Vítězi MS jsou Francie, Rusko a standardní situace

16.07.2018, 12:51
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (28)

Přidat komentář
Liquid

a prohrávajícím VAR

Reagovat
zelda

Reagovat
Liquid

několikátý článek opěvující francouzskou defenzivní hru, Francie s těmito hráči si pro vítězství dokráčela hrou na řecký způsob při Euru, tehdy i poté, za to Řeky hodně lidí kritizovalo, přestože, ten tým hrál maximum co mohl, tu Giroud jako nejvysunutější hráč měl v semifinále nejčastější pohyb v pásmu u svého vlastního rohovýho praporku, dále má také Francie cenu za vůbec nejhnusnější zápas celýho MS - Francie-Dánsko, nudná údržba co se hodila oběma, hraje se ale na výsledky, ty Francie někdy i za pomoci rozhodčích (FIFA) prostě měla

Reagovat
F.Torres

promin, ale porovnávat Řecko a Francii je mimo. Ano, nehrála supr fotbal, ale dala spoustu golů, vytvořila si ty příležitosti a hlavně je proměnila. Hráli komplexně a využili všech možných způsobů zakončení.

Reagovat
Liquid

přestřelku s ARG jsem neviděl, jinak vesměs penalty a góly hlavou po standartkách a už tím by to bylo shodný s Řeckou cestou, jenže Řekům nepomáhali sudí

Reagovat
smazaný uživatel

Co ti vlastně vadí?

Reagovat
Liquid

vadí mi, že i redakce EF tu kolikrát používali i frázi "nechvalně proslulý styl Řecka z eura 2004" stejně jako zdejší uživatelé u země, která top materiál neměla, FRA ten top materiál má, jejich útočník se pohybuje u vlastního rohovýho praporku a najednou je to skvělá taktika....

Reagovat
smazaný uživatel

Abychom si to ujasnili. Vadí ti mínění a změna názoru druhých, kteří nejdřív "účelový" fotbal odmítali, aby ho posléze pokrytecky přijali, nebo samotné pojetí fotbalu, jakým Francie vyhrála?

Jinak mně osobně se ten fotbal Francie líbil, protože vítězství 1:0 pro mě má větší váhu než 4:2, byť jsem se u finále náramně bavil, což ovšem bylo tím, že jsem po celý turnaj fandil oběma týmům. Ale chápu, že spousta lidí raději přivítá gólové hody a rozhodně to nikomu neberu. Mně se líbí obojí, ale když hraje "můj tým", chci vyhrát s čistým štítem bez inkasované branky.

Reagovat
Liquid

svým způsobem oboje, ale u Řecka je to pochopitelnější než u FRA, samozřejmě i moje Chelsea na 1:0 taky hrála hodněkrát, v zápase s Fulhamem bych to kritizoval, v zápase s Barcelonou chválil, včera ale ve 2.půli byla FRA lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Ten včerejší fotbal ze strany Francie měl svoje opodstatnění. Nechali Chorvaty hrát, aby se oni museli víc snažit a vydávat energii. V přepočtu na čas odehráli Chorvati ke všemu o zápas víc. Navíc měli o den méně na odpočinek. Zvolil bych stejnou taktiku, abych soupeře utahal. Pro mě má taktický fotbal větší váhu, ocením ho víc, než když mám koukat na "bezhlavou" ofenzivní podívanou.

A není to jen o síle nebo zvuku jména soupeře, když narážíš v přirovnáních na Fulham a Barcelonu. Obecně ti průměrný fanoušek řekne (aspoň si to myslím), že proti silnějšímu soupeři se stáhneš proti slabému jdeš do plných. Ono to ale tak docela není pravda. Podívej se na favorita z Německa, jak dopadl s Mexikem. Němci naivně tvořili hru a hráli to otevřeně. Hloupost. Naopak, kdyby to zahráli jako včera Francie proti Chorvatům, vykoupali by Mexiko v jejich vlastní neschopnosti, protože oni nic jiného než brejkový fotbal moc neumí. Berme pomyslně, že "únava Chorvatů" koresponduje s "tvůrčí neschopností Mexika", v tom smyslu, jak na soupeře, resp. při hledání jejich slabin.

Aktivita a dominance na míči zkrátka, aspoň z mého pohledu, nezaručuje pohledný fotbal. Obecně se asi bere, že kdo hraje s míčem, je aktivní a snažíš se tvořit, hraje pohledný fotbal. Tohle nesdílím, protože tomu nevěřím. Ať budu brát fotbal, hokej, basketbal, cokoliv, hodně se chválí to, když někdo dělá skvělé kousky s míčem/pukem, když dává pěkné góly, apod. Ale hodně se nedoceňuje ten taktický přínos. Ono je totiž něco jiného postavit řecký autobus a něco jiného je držet linii a čekat, i kdyby 30, 40 nebo 50 minut. Ale je to asi o úhlu pohledu a tom, co se každému líbí. Za sebe říkám, že taktika neoprávněně bitou složkou, která je těžce nedoceněná širokou veřejností.

Jinak sorry za "elaborát", jsem se trochu rozepsal.

Reagovat
Liquid

ok beru to a taky i souhlasím s tím držením míče, styl Arsenal pokud drží 65% míč a hrají po vápno a tam nic tak to pro mě taky není lepší celek, a je fakt, že taktika vykoupat Chorvaty v jejich únavě mě hned nenapadla

Reagovat
F.Torres

i standardky jsou součástí hry. Pro mě třeba Francie hrála pohledněji jak Anglie, portugalsko a třeba i uruguay. Ono to je ale do jisté míry způsobeno i tím, že na turnaji prohrávali dohromady celých 9 min a z toho důvodu nebyly!! nuceni hrát aktivněji dopředu. Byli prostě natolik dominantní, že si tento luxus mohli v pohodě dovolit a na to je třeba nezapomínat!!

Reagovat
meno

Reagovat
verv

Reagovat
Kepy_FCB

+ pomoc sudich s Uru Bel i Cro

Reagovat
Herry31

Francie je zcela zaslouženým vítězem, dokonce bych řekl, že toho docílili, aniž by se nějak extra zpotili. Výborná hra od obrany až po smrtící útoky. Vždy když potřebovali zabrat a dát gól, tak ho prostě dali. To, že už potom řekněme kontrolovali zápas je ukázka skutečných šampionů. Pragmatičnost. Všichni vědí, že můžou hrát ještě lepší fotbal, ale dokud jim to stačí a budou s tím vítězit, tak nic měnit nebudou.

Francie - Dánsko rozhodně nejhnusnější zápas nebyl, to spíš Japonsko Polsko, kdy Japonsko prohrávalo a absolutně se vybodlo na ofenzívu, protože jim to taky stačilo.

Jelikož byl přítomný systém VAR, tak říct, že je tlačili rozhodčí je přinejmenším úsměvné.

Reagovat
Liquid

a vysvětlíš mě proč nešel sudí zkoumat simulaci Griezmanna před klíčovou standartkou a jasné držení Mandžukiče ve vápně když předtím to zkoumat chodili když toto bylo ve vápně

Reagovat
Herry31

Video v této podobě, tedy ten VAR systém, je od toho, aby odhalilo 100% chyby rozhodčích, přehlédnuté věci, ruku, offside, míč za brankovou čárou, byť to už vyřešil jiný systém. Faul v pokutovém území, takový, jaký byl třeba na Mandzukice, se z principu neřeší, protože to zjevná chyba rozhodčího není, písknout se to samozřejmě dalo, ale taky nemuselo, je to o nastavení metru daného zápasu. A to samé s francouzský přímák.

Reagovat
Frony

Reagovat
xjert02

Nevim, jestli vitezem by mely byt standardky. Max. v uvozovkach. Dovolim si tvrdit, ze takovy fotbal fanousky lakat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

During the celebrations, Steven N'Zonzi had to ask his teammates to allow N'Golo Kanté to hold the World Cup trophy as he was too shy to touch it.

Reagovat
smazaný uživatel

Jediny co mi k tomuto MS chybel jsou spektakularni zapasy v playoff.

Bohuzel k tomu doslo jenom u FRA vs ARG, BEL vs BRA, coz je na me trochu malo.

Jinak finale byl super zapas, ale oproti finale MS2002 atmosfera to nema.(subjektivni pocit)

Reagovat
smazaný uživatel

Francie za výkon byl to hnus celej šampionát. Mbappé a Kanté potahali no.

Reagovat
Pony Slaystation

Vítězem je hlavně Evropský kontinent. Zbytek, v čele s Jižní Amerikou selhal.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak ono taky kdyz mas na MS skoro pulku tymu z Evropy, tak je pravdepodobnejsi, ze nektery z nich urve ten titul. Kdyz odehraje dobry turnaj pulka tymu z Evropy, tak je to porad treba sest muzstev, kdyz pulka tymu z JA, tak jsou to dve. A Brazilie i Uruguay byly vyborny. Hrozne moc udela i to, ze MS bylo opet v Evrope, posledne v Jizni Americe hraly jihoamericke tymy o dost lepe...

Reagovat
Atlético de Madrid

VAR je super, diky nemu budou rozhodci schopni spravne narizovat mnohem vice penalt. Tech zakroku, ktere jsou proti pravidlum, totiz fotbaliste delaji ve vapne hromadu, ale doposud bylo mozne, aby to prochazelo. Samozrejme to ma nejake mouchy, ale v dlouhodobem meritku se to vypiluje a verim, ze to bude nejlepsi zmena v pravidlech fotbalu a v obrazu hry za dlouhy roky.

Reagovat
oli9

Jinak video určitě ukázalo ,že je super jen to chce doladit to rozhodování...ve skupinách se pískala pomalu každá blbost a souboj ve vápně při standartce...jako penalta a pak se to pouštělo a například by to ohledně toho ještě chtělo to co se stalo včera...kdy Griezmann nafilmoval tu nebezpečnou standartku okolo vápna..... hned všichni při opakovačce viděli ,že to faul nebyl..do sluchátka říct...faul není a kope se od brány

Dál jsem nepochopil dost často proč někdy odmávali jasný offside snad až po 10 vteřinách ....

Jinak tohle MS bavilo poslední klasické s normálním formátem v normálním období

Reagovat
Ross Geller

Rusko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele