Vítek prodloužil s Manchesterem United, jaro stráví ve čtvrté lize

25.01., 23:02
Aktuality
Radek Vítek (© AFP)

Manchester United prodloužil smlouvu s brankářem Radkem Vítkem do léta 2027. Dvacetiletý český gólman stráví zbytek sezony na hostování v Accringtonu Stanley ze čtvrté anglické ligy. "Rudí ďáblové" o tom informovali na svém webu.

"Úvodní rokování proběhlo vlastně už na konci minulé sezony. Ale první nabídku jsme odmítli. Dostal jsem se do pozice, že po probíhající sezoně bych mohl odejít jen za určitou kompenzaci, protože by mi vypršela smlouva. Nicméně fakt, že se podařilo vyjednat v Manchesteru United smlouvu na tři a půl roku, je skvělý. Mám jistotu. Jde o ideální řešení," uvedl Vítek v rozhovoru poskytnutém agenturou Sport Invest, která ho zastupuje.

Vsetínský rodák přestoupil do United v roce 2020 z Olomouce. Za A-tým ještě nenastoupil ani jednou, ale v aktuálním ročníku byl třikrát na lavičce náhradníků, z toho dvakrát v Lize mistrů. S prvním mužstvem Vítek trénuje poslední rok a půl.

"Vítěz FA Youth Cupu se bude dále rozvíjet tím, že bude pravidelně hrát soutěžní zápasy za tým trenéra Johna Colemana. Bude pečlivě monitorován a podporován lidmi z United," uvedl manchesterský klub.

Vítek se těší na start seniorské kariéry. "Je čas na další krok. Naberu skvělé zkušenosti. Kdo nezná anglické fotbalové prostředí, možná to bude odsuzovat. Ale od Premier League po League Two, kterou budu hrát, jde o profesionální soutěže s hodně vysokou úrovní," podotkl mladý gólman.

"Můj nový klub byl založen už v roce 1891, má obrovskou tradici a na zápasy chodí hodně lidí. Doufám, že se mi podaří získat pozici jedničky. Už v sobotu bych mohl nastoupit do prvního zápasu na hřišti Forrest Green," dodal Vítek.

Autor: ČTK

Komentáře (116)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslíte, že už si v Manchesteru vytáhli hlavu z prdele a třeba si přiznali, že angažovat Onanu a pustit Kováře byla chyba jako blázen, nebo to jsou takoví kreténi, že si myslí jak neudělali super swap?

Reagovat
drevak2

Nevím, jestli udržení Kováře by je vytrhlo, pořád si nemyslím, že je to gólman do PL a do MU. Jenže Onana je největší koště na světě, tak to i ten Kovář by byl rozhodně lepší

Reagovat
Nieuwendyk

Až si to přečte víte kdo, zase tu bude nasráno statistikami a nesmysly, jakej je ten vopičák arogantní vlastně nejlepší gólman ever a že mají jenom smůlu

Reagovat
Infeld Prácheňský

Nemyslim si, že by to nějak extra proživali. Možná kdyby si v Bayeru Kovář všechny už dávno namazal na prsa a byl hvězda. Takhle si myslim, že si jenom drbou hlavu, když vidí co je Onana schopnej vytvořit.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Herbmeister

Kdyby Kovář udělal díru do světa, tak jo. Ale takhle pochybuju. Spíš to, že se zbaví legendy klubu takovým způsobem, aby pak angažovali downgrade za 50 mega nechápu ale tak ti, co sledují dění v MU, tak ví, že ti nahoře jsou úplně neschopní. Uvidíme, co INEOS. Jestli se to změní nebo neschopnost zůstane a jen se změní tváře a jména

Reagovat
kilobyte

De Gea je legenda, ale taky měl dost kiksů. A plat měl astronomický, což si zasloužil, ale už tu výkonost nepředváděl. Docela mě překvapuje, že nikde nechytá. Neukončil kariéru?

Reagovat
Herbmeister

Dost kiksů asi měl, jen Onana ty kiksy stihl za půl sezóny oproti celé sezóny De Gey. A ten plat by se zaplatil s přehledem z těch peněz, co bysme měli z Evropy, že které jsme vypadli. Nikdo to nemohl vědět, ale Onana se těžce finančně nevyplatil, stál 50, plat nemá nulovej a stál nás Evropu. Ideální by bylo nechat ještě jednu sezónu De Geu, dát pod něj gólmana, který se s ním bude střídat a klidně během sezóny ho nahradil. Aby byl v klidu přechod mezi gólmany.

Proč nechytá, protože ti, co by ho zaplatili, gólmana nepotřebují. Nebo už na to prdí, chytal dlouho, něco vyhrál, tak už asi nepotřebuje si nic dokazovat.

Reagovat
kilobyte

Jenže ty počítáš, že s De Geou bychom postoupili. Což by se taky nemuselo podařit.

Reagovat
Herbmeister

To se nedozvíme, no. Ale rozhodně jsme vypadli kvůli Onanovi. Když koupíš gólmana za takový peníze, tak počítáš, že ti pomůže k postupu v LM a ne, že ti to pokazí.

Reagovat
kilobyte

To si nemyslím, že jsme vypadli jen kvůli němu. On nebyl jediný, kdo dělal chyby.

S Bayernem nás tím prvním gólem rozhodil, ale pochybuji, že bychom s nimi udělali nějaké body. Ani v jedno zápase.

S Kodaní nám v prvním zápase v poslední minutě vychytal 2 body. V Kodani to posral celý tým. Tam se úplně všichni sesypali.

Reagovat
Herbmeister

Zas pokazil oba zápasy s Gala. Takže v každým druhým zápase udělal chybu. Já nejsem hater Onany, ale je potřeba si nalít čistého vína. Když se koupí top gólman přes 50M, tak od něj očekáváš top výkony. Ale když každý druhý zápas v LM udělá hrubici, tak to je velký špatný. I ty jeho lepší zákroky nejsou žádný wondersavy, tam si řekneš, že to lehce nadprůměrný gólman prostě chytí.

Pak je argument, že sice nemá wondersavy, ale je to progresivní gólman, co hraje dobře nohama. Nevím, jak to bylo na začátku sezóny, ale poslední dobou je přikován k lajně. Dělaly se kompilace špatných přihrávek De Gey. U Onany, se dá v každém zápase taky najít pár momentů, který by se do těch kompilací vešly. Takže pokud upgrade v jakémkoliv faktoru v brankářském umění, tak minimální.

Navíc když se na něj soustředíš v zápase, tak uvidíš, že je úplně sesypanej psychicky. Tam mám trochu strach, že dopadne jako Karius.

Každopádně pokud mi v druhé polovině sezóny zavře hubu, budu jen rád

Reagovat
kilobyte

Dobře tak kdyby nám nezachránil 2 body s Kodaní a místo toho neposral zápasy s Gala, tak jdeme do EL.

Reagovat
Herbmeister

Ano a možná bysme i někoho koupili v lednu.

Reagovat
kilobyte

Ano. Třeba Onanu.

Reagovat
Herbmeister

Reagovat
Busby babes

no DDG nas taky stal velky zapasy v poslednich letech... tady vubec neni o cem se bavit, pustit DDG bylo spravne.

Reagovat
Herbmeister

Ano, nacházel už jeho čas. Ale náhrada se těžce neprovedla zatím. Měl se ještě na rok prodloužit a k němu gólman, co by ho od ledna nebo další sezóny nahradil. Předal by mi zkušenosti, dělal by mu oporu a možná by ten přechod byl hladší. Mělo se udělat to, co udělal Arsenal. Říkalo by se, že budou dvě jedničky a jakmile by se nově příchozí dostal na požadovanou úroveň, tak by ho nahradil. Ale teď už je na to pozdě. Doufejme, že se Onana vzpamatuje.

Reagovat
Busby babes

zas to strasny prehaneni... tezce nepovedla... to preci vubec neni pravda. v lize chyta dobre od zacatku

Reagovat
Herbmeister

Podle mě chytá průměrně, mírně nadprůměrně. Není to žádný zázrak. Přišel jako top gólman a to vůbec nenaplnil, takže se to nepovedlo. Angažmá u nás ho postupně ničí, minimálně jeho sebevědomí. Ještě to může otočit, ale zatím tomu nic nenasvědčuje

Reagovat
Busby babes

to jsou strasny reci. prej strasne nici sebevedomi, kde prosim te?

Reagovat
Neutron

Praveze zaciatok mal slaby, velmi neisty, potom sa v lige vzchopil, v LM nie.

Reagovat
Čenda

Strašný přehánění? Tak na to jsi expert, brouku

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

to bude prekvapeni az Onana zustane...

Reagovat
Herbmeister

Pro mě za mě, ať klidně zůstane. Jen ať je to kvalifikované sportovní rozhodnutí. Ne, kvůli tomu, že nejsou peníze na náhradu. Ta narážka na neschopnost byla celkově, ne jen na Onanu

Já jsem mu taky fandil, ale fakta jsou proti němu. Nebyl zadarmo, stál nás další peníze skr Evropu a vůbec nevypadá, že si v té bráně věří. Nebyl by první ani poslední kvalitní gólman, co to nezvládl v MU, např. mistr světa Barthez se moc nepředvedl. Je to prostě atypická pozice u nás, nevím proč

Reagovat
Neutron

Atypicka? V com? Ze sa u nas nepresadil kazdy brankar? Vsak to je normalny jav, nie?

Reagovat
Herbmeister

Že se u nás neprosadí většina gólmanů. I ti, kteří byli extra třída to u nás nezvládli. Nevím, jestli to je i u jiných klubů, to nemám nasledováno. Rád si rozšířím obzory

Reagovat
Neutron

Koho myslis tou extra triedou co sa u nas nepresadila okrem uz spomenuteho Bartheza? Carroll, Bosnich, Taibi alebo Howard? Ani jeden z nich nebol extra trieda. Presadil sa VdS, DDG co aj chytali u nas dlhsiu dobu, samozrejme ratam tych po Schmeichelovi. Nepovedal by som, ze zrovna u nas je to ine ako v inom klube.

Reagovat
Busby babes

Kovar nechyta ani v nemecku a Onana patri k nejlepsim v lize... posral Ligu mistru ale v lize proste je dobrej.

Reagovat
Hlahart

tihle odborníci z Troll fotballu tvl

Reagovat
mistr129

Jinak řečeno, když šlo o hovno, tak zachytal, v důležitých momentech to posral

Reagovat
Busby babes

ehm, liga je pro nas dulezitejsi nez LM, rekl bych. nebo myslis, ze jsme meli na to letos vyhrat LM?

Reagovat
Mastný Chobot

No, už sa to vďaka Onanovi nedozvieme

Reagovat
Busby babes

jj, jen diky Onanovi. bez nej bychom doted tapali, jestli to nedame do finale... jako takovej optimista nejsem ani ja hele... vypadli bychom nekde v prvnich dvou kolech, jako vzdycky poslednich 10 let

Reagovat
Lojzík

Takže je vlastně dobře že to posral a nemusíte se bát až vás někdo v play off vyklepe. Skvělé uvažování

Reagovat
Busby babes

jo, presne to jsem napsal.

Reagovat
Čenda

Joo, to mi připomíná týpka, se kterým jsem si nedávno tady psal..Ja mu něco napsal, a on mi odpověděl úplně něco jinýho a opakovaně mi tvrdil, že jsem řekl něco, co jsem ani zbla netvrdil, tak se ptám.. jaký to je?

Reagovat
Mastný Chobot

Na 90% áno, ale futbal aj LM už napísali neuveriteľnejšie príbehy, že. To sú všetko len teoretické špekulácie zatiaľ, čo fakt je len jeden - že ste vypadli a to predovšetkým vďaka Onanovi. Umenšovať jeho karamboly tým, že by ste súťaž aj tak nevyhrali, pri debate o hodnotení jeho výkonov v sezóne, mi príde ako nešťastné.

Reagovat
kilobyte

Stejně tak je nešťastné při hodnocení jeho výkonů vynechávat ligu, protože tam "jde o hovno".

Reagovat
Busby babes

no, pokud se ted na jare nejak hodne zvednem, tak ti dam za pravdu.

Reagovat
Busby babes

btw kde je umensuju, kdyz pisu, ze LM posral?

Reagovat
Neutron

Reagovat
r.mrazik

mohli jsme postoupit ze skupiny,ale nakonec nas Onana zachranil

Reagovat
Nieuwendyk

chtěl zachránit i Kamerun, ale hloupej Song to nedovolil

Reagovat
mistr129

Ne, ale v lize vás zatím drží na 8. místě místo třeba 10., nevím jestli je to rozdíl. Upřímně si nemyslím, že výhra v LM by byla o hodně méně reálná než top4

Reagovat
Busby babes

jj, v lize je to jeho vina, ze jsme 8. uzasny.

Reagovat
mistr129

? však zcela očividně píšu, že bez něj byste byli třeba 10.-11., on vám pomohl na 8. Což je ale úplně k ničemu že jo.

Reagovat
Busby babes

no a kam nas mel jako golman vytahnout? na 3. misto? mel dat vic golu nebo co?

Reagovat
mistr129

Já ho taky za ligu nekritizuju, jen píšu, že výkony v lize vám jsou k ničemu, v LM vás potopil stejně jako Kamerun na AFCONu.

Reagovat
Busby babes

nevim, proc vytahujes Kamerun, ten me moc nezajima. a potopil.. lol no.

Reagovat
mistr129

No hodnotím jeho výkony v této sezoně, takže je Kamerun stejně relevantní jako United. A mít na vesnickým turnaji bilanci 3 střely/3 góly (obzvláště ten Maného) není moc dobrá bilance.

Reagovat
Busby babes

kdyz myslis.

Reagovat
Nieuwendyk

Posral jeden zápas sám a s týmem se klasicky pohádal.

Dřív jste aspoň nekurvili morálku hráčů tak moc, jako nyní

Reagovat
mistr129

Jo a mimochodem, asi vaše největší šance na LM je 5. místo v lize za předpokladu, že Anglie bude v letošní sezoně TOP2 v koeficientu. Věřím že to Anglie urve i tak, ale vaše vypadnutí ve skupině to může výrazně zkomplikovat. Už teď připravil Onana Anglii o nějakých 0,875 bodů

Reagovat
Busby babes

za co vsechno prosim te jeste muze? neni to malo?

Reagovat
mistr129

Jakože nemůže za ty hrubky, co předvedl jo?

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

ano, Onana je sam zodpovedny za cely anglicky koeficient.

Reagovat
mistr129

Není, stejně jako nikdo není sám zodpovědný za výsledky týmu. Bavíme se snad ale o tom, jak Onana pomáhá United.

Stejně jako se mu v lize daří, tak se mu jinde nedaří a to může mít zásadní následky pro další sezonu.

Reagovat
Busby babes

to, jestli se kvalifikujem nebo nekvalifikujem zalezi na tom, jak budem hrat v lize. a jestli se to ted na jare zlepsi. a pokud 5. misto stacit nebude, well, tak co bychom tam delali, ze jo?

Reagovat
Strakosha

Jj,dle toho osmého místa to tak vypadá

Reagovat
r.mrazik

To, co chytá Onana by Kovář chytl taky.

A takové kiksy v LM by neudělal.

Ale hlavu z prdele vedení a Eth nevytáhne.

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
ratusek

Ajeje. Busby ti to vysvětlí

Reagovat
Busby babes

nema smysl psat vic, nez jsem napsal.

Reagovat
SunFells

Tady ti braníčci co si myslí, že Součci vládnou Premier League.

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf?

Reagovat
jk

ty seš fakt povrchní klaun

Reagovat
Busby babes

vsak ma pravdu, ten puvodni prispevek je totalni kravina.

Reagovat
jk

Samozřejmě je to kravina. A sunfellova reakce je povrchní namistrovaná srajda.

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
Herbmeister

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom kravina? Vzdyt maji v brane labilni cerny cednik, nechytl by ani malarii kdyby ho bodlo 1000 komaru. Za 50 mega totalni bullshit. Ze Kovar nechyta v BL, ale jen v Evropske lize a v domacim poharu, prece neznamena, ze je to neco min. Porad je mnohem lepsi golman nez Onana.

Reagovat
iamek

Reagovat
Busby babes

jen patri k nejlepsim v lize no, jinak je to cednik. Kovar jemnohem lepsi golman, ok. Onana se prosadil v Ajaxu, Interu, United. s Ajaxem hral semifinale LM, finale EL, s Interem finale LM. ale jasne, Kovar, co nechyta ani v Bundeslize je lepsi golman. ok.

Onana v jeho veku uz mel za sebou 3 sezony v zakladu Ajaxu a to semi LM. Kovar ma za sebou jednu sezonu ve sparte a pul sezony v anglicke 3. lize a letos odchytal 7 zapasu... fakt neuveritelny, co tu nekteri jsou schopni okolo Onany napsat. To je fakt jak s Maguirem.

Reagovat
Nieuwendyk

to je pořád dokola. Jako s tím Maguirem. Ale prostě neustále je budeš hájit jako nejlepší fotbalisty ever. Kovář u vás naštěstí nezůstal.

Nechte si Onanu i Maguire. Ale pak se nedivte

Reagovat
Busby babes

ano, Kiovare jsme prodali za slusny penize. nevim, proc bych toho mel litovat? pred sezonou jsem psal, ze by mi nevadilo, kdybychom to s nim letos zkusili jako s nejakym bridge golmanem, pokud jsou priority jinde. v momente, kdy prisel Onana to nedavalo zadnej smysl, tak je dobre ze odesel. Snad se v budoucnu prosadi. Ted nechyta, tak nevim, proc by nam to melo vadit, ze odesel?

Reagovat
mistr129

Tady jsem tedy pro změnu na straně Busbyho, to rozhodnutí před sezonou dávalo smysl (nikdo nemohl čekat, že Onana bude vymýšlet co vymýšlí) a nedávalo by to smysl teď. Onana není dle mého gólman pro velkoklub, ale pořád lepší než Kovář, který nechytá ani v týmu druhého sledu. Srovnatelný s letošním Leverkusenem je třeba loňský Inter a tam se Onana prezentoval dobře, zatímco Kovář v Bayeru nijak.

Reagovat
Nieuwendyk

Ale já neříkám že je snad Matys lepší. IMHO je minimálně povahově atd. A jak píšu, jsem rád, že je pryč. Byl bych velmi rozpolcen

Reagovat
Busby babes

"Ze Kovar nechyta v BL, ale jen v Evropske lize a v domacim poharu, prece neznamena, ze je to neco min."

btw presne to to znamena. je to horsi golman.

Reagovat
Nieuwendyk

Vy nehrajete nic, právě kvůli Onanovi

Reagovat
Busby babes

liga se nepocita, chapu.

Reagovat
Nieuwendyk

V lize jste osmí. Za to Kamerunec nemůže, tak či tak.

Reagovat
Busby babes

ano, za nase postaveni v tabulce muze onana, bez nej bychom se pretahovali s Poolem o titul.

Reagovat
Nieuwendyk

To je ale nesmysl

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Strakosha

Reagovat
SunFells

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

ano, kovar by ich zachranil

Reagovat
Strakosha

Busby určitě brzy přispěchá ti vysvětlit, že dle nějakých statistik je Onana minimálně top3 gólman v PL

Reagovat
smazaný uživatel

Ve statistice nejvetsich der v PL je urcite na prvnim miste, tomu verim.

Reagovat
Busby babes

fakta jsou neprijemny, co?

Reagovat
Nieuwendyk

Jj, jste daleko za očekáváním, ale hlavně že máte super gólmana

Reagovat
Busby babes

nas problem je, ze davame malo golu. jak presne to ma golman zmenit?

Reagovat
Bandita_Harry

Nedostavat viacej ako dávate

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Busby babes

André Onana, Manchester United 2023/24

Onana has saved +8.6 goals above expected based on the shots he's faced this season - more than any other goalkeeper in the Premier League

https://twitter.com/StatsBomb/status/1729433974873763910

Reagovat
iamek

Reagovat
Neutron

Kovara sral pes, nie je to brankar pre United, nechyta ani v Nemecku nie je dovod smutit kvoli jeho odchodu. Samozrejme Onana minimalne tu sere kazdeho. Skoro.

Reagovat
smazaný uživatel

V United se momentálně děje spousta zajímavých věcí, a ještě dít bude, takže i na Onanu a přestupy obecně se časně dostane. ETH chybu nikdy nepřizná, na to je moc zabedněný, stejně jak u Antonyho. Otázka jestli mu to nové vedení bude žrát já myslím, že ne

Reagovat
r.mrazik

nejaky vetsi dohled tam snad bude, jak na ETH tak na ty,kteri ty prestupy pak dojednavaji, protoze i ty platy jsou sileny...antony za 200 tacu tydne je ulet jak prase

Antony €95.00m

Casemiro €70.65m

Lisandro Martínez €57.37m

Tyrell Malacia €15.00m

Rasmus Højlund €73.90m

Mason Mount €64.20m

André Onana €50.20m

Sofyan Amrabat €9.00m

Altay Bayındır €5.00m

to je husty, kdyz se jim vlastne primo povedl jen Lisandro

Reagovat
smazaný uživatel

Casemiro byl vloni jeden z nejlepších hráčů, dal pár důležitých gólů, ale letos bída hlavně pohybově.

Martínez super posila.

Hojlunda bych nekritizoval, má to hrozně těžké, a jak bude mít lepší podporu a hlavně ho někdo povede, tak z něj bude špičkový útočník. Potenciál má.

Ještě Malacia průměr, no ale zbytek je velký špatný. I když Mount už chytal solidní formu po tom svém prvním zranění, ale zas je mimo a dlouho.

Spíš než dohled je správný slovo revoluce i co se týče přestupů.

Reagovat
Herbmeister

Tam je průšvih, že šli ETH na ruku moc. Kdyby tam byl normální CEO, tak by se pozastavoval nad těma přestupama. Jako dat přes 100M za Onanu a Mounta dorhomazpětně vypadá jako jeden z největších failu ever. Ještě dát Mountovi 7, to hlava nebere.

Reagovat
Herbmeister

*dohromady zpětně

Reagovat
r.mrazik

tam tech preslapu je extra hodne

sileny antony castkou, platem a vykony

stary casemiro za ty prachy a plat

preplaceny hojlund

zbytecny mount

prumerny onana

.

takove vyhozene prachy se jen tak nevidi

Reagovat
Herbmeister

Jj, fakt doufám, že to INEOS změní. Když by byl někdo kompetentní na vyšších pozicích, tak těch finančních failů markantně ubude

Reagovat
Freedo

Ten skauting je fakt na hlavu. Nechápu, proč se nedíváme víc třeba po hráčích jako Gyökeres. Do Sportingu šel za 20 a teď už bude stát tak 80. V Anglii hrál.

Reagovat
Strakosha

Dát stejné peníze na posily Mourinhovi, hrají pohodlně top4

Reagovat
Herbmeister

Dát stejné peníze Mourinhovi, tak udělá top 4 a pohár (to udělal ETH loni) a pak se rozhádá a vyhodí ho

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Strakosha

Lisandro je imrvere zraněný

Reagovat
iamek

Reagovat
r.mrazik

Teď jo no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele