Wales vyřešil otázku trenéra, Coleman prodloužil do léta 2018

23.05.2016, 14:39
Aktuality
Na lavičce národního týmu Walesu bude i nadále úřadovat Chris Coleman. 45letý kormidelník se minulý týden s vedením tamního svazu dohodl na nové dvouleté smlouvě, kterou dnes také podepsal. Původní kontrakt měl vypršet po letošním evropském šampionátu...

Coleman je bývalým reprezentantem Walesu a v jeho dresu si na své konto připsal 32 startů. Svou trenérskou kariéru odstartoval jako mladíček v roce 2002 ve Fulhamu, v následujících letech pak vedl Real Sociedad, Coventry a řeckou Larisu.

Wales Coleman přebíral v lednu 2012 a jeho působení je zatím úspěšné. Z 29 soutěžních zápasů se ve dvanácti případech radoval z výhry, z posledních jedenácti kvalifikačních střetnutí jeho tým odcházel poražen jenom jednou. I díky tomu si Wales loni na podzim zajistil postup na mistrovství Evropy do Francie, na vrcholnou akci se podívá poprvé od roku 1958.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
tony223

Chybí mi v Premier League

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele