WALCOTTŮV LIGOVÝ DEBUT

22.08.2006, 15:05
Aktuality
V sobotním zápase prvního kola Premier League mezi Arsenalem a Aston Villou debutoval nadějný anglický útočník a účastník MS v Německu Theo Walcott. Za bouřlivého potlesku vystřídal v 73. minutě švédského reprezentanta Freddieho Ljungberga.

Premiéra to byla určitě vydařená, neboť z jeho centru se podařilo Arsenalu vyrovnat na konečných 1:1, střelcem byl Gilberto Silva. Fanoušci Arsenalu spekulují, zda dostane šanci v odvetném utkání 3. předkola LM proti Dynamu Záhřeb.

"Je to pro mě obrovská zkušenost nastupovat s těmi všemi hráči světové extratřídy před 60.000 diváky. Nepředpokládal jsem, že bych se mohl objevit v nominaci na zápas a už vůbec ne, že bych do zápasu zasáhl," vyjádřil se po zápase šťastný a překvapený Walcott a nezapomněl poděkovat manažerovi Arsenalu Wengerovi: "Vím, že jsem tvrdě pracoval. Čekal jsem dlouho na svou premiéru. Byl jsem ale trpělivý a musím poděkovat manažerovi, že mě nechal hrát. Po prvním doteku s míčem jsem si začal věřit."

Walcott přišel do Arsenalu v zimním přestupovém období ze Southamptonu. Cena se podle výkonů a trofejí může vyšplhat až na 12,5 miliónu liber. O tohoto talentovaného hráče se praly takové kluby, jako Manchester United, Liverpool, Tottenham a samozřejmě nemohla chybět ani Chelsea. Pro Arsenal podle Walcotta rozhodla osobnost Thierryho Henryho, který je jeho vzorem.

Theo se narodil 16. března 1989 v městečku Compton v hrabství Berkshire. Zajímavostí je určitě jeho rychlost, 100 metrů dokáže zaběhnout pod 11,5 s, což je na jeho věk obdivuhodné. V dresu Souhamptonu debutoval ve věku 16 let a 143 dní v zápase proti Wolverhamptonu, čímž překonal klubový rekord.

Manažer Arsenalu Wenger se podle svých slov zajímal o Walcotta už déle. "Thea jsem poprvé zaregistroval, když mu bylo 14 let. Potom jsem sbíral informace o jeho vývoji a moji spolupracovníci ho sledovali jak v dresu Southamptonu, tak i v reprezentaci Anglie do 17 let, kde byl hvězdou. Má před sebou velkou budoucnost, připomíná mi Rooneyho, když začínal v dresu Evertonu v Premiership."

Přestup Walcotta se stal nejdražším anglickým přestupem v tak mladém věku. Nemalé pozdvižení také vyvolala jeho nominace na MS, kde ovšem nenastoupil ani na minutu. Od spoluhráčů dostal přezdívku Tiger, což má značit jeho podobu s nejlepším golfistou světa Tigerem Woodsem. Golf je také jeho velkou zálibou. Doufejme jen, že toho na něj není v tak nízkém věku moc...

Autor: Michal Štěrovský

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sterdova úspěšná premiéra... jdu vychladit bublinky.

Reagovat
smazaný uživatel

Michale, no vidíš, čeho ses bál včera, šlo to z fleku a bez potíží ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Podotýkám, že jsem se nebál, akorát jsem s tím neměl žádné zkušenosti..

Reagovat
PJ

Neni se čeho bát, já nekoušu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to můžu jenom potvrdit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi máte nějaký bližší vztah, že to můžeš potvrdit, ne..?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to zas ne, ještě jsme neměli tu čest se potkat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak slovy kolegy z opačného břehu Tava (momentální nick): "Dej si to do dlahy a vítej do rodiny."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A jakej je podle tebe muj nick, kromě momentálního?

Reagovat
smazaný uživatel

Už se moc těšim, až bude v sestavě Rosa. Sem zvědavej, co předvede... Ale jestli bude Walcott fakt tak dobrej, jak se čeká, k tomu Henry, Rosa, Hleb,... To vypadá přímo zabijácky

Reagovat
Il Principino

Teď jde o to, jestli by jim to všem klapalo

Reagovat
HOST*

Tak to jsem fakt netušil, co se v Tobě zkrývá za talenta. O tom, že umíš hrát hodně dobře fotbal to žádná, ale tohle .....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele