Vyškov změnil majitele, druholigový klub převzala americká společnost

15.01., 21:58
Aktuality

Druholigový Vyškov opustil kamerunský podnikatel Kingsley Pungong, který klub vlastnil od roku 2017. Novým většinovým majitelem je americká investiční skupina Blue Crow Sports Group, vlastnící i druholigové španělské Leganés. Ve Vyškově navýšila svůj vliv z 50 na 99 procent. Klub o tom informoval na svém webu.

Vyškov postoupil v roce 2021 do druhé nejvyšší soutěže a v minulé sezoně neuspěl v baráži o první ligu se Zlínem. V aktuální sezoně přezimuje v čele druhé ligy s čtyřbodovým náskokem na pražskou Duklu.

"Rádi bychom vzdali hold bývalému majiteli, se kterým probíhala plodná spolupráce již od roku 2017. Jeho neocenitelný přínos a oddanost klubu jsou klíčovým kamenem v historii MFK Vyškov. Děkujeme mu za veškerou práci a přejeme mu v budoucnosti jen to nejlepší," uvedl klub v prohlášení.

Autor: ČTK

Komentáře (32)

Přidat komentář
žrout

Jsem zvědavý, jak to tam bude pokračovat. Podle mě to může být fakt zajímavý projekt typu FC Nordsjælland (v českých podmínkách a reáliích), pokud se to tam dobře nastaví a podaří se vyřešit infrastrukturu. Kéž by vyšly ty Drnovice i pro první ligu.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Unique

Reagovat
Freedo

V čem je Vyškov podobný Nordsjællandu, kterej se spoléhá hlavně na výchovu mládeže a naposledy za ně hrál v základu jen 1 Afričan?

Reagovat
žrout

Zkus si něco najít ohledně vlastníka FCN a jaký projekt v současnosti za tím stojí (akademie v Ghaně)

Jen v rychlosti třeba i tenhle článek (i když starší):

"The top flight team is owned by Ghana's Right to Dream Academy, who have forged their own route for their graduates to follow into the European club scene.

Nordsjaelland could well call themselves the most African club in European football and not just because of their ownership.

The club's first-team squad boasts nine Ghanaians and an Ivorian as well as a Ghanaian coach on their staff all backed up by a fulsome academy programme that mixes Danish and Ghanaian youngsters together."

https://www.bbc.com/sport/africa/53487058

Samozřejmě naprosto stejný projekt jako FCN Vyškov určitě nebude, ale klub, který bude systematicky a kvalitně vyhledávat a rozvíjet dostupné (nejen) africké talenty a posouvat je dále (viz třeba Dweh nebo Souaré v Plzni) by se mi tady líbil. Bylo by to rozhodně oživení pro ligu a můžou z toho profitovat naše ligové top týmy.

Reagovat
Freedo

Na FCN jsem byl na podzim a z Ghaňanů hrál jen Osman, kterej na křídle vypadal slušně, proto jsem psal, že mi to nepřijde stejné. Ve Vyškově totiž skoro nenajdeš v základu neafrického hráče.

Rozdíl je taky v tom, že Vyškov je rovnou tahá do áčka a tady chodí do akademie, ale pokud jde o skauting, tak to přirovnání může sedět. To s majitelem jsem nevěděl, jinak bych to tehdy zmínil ve svém článku, díky za sdílení.

U nás má ještě dobrý skauting Táborsko. Určitě je to oživení a jsem zvědav, kam to dotáhnou další talenti z Vyškova, prý tam mají ještě například výbornýho záložníka.

Reagovat
žrout

Ano, ve Vyškově zatím chybí ten fokus na domácí mládež, ale to by se mělo změnit i díky převzetí Američany:

„V zásadě se skoro nic nemění, akorát v rozhovorech zaznívá, že se chceme víc soustředit na mladé české hráče. Cílem je kombinace lokálních kluků se zahraničními. To se mi líbí.“ oceňuje.

Takže za mě paráda a zase by to bylo v něčem blíž tomu modelu FCN. Samozřejmě teď to pro ně bude těžší, protože nemají infrastrukturu, kvalitní tréninkové zázemí a hlavně prvoligový stadion (od příští sezony ani druholigový). Ale jestli je pravda to s těmi Drnovicemi, tak za mě paráda, chtěl bych ten stadion v lize

"Klíčová věc: Posunula se jednání s radnicí v Drnovicích a ve Vyškově. Existuje příslib, že dojde na dobudování stadionu v Drnovicích, aby se na něm mohla hrát v blízké budoucnosti nejvyšší soutěž. „Je reálné, abychom se tam vrátili,“ přiznává šéf klubu. „Investice máme vyčíslené. Věřím, že se to podaří.“"

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-domaci-souteze-druha-liga/442102/vyskov-se-meni-majitel-z-ameriky-posily-ze-spanelska-hvezda-zustane.html

Reagovat
Freedo

Vše to zní dobře a takový klub by se mi v lize líbil. Otázka je, jaká bude realita. Přijde mi to ale důvěryhodnější než noví majitelé Budějek. Stadión také kvituju, jako Pražák jsem si musel najít na mapě, jak daleko Drnovice od Vyškova jsou a na jakém kontinentě, ale je to hned vedle sebe, takže to logisticky bude hratelné.

Reagovat
žrout

Reagovat
Imos

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Greny

Sejdeš kopec no

Reagovat
Sosi

Aspon to majitel udelal ciste a seriozne. Jini by ten klub proste nechali padnout nebo se s nim potaceli od sestupu k sestupu.

Reagovat
ACSeRw!n

uz stavi ten stadion ?

Reagovat
doocetung

Jo , na té fotce v článku máš dokonce dělníky jak se radujou z konce šichty

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
dave30

Reagovat
netopier

Reagovat
žrout

Reagovat
Mass

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Unique

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Neon

Reagovat
Mass

Něco zkoušeli, jako že to budou stavět na cizím pozemku a pak pronajímat majiteli pozemku. No ten z toho pochopitelně nebyl nadšenej a padlo to. Jo aha, ty si se ptal na Vyškov?

Reagovat
ACSeRw!n

jeste to nepadlo

Reagovat
ACSeRw!n

tim, ze se pridal do hry dalsi sibr Tkac, tak kabely budou obecne muset byt vetsi, o tom zadna

Reagovat
netopier

Vyškov Jets

Reagovat
Modi6

Vyškov je dobrým oživením našeho rybníčku. Někteří hráči (cizinci), kteří tam uspějí se tak mohou posouvat do našich lepších klubů.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele