Wenger: Chci, aby Lehmann zůstal

28.12.2007, 21:45
Aktuality
Arsenal je připraven zvažovat všechny nabídky, které přijdou ohledně přestupu gólmana Jense Lehmanna. Manažer Arséne Wenger se však domnívá, že by německý brankář měl zůstat na Emirates Stadium. O 38letého reprezentanta se přitom zajímají německé a anglické kluby.

Lehmann má skutečně z čeho vybírat. Z jeho rodné země o něj vážně usiluje Hertha Berlín, VfB Stuttgart, Borussia Dortmund a VfL Wolfsburg. Velký zájem projevil také Manchester City. Brankářská jednička německé reprezentace sice několikrát prohlásila, že z Anglie odcházet nechce, avšak svůj názor prý nedávno změnila poté, co jejího syna nazval jeden ze soupeřů při ragbyovém zápase "krvavým náckem".

"Pokud přijde nějaká nabídka, tak si s Jensem sednu a pohovoříme o ní, ale nejdříve se musí rozhodnout sám, zda s námi chce nebo nechce zůstat," vysvětlil Wenger. "Podle mého názoru by měl setrvat v Arsenalu. Sice jsem se doslechl o zájmu Dortmundu, ale s nikým z Borussie jsem nebyl v kontaktu. Ovšem, jestli mi někdy řekne, že chce odejít, pomohu mu," dodal francouzský kouč.

Wenger se vyjádřil ke stížnostem Diarry a Diabyho

Mladíci Diarra s Diabym si nedávno v médiích stěžovali na nedostatek příležitostí v prvním týmu a připustili, že zvažují odchod. Podle Wengera jejich čas ovšem přijde.

"Ukažte mi jeden tým na světě a naší velikost, který dává tolik příležitostí mladým hráčům jako my. Odpověď zní, že žádný," řekl Wenger. "V Arsenalu se mají mladí hráči jako v ráji, protože v jiných světových klubech obvykle musí čekat, až jim bude takových 26 nebo 27, než dostanou šanci pravidelně hrát v základu ."

"Snažím se udělat každému radost, ale je to téměř nemožné. Nejsme žádná mateřská školka, tak proč bych měl jít a dát šanci každému nespokojenému hráči? To je nesmysl. Když jste profesionální fotbalista, nemůžete hrát pouze za sebe," pokračoval Wenger a zároveň dodal, že Diarra je v podstatě náhradníkem středopoloře Flaminiho, který nyní chytil výbornou formu.

"Diarra má ke každému tréninku profesionální postoj. Na zítřejší zápas s Evertonem je na soupisce. Pro mě hráči jako Diarra patří do té nejvyšší úrovně, ale jestliže jste dva nebo tři měsíce se svým týmem úspěšní, nebudete přeci rozbíjet úspěšnou sestavu," dodal.

Autor: Tomáš Honajzer / bbc.co.uk, dailymail.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brankářská jednička německé reprezentace sice několikrát prohlásila, že z Anglie odcházet nechce, avšak svůj názor prý nedávno změnila poté, co jejího syna nazval jeden ze soupeřů při ragbyovém zápase "krvavým náckem". :D

Reagovat
smazaný uživatel

"Ukažte mi jeden tým na světě a naší velikost, který dává tolik příležitostí mladým hráčům jako my. Odpověď zní, že žádný," řekl Wenger. Nie?A co Barca ty chytrak?Bojan Krkič,giovanni dos santos-ani jeden z nich nema ani 20 a uz hraju aspon 20-25 minut a Messi?ten hral s a-tímom od 17, a Iniesta tak isto.Wenger zobud sa!Barca ma ešte vescie talenty!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak! Šanci občas dostane i další mladíček Crosas.

Reagovat
Shevchenko

Ale Diaby hraje často, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Diaby je nahradnik hrava v druhotriednych zapasoch alebo ked je niekto zraneny

Reagovat
Shevchenko

No oproti tomu jak hraje třeba v AC gourcuff do je dost tak nevím na co si stěžuje.

Reagovat
Shevchenko

To je dost*

Reagovat
smazaný uživatel

diaby sa stazuje ?:D

Reagovat
smazaný uživatel

to ma pobavilo

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem naco by lehman v arse zostaval nech ide nekde do nemecka tam sa dobre zhosti napriklad do takej Borrusie....:D

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyz Nemcoury moc nemusim tak Lehman uz ma nejake roky fotbalem nas "taky" pobavil,navic bude Euro tak at si jeste nekde zachyta.Zazraky uz od nej stejne asi nikdo neceka?Navic jak Almunia chytil proti slepicim tu pently tak na nej byl zaber a ja z nej mel pocit tymoveho ducha,pozitivum a respekt.Muj nazor 50% na 50%.

Reagovat
smazaný uživatel

kazdopadne lepsi nez "spanelskej nacek"..

Reagovat
smazaný uživatel

bocah almuina i lehman sou na nic at koupi neco lepsiho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele