Vítězem letošního Gold Cupu jsou Spojené státy americké

02.08.2021, 08:50
Aktuality
Američané slaví triumf (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (34)

Přidat komentář
Albert Rusnák ml.

Mexiko A-tím vo finále Gold Cupu a olympijský výber je v Tokiu momentálne už v semifinále

Reagovat
VersaceChain

Tak na Gold Cupu je druhé místo spíš zklamáním.

Reagovat
smazaný uživatel

pri všetkej úcte, tam iné finále ako Mexiko a USA je fail.

Reagovat
oli9

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pharrell

Reagovat
oli9

Vždyť krom 2, 3 týmů je to úroveň naší 2 ligy ty týmy

Reagovat
Tominko

Karibské ostrovy s výnimkou Jamajky a Curacaa sú tak na úrovni Lichtenštajnska. Salvádor, Panama, Honduras asi ako Maďarsko či Slovensko. Kanada, Jamajka, Curacao a Kostarika možno ako Švédsko. A Mexiko s USA sa môžu rovnať aj top tímom v Európe.

Reagovat
smazaný uživatel

Surinam bych taky zařadil ke Curacau ...stačí se podívat na soupisku...docela kvalita

Reagovat
Tominko

Vidíš, na nich som zabudol. Súčasná forma Surinamu je dosť dobrá.

Reagovat
veikko

Surinam má podle jmen dost dobrou obranu, ale zbytek týmu je pořád bídný. Ale jinak o kvalitě týmů v CONCACAF hodně svědčí i to, že jinak naprosto podprůměrný útočník ve světovém měřítku Gleofilo Vlijter má za nároďák průměr více než gól na zápas. Holt Aruba a Kajmanské ostrovy se ničí snadno.

Reagovat
veikko

Fakt hodně přeceňuješ Salvador i Panamu. Curacao je hrozný hype, mají tam pár Nizozemců s kořeny v Antilách, ale to z nich ještě nedělá dobrý tým, vůbec jim to nefunguje a často to jsou hráči jen z 2. nizozemské ligy. USA půjde hodně nahoru, fakt hodně zapracovali na vývoji mládeže, ale přesto jsou pořád dost za evropskou špičkou. Pořád platí, že celá CONCACAF kromě USA a Mexika je fakt ultra slabá.

Reagovat
Tominko

Salvador má dobrú generáciu, Panamu som možno precenil ale Curacao má úroveň Jamajky. Ich hlavný problém je tímová neskúsenosť na medzinárodnom poli, Ináč produkujú slušných hráčov minimálne 7 rokov. Veľa z nich má skúsenosti z Premier League, jasné, nie z top tímov ale na CONCACAF je to kvalitný tím.

Reagovat
veikko

Dobrou generaci možná, ale pořád je to tým, který remizoval před rokem s Montserratem, od USA dostal 6:0 nebo dvakrát prohrál s Katarem, který by pořád měl velké problémy i s průměrnými nároďáky z Evropy. Jak jde třeba v konfrontaci jihoamerických a evropských týmů mnohdy vidět, Američani mají často problémy s taktikou. U CONCACAF k tomu přidej ještě mnohem nižší technickou kvalitu. Dost špatně se to srovnává, ale vážně kromě USA a Mexika by byly měřítko pro týmy z CONCACAF tak pobaltské státy v současné tragické formě. To Curacao by mělo s každým lepším týmem strašný problém, protože lídrem obrany je Cuco Martina, který v podstatě 2 roky nehraje žádnou profesionální soutěž. Ti ostatní jsou ještě horší.

Reagovat
Tominko

No s týmto súhlasím. Ťažko sa mi to porovnáva, to by bolo najlepšie vidieť priamu konfrontáciu.

Reagovat
oli9

Určitě se můžou rovnat týmům v Evropě ale určitě ne top týmům

Reagovat
Tominko

Nemecko, Španielsko, Portugalsko, Wales, Švajčiarsko patria do topky v Európe. Taliansko, Anglicko, Belgicko a Francúzsko sú síce niekde inde ale ako Mexiko tak aj USA v plnej sile by boli vyrovnaným súperom aj im. Zase tá medzinárodná scéna je trošku iná ako kluby...

Reagovat
oli9

Nevím beru to jinak Wales a Svajx určitě ne top... No já beru i to jak např africani přijedou na MS tak můžou mít sebelepší tým a vždy vyhori když jsou spolu s evropským týmem... A to samé Mexiko

Reagovat
Tominko

U Afriky je to jasné. Oni sú dosť nedisciplinovaný. Mexiko v poslednej dobe dokáže konkurovať tímom z Európy.

Reagovat
Shevchenko

Wales

Reagovat
Freedo

Reagovat
smazaný uživatel

co to proboha meles, wales coze? a svedsko jako pod nimi wtf, usa je tak na urovni toho svedska stejne jako mexiko, kostarika kanada je na urovni toho slovenska a zbytek je nize.

Reagovat
Müllered

Soupisky bez velkých jmen, hlavně že tu hraje Katar. To ať se to raději jmenuje Oil Cup.

Reagovat
Akinfeev

Katar loni na Copě, letos Gold Cup... Už se těšim na účast na Euru

Reagovat
Tominko

Na Copa America ešte chápem nasadenie tímov z inej konfederácie, ale rozumnejšia a logickejšia by bola súhra CONCACAFu a CONMEBOLu.

Ale nasadzovanie Kataru je iba o peniazoch, ostatne ako celý súčasný futbal

Reagovat
Skalda29

Na Euru měli být teď . Po MS už si na ně nikdo fotbalově nevzpomene.. doufám

Reagovat
Tominko

To mi ušlo , vážne mali hrať Euro? Alebo je to vtip

Sme dvaja čo v to dúfame

Reagovat
Skalda29

Doufám že neměli být myslel jsem to tak, že by se teď před MS ještě ukázali i jinde ve světě, že umí hrát fotbal.

Reagovat
Tominko

Nepáči sa mi toto nasadzovanie tímov do konfederačných majstrovstiev. Nie že by zóna CONCACAF mala extra tímy ale veľa nechýbalo a vo finále by bol Katar

Mrzelo ma odstúpenie tímu Curacao, náhradou bola Guatemala a kvalitatívne oproti Curacau mínus. Mexiko tiež sklamanie nakoľko ten tím mal problémy s menej kvalitnými súpermi. Tento káder by bol na MS prepadák.

Reagovat
smazaný uživatel

Katar hral fenomenalne. Jde poznat ze obrovske investice s kvalitnimi trenery dokazou naturalizovane hrace udelat konkurence schopnymi. Mexiko doplatilo na ucast na OH + rada klubu neuvolnila hrace at uz kvuli nadchazejicimu MS ci az prilis nahustene sezone po ktere si rada hracu potrebovala vydechnout ..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz 2. nejslabsi tym na turnaji prekono obranu vsech ve skupine a zaroven je jediny kdo da gol sampionum ..

Reagovat
Tominko

Úvodný zápas Mexiko - Trinidad/Tobago 0:0 takže len toľko. A z ich strany nie parádny turnaj. Do finále síce postúpili ale tam boli bezzubý...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja psal o ostrove Martinik ::D

Reagovat
Tominko

Aha...sorry. Očividne som to nepochopil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele