Vrátí se Keane do reprezentace?

23.11.2002, 13:34
Aktuality
Kapitán Manchesteru Untied Roy Keane byl ještě před pár měsíci nepostradatelnou součástí irského národního týmu. Pak se ale před mistrovstvím světa pohádal s tehdejším koučem Mickem McCarthym a šel si balit věci - trenér ho z týmu vyhodil. McCarthy ale nedávno u irského týmu skončil, jsou tedy pro Roye Keana dveře znovu otevřené?

Jeho jmenovec a reprezentační kolega Robbie Keane, který obléká dres Tottenhamu, má jasno. Roy by se měl do týmu vrátit co nejdříve a pomoci Irsku v kvalifikaci na mistrovství Evropy. "Roy Keane je jeden z nejlepších fotbalistů na světě a každý tým by ho chtěl mít, Irskou reprezentaci nevyjímaje," řekl Robbie v rozhovoru pro BBC Radio 5 Live. "Musí se to vyřešit co nejdříve. Další zápas nás čeká v březnu a já doufám, že do té doby bude vše vyřešeno," dodal útočník Tottenhamu.

Mimo to také vyjádřil svůj smutek nad tím, že trenér Mick McCarthy u týmu skončil. "Po mistrovství světa bylo vše perfektní, ale potom po dalších několika zápasech se to rychle změnilo, novináři okamžitě chtěli jeho hlavu. Micka velmi respektuji, už v 17 mě vytáhl do národního týmu. Je škoda, že odešel, ale musíme pokračovat i bez něj," řekl Robbie Keane.

Po mistrovství světa bylo vše jasné - dokud bude u kormidla McCarthy, středopolař Manchesteru United se nevrátí. Nechtěl ani on, ani trenér. Teď je ale McCarthy pryč, jeho nástupce ještě není znám. Keane nezanevřel na reprezentaci, jen nechtěl hrát pod McCarthym. Vrátí se tedy do irského národního týmu? Hodně to záleží také na tom, kdo se stane novým trenérem. Jedno je ale jisté - Royův návrat by Irsku určitě neuškodil.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele