázal zkušenosti. Dobře se adaptovali na situaci s vědomím, že se dostanou pod tlak a budou muset dobře bránit, což se jim podařilo. Celkově jsme ale odehráli dobrý zápas a je škoda, že jsme nedali gól. Pozitivní je, že jsme je dokázali dostat pod tlak a neinkasovali jsme," řekl dále Wenger.

Oba týmy čeká odveta za necelé dva týdny a favoritem na postup bude AC Milán. Tomu nebude nahrávat pouze nadějný výsledek z prvního zápasu a daleko větší zkušenosti, ale pomoci by mu mohl i trávník na stadionu San Siro.

"Bohužel nemůžeme vyměnit náš trávník za ten na San Siru. Terén nebude ve stejné kvalitě a snad příliš nepoznamená zápas. Budou favority, ale stále můžeme postoupit," dodává Wenger.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ACM si jelo pro remízu a té dosáhli. Na San Siru si s Arsenalem pohrají a postoupí. To bylo včera keců, jak je Arsenal rozdrtí

Reagovat
GEGE

moje řeč

Reagovat
smazaný uživatel

no, chtel bych videt jak je rozdrti, kdyz se budou muset snazit a otevrit hru , mozna tak jedine, ze by dali jeden haluzovy gol par minut pred koncem, jak to ma AC ve zvyku

Reagovat
ajurik

škoda toho břevna z poslední minuty myslim si ža podtoupí ac milán

Reagovat
ajurik

*postoupí

Reagovat
Kily

škoda břevna a přílišného respektu v prvním poločase, tohle jsou dva důvody, kvůli nimž do čtvrtfinále postoupí AC Milán. I když fandim Arsenalu, tak Rossoneri si podle mě tuhle šanci už utéct nenechají

Reagovat
Devil

Moje řeč ! Ted uz postoupi asi AC Milan !

Reagovat
smazaný uživatel

nesnáším oba, ale na rozdíl od vás - kteří v tom máte už zcela nesmyslně jasno, si myslím, že je to stále ještě naprosto otevřené.......Milano hraje stejně blbě doma nebo venku a když inkasuje - což je velmi pravděpodobné, tak to bude mít hodně složité........postupujícímu přeju, ať to je pro něj Pyrhovo vítězství.....

Reagovat
smazaný uživatel

doma hrajou blbě, ale v lize. v LM jsou doma úplně jiní, daleko jistější..., proto věřím AC.

Reagovat
smazaný uživatel

Doma AC prohraje 2:0!! Budou chtit hrat jen zezadu a Arsenal vstreli 1. rychly gol!!Pak to AC otevre a dostane na 2:0!!! AC nema sanci aby postoupilo!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

má naprosto stejnou šanci jako ten druhý vřed....

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že pujdeme dál ale záloha musí v odvetě fungovat jinak

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že vím!

Reagovat
smazaný uživatel

ac milan postoupi skoda arsenalu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele