VIDEOROZHODČÍ? ANO, SHODUJÍ SE V ANGLII

20.11.2006, 18:22
Aktuality
V Anglii se poslední dobou na denní pořádek dostala otázka zavedení videorozhodčího. Pro zavedení tohoto prvku do praxe je den ode dne stále více odborníků a manažerů. Těmi zatím posledními se o víkendu stali Mark Hughes a Adrian Boothroyd, s nimiž navíc souhlasí i Arsene Wenger...

Hughese a Boothroyda hodně rozčílily výkony sudích Foye a Dowda v duelech proti Tottenhamu, respektive Portsmouthu. Oběma manažerům se nelíbily především výroky rozhodčího okolo pokutových kopů - oběma klubům byly tyto výhody odepřeny, londýnskému klubu v duelu proti Portsmouthu dokonce hned dvakrát, chvíli před koncem navíc sudí Foy nařídil penaltu proti nim za zákrok na v ofsajdu stojícího Kanua.

"Nikdy jsem nebyl zastáncem technologie, ale dříve či později by to měli zavést. Když mají důležitá rozhodnutí na vrcholové úrovni takovýto dopad na kluby, tak manažeři a hráči musejí něco dělat," navrhl Hughes po včerejším remízovém duelu s Tottenhamem.

"Tyto rozhodčí by měli přeřadit do nižších soutěží, všichni trenéři jenom musejí snášet jejich nedostatky," čertil se zase kormidelník Watfordu Adrian Boothroyd.

Hlasy požadující zavedení videorozhodčího jsou v poslední době stále častější, před dvěma týdny se zase zlobil například Jose Mourinho, jehož Chelsea byl v duelu s Tottenhamem přísně vyloučen kapitán John Terry a Didieru Drogbovi nebyl uznán regulérní gól. Nesprávné posuzování klíčových momentů ale není pouze anglickým problémem a o zavedení videa se mluví také v jiných zemích.

"Souhlasím s tím. Tento názor zastávám již dlouho, ale někteří lidé brání pokroku. Je to jako kdybychom řekli, že nechceme elektřinu a místo toho chceme hrát noční zápasy se svítilnami," nechal se slyšet Arsene Wenger. "Každý zápas, každé rozhodnutí sudího je nyní analyzováno v televizi a jediným v celé hře, kdo nemá přístup k videu a pravdivému obrázku, je právě rozhodčí. To není správné. Co je však ještě zajímavější je fakt, že samotní rozhodčí video používat nechtějí, to je udivující," pozastavuje se kormidelník Arsenalu nad přístupem těch, jimž by tato novinka nejvíce ulehčila práci.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Videorozhodčí? Jenom v tom případě, jestli to nebude zdržovat zápas, takže těžko... Takže děkuji, nechci.

Reagovat
HOST*1860

jasne dilema...zdrzovani hry vs. regulernost spornych okamziku.. ja bych zkusil tu regurelnost, jen se bojim, ze to nebude fotbal jak ho zname dnes...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono záleží hlavně na tom, jestli budou chtít posuzovat jen góly, nebo i penalty, či dokonce ofsajdy či větší fauly... Až někdo přijde s konkrétním návrhem, pak se to dá posoudit.

Reagovat
smazaný uživatel

V žádném případě, o čem bychom se pak s fcbéčkem hádali?

Reagovat
HOST*sterda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele