Vladimír Leitner pověsil kopačky na hřebík

08.01.2014, 12:00
Aktuality
Končí ďalšia legenda slovenského futbalu. V blížiacej sa jarnej časti Corgoň ligy už v role aktívneho futbalistu nebude pôsobiť obranca Vladimír Leitner. Skúsený zadák totiž zavesil kopačky na klinec, dôvodom sú jeho pretrvávajúce zdravotné problémy.

Ešte v minulej sezóne trhal siete mimoriadne dôležitými gólmi a bol platnou oporou, kým mohol hrať. Teraz je situácia už nenávratná, 39-ročný veterán s futbalom končí: "Na päte sa mi vytvoril výrastok, kvôli čomu som už nemohol vykonávať prácu, ktorú som mal veľmi rád. Jednoducho nastal správny čas, aby som ukončil jednu etapu svojho života a odštartoval tú druhú. Teším sa na to, čo ma ešte len čaká. Je predo mnou nová výzva a som zvedavý, čo mi prinesie," povedal Leitner.

Prakticky okamžite sa z futbalu len tak odísť nedá. V MŠK Žilina bude Leinter aj naďalej pôsobiť a to na pozícii manažéra pri A-tíme. "Sú to pre mňa zvláštne pocity. Potešilo ma, že mi vedenie Žiliny ponúklo možnosť ostať v štruktúrach klubu. Stále poteší, ak sú ľudia spokojní s vašou činnosťou a navrhnú vám prácu na inej pozícii. Aj touto cestou by som sa chcel poďakovať MŠK Žilina za šancu, ktorú mi klub dal a dúfam, že ho nesklamem. Verím, že budeme obojstranne spokojní a naša spolupráca prinesie ovocie," komentoval svoje plány.

Leitner bol doposiaľ jediným súčasným hráčom, ktorý zažil prvý ročník slovenskej futbalovej ligy po rozdelení s Českom: "Človek si premieta v mysli celú svoju kariéru, ktorá trvala veľmi dlho. Ak počítam správne, tak je to dvadsaťjeden rokov, čo som prvýkrát prišiel medzi seniorov. Je to skutočne dlhá doba," hovorí obranca, ktorý počas celej kariéry hral nielen v Žiline, ale tiež v Trnave a v Banskej Bystrici, legionárčil v českých Tepliciach.

"Som vďačný za každý jeden zápas, ktorý som mohol odohrať a aj za všetky úspechy a neúspechy, ktoré prichádzali. Najmä pády ma posúvali dopredu. Nechcem vyberať konkrétne momenty, pretože moja kariéra bola skutočne dlhá a veľmi bohatá," zamyslel sa Vladimír Leitner, ktorý si obliekol aj reprezentačný dres: "Na akési bilancovanie by boli potrebné dlhšie úvahy, teraz na to ešte nie je čas. Samozrejme bolo veľa pekných chvíľ, ktoré mi futbal počas tohto dlhého obdobia priniesol."

Autor: Ľubomír Hudačko / mskzilina.sk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pišta

Reagovat
smazaný uživatel

Oberleutnantführer Leitner!

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavé ak to tak bude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele