Všichni mají těžký los ...

21.12.2007, 17:27
Aktuality
Kolem nyonského losu osmifinále Ligy mistrů bylo velmi rušno. Šestnáct nejlepších evropských týmů se dozvědělo soupeře, s nímž se porvou o postup do čtvrtfinále. A nikdo se svým losem nebyl spokojený, každý svého protivníka označil za nejhorší z nabízejících se možností.

Arsenal a Liverpool, týmy které v základních skupinách skončily na druhém místě, svá první utkání odehrají na vlastních hřištích, u soupeřů se představí v odvetě.

První jmenovaný tým se střetne s italským gigantem AC Milán, obhájcem Ligy mistrů. Arsenal si sice představoval lehčí los, ale pro (ne)zaujaté fanoušky to bude velký zápas. "Čeká nás skvělý zápas, velmi vzrušující," řekl generální ředitel Arsenalu Keith Edelman.

Že Kanonýry čeká vskutku náročný duel, o tom nikdo nepochybuje. "Hráli jsme s nimi pouze jednou – a to v roce 1994. Na Highbury jsme sice remizovali, ale v Miláně prohráli. Proto doufáme, že to bude letos naopak," pokračuje Edelman. "Raději bychom brali lehčího soupeře, ale v této fázi si nemůžete vybírat."

Radost z losu nemají ani na San Siru. Ředitel AC Umberto Gandini je přesvědčen, že jeho tým vyfasoval nejtěžšího možného soupeře. "Arsenal je pravděpodobně nejhorší možný los, který jsme mohli dostat," uvedl. "Je to vynikající tým s dobrým trenérem a spoustou mladých talentů."

Na druhou stranu Gandini poznamenal, že by se tohoto střetnutí měl nejvíce obávat Arsenal. "Střetne se proti obhájcům titulu, mistrům světa a několika hráči, kteří jsou nejlepší na světě. Pro fanoušky to bude fantastický duel," dodal.

"Arsenal je jeden z nejděsivějších klubů v této fázi," doplňuje trenér Carlo Ancelotti. "Mají dobrý a mladý tým. Obzvláště Cesc Fabregas patří v tuto chvíli k nejlepším záložníkům planety. Jsou technicky dokonalejší než Liverpool, ale nemají s touto soutěží takové zkušenosti."

Ve druhém utkání "Anglie versus Milán" se utkají proti sobě Inter s Liverpoolem. Výkonný ředitel anglického klubu Rick Parry označil Inter za velikánskou hrozbu, neboť je italský šampión v letošní sezóně k nezastavení. "Je to velký klub. Máme těžký los," shrnul Parry. "Už je to poměrně dlouhá doba, co jsme s nimi hráli naposledy, ale stále mají silný tým. Nebude lehké projít do další fáze."

Také šéf exekutivy Interu Ernesto Paolillo mluvil v podobném duchu: "Víme, že Liverpool je velmi silný, koho lepšího jsme mohli dostat?"

Nejtěžší los prý vyfasoval i Manchester United, který své první utkání odehraje na půdě Olympique Lyon. "Možná je to nejhorší los, jaký jsme mohli dostat," varoval své svěřence manažer Sir Alex Ferguson. "Lyon vyhrál francouzskou ligu v posledních šesti letech, což je neuvěřitelný rekord."

Zřejmě "nejlehčí" los z anglických týmů vyfasovala londýnská Chelsea. Ta se utká s řeckým Olympiakosem. "V této fázi nenajdete lehké soupeře. Chelsea má skvělé individuality, ale pracují jako tým," řekl trenér Panagiotis Lemonis.

Další zajímavý souboj proběhne mezi římským AS a Realem Madrid. "Real má úžasný tým, ale Lazio ukázalo, že se dá porazit," je si vědom sportovní ředitel italského klubu Antonio Tempestilli s tím, že jeho protějšek Predrag Mijatovič má z AS obrovský strach. "Náš tým se spíše bojí anglických týmů, protože Premier League je velmi silná. Proto chceme projít do dalšího kola," dodal Tempestilli.

Autor: Pavel Janega / BBC, football365.com, sportinglife.com

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No jo, zdvořilosní keci. Ale myslím, že v Chelsea, Seville, Barceloně a Manchesteru se z losu radují. A i v Portu a Schalke, pač tam je to 50:50.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně po dlouhé době si myslím, že AC nepostoupí. Arsenal prostě musí jít dál!!!

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán postoupí, protože je mnohem lepší než Arsenal. Musel by se stát zázrak, aby angličani postoupili. ACM prostě tyhle zápasy zvládají. Kdo odsuzuje vyšší věkový průměr je blázen. Tento tým je jednoznačně nejúspěšnějším týmem dneška.

Reagovat
smazaný uživatel

zase Chelski dostala to nejlehci co mohla bo Romanek vytahl z kapsy parset tisic eur a uz to bylo jasne

Reagovat
smazaný uživatel

scouser .. ty si hovado :-) a pri losu pouzivali na rukou magnety, aby si to mohli k sobe ten micek pritahnout vid? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vis ??

Reagovat
smazaný uživatel

jasne, vidim ze mas s takou mafii skusenosti, hold sou fanousci Chelski prasata no..

Reagovat
satan_666

no doufam že Olympiakos ukáže že tam neni náhodou a ty šmejdy porazí

Reagovat
smazaný uživatel

...souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim, kdyz mohli zahrat dobre na Realu, tak proc by nemohli na Chelski?

Reagovat
smazaný uživatel

pica si no

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju: Barcelona, Lyon, Porto, Liverpool, Real, Arsenal, Chelsea, Sevilla

Reagovat
Slejdy

tezko ted tak tipovat...ja ale verim AS

Reagovat
smazaný uživatel

misto lyonu to bude manchester

Reagovat
smazaný uživatel

ac milan vyhraje vsechno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kaka kaka kaka je nejlepsi hrac sveta

Reagovat
smazaný uživatel

juventus je nejhorsi klub sveta a potom arsenal neljlepsi klub sveta je ac milan a ac sparta praha a chelsea

Reagovat
satan_666

nejhorší Arsenal a nejlepší sparta a chelski??? myslíme oba stejnej sport? asi tomu rozumíš jak koza petrželi

Reagovat
smazaný uživatel

synek se vyzna v tom evropskem fotbale a proto zna jenom Spartu a Chelski bo jeho zdroj informaci jsou hlavne Sportovni noviny na Nove

Reagovat
smazaný uživatel

Fuuha jaký drsný... najhorší na svete je ten a najlepší na svete je ten..to mi pripomína základnú školu a s tou Spartou to nemyslíš snád vážne

Reagovat
smazaný uživatel

no já bych ten olympiakos tak npodcenoval viděli ste je hrát na realů???no a myslim že ac nepostoupí nebudou stíhat maj tam moc starejch hráčů.......

Reagovat
smazaný uživatel

a to kto je podla teba stary v AC?

Reagovat
Shevchenko

Maldini, Cafú, Favalli, Serginho - hráči, kteřín nehrají v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ambrosini,Inzaghi,Kaladze

Reagovat
Shevchenko

Radši o tom nepiš když o tom nic nevíš. Ano, Pippa si trefil, na toho jsem zapomněl, ale ty dva

Reagovat
smazaný uživatel

ale hovno..Olympiakos půjde dál

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea je best!!!

Reagovat
smazaný uživatel

FORZZA OLYMPIACOS CFP!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to Kanonýři zmáknou, nebudou to lehký, budu jim držet palce o stošest!

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán jde dál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

mozna tak do pici

Reagovat
smazaný uživatel

barca do toho barcelona vyhraje ligu mistru barca barca

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele