Vrba před novou sezonou: Chtěli bychom hrát o střed tabulky

20.07.2023, 16:42
Aktuality

S prostým názvem FC Zlín vstoupí do nové sezony klub, který si na jaře udržel prvoligovou příslušnost až po vítězství v baráži s Vyškovem. V nadcházejícím ročníku by se "Ševci" rádi pohybovali v klidnějších vodách, trenér Pavel Vrba na dnešní tiskové konferenci řekl, že by byl rád, kdyby s omlazeným kádrem hrál prostřední skupinu.

V jeho týmu totiž došlo k velkému počtu změn a radikálnímu věkovému řezu. V kolonce odchodů figuruje deset jmen a v drtivé většině jde o zkušené a starší fotbalisty, kteří byli tváří Zlína v minulých letech, jako například Robert Hrubý, Marek Hlinka, Václav Procházka, Vachtang Čanturišvili, Martin Fillo či Adam Hloušek. Vrba už nebude počítat ani s útočníky Liborem Kozákem a Filipem Balajem.

"Od nové sezony chceme jít jinou cestou. Šanci dostanou mladí hráči, kteří se o svoje místo hlásili už loni. Z tohoto pohledu bude zapracování mladých hráčů jedním z cílů sezony, co se týče herní stránky," řekl na dnešní tiskové konferenci Vrba. Zkušený kouč, který se zlínského týmu ujal na začátku zimní přípravy v lednu, ale zůstává realistou. "Pokud bychom hráli o střed tabulky, budeme samozřejmě rádi. Bylo by hezké sbírat body s top českými týmy, ale my se musíme zaměřit na body se srovnatelnými celky. Tak, jak se nám to dařilo v závěru minulého ročníku," zdůraznil Vrba.

Novými tvářemi jsou vedle mladíků z vlastní líhně i odchovanec Tomáš Čelůstka (dosud Kypr), útočníci Filip Žák (Teplice) a Senegalec Latyr Ndiaye, který působil v nižších francouzských soutěžích. "Omlazení bylo znát v přípravných zápasech, tým byl živější a rychlejší," pochvaloval si Vrba, jehož tým z pěti přípravných duelů tři vyhrál a ve dvou remizoval.

"Ševci", kteří se k prostému názvu FC Zlín vrátili po ukončení spolupráce s dosavadním titulárním partnerem, vstoupí do ligy sobotním duelem na hřišti nováčka z Karviné. Hned další sobotu na své Letné přivítají mistrovskou Spartu a následně jedou na Slavii. "Takový los může mít i své výhody. Pražské týmy se budou připravovat na poháry, budou hledat sestavy. My chceme do ligy dobře vstoupit a po prvních kolech se pasovat do role týmu pro klidný střed tabulky," řekl Vrba.

Autor: ČTK

Komentáře (19)

Přidat komentář
Kucka

Čistka slušná, na zlínské mladíky jsem teda zvědavý.

Reagovat
Tevezinho

A já bych zase chtěl, aby Haaland a Mbappe hráli v české lize. Ani jedno se nestane.

Reagovat
Zdechlina

A já bych chtěl, aby spadli aspoň do divize ....

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Salfovic

Bere život s humorem

Reagovat
kilobyte

Napiš si Ježíškovi.

Reagovat
bartes

Jsem na něho zvědavý. Málem skončil ve 2.lize a najednou vyhlašuje cíl střed tabulky.

Reagovat
Sigma Olomouc

o střed tabulky v 2. lize?

Reagovat
Tom a Jerry

Toto nemůže říct střízlivý člověk

Reagovat
shitcool

S tím kádrem těžko

Reagovat
meno

S Hradcem nejsilnější adept na sestup.

Reagovat
PISTOLERO

Snad spadnou. Nemají ligového naprosto nic.

Reagovat
roman1978

Mají Letnou

Reagovat
roman1978

Mají trenéra

Reagovat
Taarabt_QPR

Nula respektu tady .... rozhodně mu přeji a jsem velice zvědavý na jeho koncepční práci, když nebude pod takovým tlakem.

Reagovat
bartes

Vždyť mu odešly opory, hlavní sponzor a hraje s dorostem. Kdyby řekl, že chce stabilizovat kádr a zachránit se, tak nikdo nic neřekne. Ale spousta týmů hodně posilovala a mají ty kádry úplně v jiné kvalitě, takže Vrba bude rád, když se vyhne baráži. Místo toho on tady nesoudně vyhlašuje střed tabulky......

Reagovat
roman1978

A příští rok útok na poháry

Reagovat
ondrasch77

Omlazení kádru je prosté, ztráta titulárního sponzora i odklon Fabíka, který chtěl Zlín původně koupit...

Ti jsou skoro jasní...

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2023-24/432847/zlin-v-problemech-nema-mecenase-vycouval-i-fastav-sef-nevratim-se.html

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele