WBA s Clarkem prodlouží po Vánocích, dočká se i Berahino

23.11.2013, 11:22
Aktuality
Spekulace médií o tom, že by krátící se kontrakt manažera Stevea Clarkea mohl nasvědčovat jeho konci ve West Bromwichi, jsou podle všeho liché. Vedení desátého týmu tabulky s 50letým Skotem momentálně počítá i pro příští sezony, jen vyčkává na klidnější období...

Pro bývalého asistenta Kennyho Dalglishe u Liverpoolu jde o první manažerskou štaci kariéry a zatím nelze říci, že by selhával. Steve Clarke má za sebou uspokojivý premiérový ročník s finišem na osmé příčce a také letos se jeho svěřenci sbírají po pomalém startu. V minulých osmi kolech utrpěli jedinou porážku.

"Máme před sebou mimořádně nabitý program s několika důležitými zápasy nahuštěnými na sobě. Jakmile budou Vánoce za námi, plánujeme si se Stevem sednout a probrat jeho budoucnost," tlumočí plány vedení Richards Garlick, sportovní a technický ředitel WBA. "Steve si je vědom našich plánů a nemá s nimi problém."

Clarkeovi zbývá ze současného kontraktu uplynout všehovšudy sedm měsíců, tak jako šéfové midlandského celku ovšem nijak nepanikaří. "Vždy se počítalo s tímhle termínem. Nešel jsem za nimi, abych žádal o kontrakt," tvrdí Clarke a na otázku, zda je pro něj WBA prioritní štací pro příští sezonu, odpovídá rozhodně: "Ano, samozřejmě."

Na čem teď tedy nezkušený manažer pracuje usilovněji než na vlastní smlouvě, je kontrakt 20letého útočníka Saida Berahina. Ten zažívá famózní debutový ročník jak s WBA, tak s anglickou jednadvacítkou, a přirozeně touží po lepším platovém ohodnocení.

Po několika týdnech jednání je teď údajně dohoda s mladíkovými zástupci konečně na spadnutí. "Ono se to nějak vyvrbí. Saido je rozumný kluk, který chápe svou pozici v klubu. Ví, co chceme: že mu chceme pomoci, dát mu dobrou smlouvu a udělat z něj lepšího hráče - to je to nejdůležitější," je klidný Clarke, třebaže přiznává, že jsou příslušná jednání komplikovanější, než by si přál.

Již 12gólový Berahino, jenž prozatím svou produkci dělí rovnoměrně mezi mládežnickou reprezentaci a Baggies, momentálně pobírá juniorský plat ve výši 850 liber za týden; brzy by však dle informací Guardianu měl souhlasit se čtyřletou smlouvou a 14tisícovou gáží.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk, birminghammail.co.uk, guardian.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
Squinty

a Vydru na hrot

Reagovat
havrys99

Sympaťák kouč

Reagovat
smazaný uživatel

Berahino by mel jit radsi s Januzajem na brigadu, vydelali by si urcite vic

Reagovat
smazaný uživatel

Josého žák

Reagovat
spider_8

"Steve Clarke má za sebou uspokojivý premiérový ročník s finišem na osmé příčce"

Uspokojivý? Podle mě to byla kurevsky dobrá sezona.

Reagovat
fantomas

A tak snad nebudem takle slovíčkařit.

Reagovat
Chazy

Fakt si použil tři zdroje na tak krátkej článek?

Reagovat
fantomas

Jo.

Reagovat
spider_8

Tak ok, ale dostat takovej tradiční jo-jo klub na osmý místo, to by si zasloužilo trochu víc nadšení

Reagovat
fantomas

Už dlouho nejsou jo-jo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele