VÍCTOR VALDÉS ARRIBAS

20.05.2004, 22:55
Aktuality
Narodil se 14. ledna 1982 v L'Hospitalet. Je mladý a nadějný. Ač zatím nepatří ke hvězdám světového fotbalu, stal se v poslední době oblíbencem fanoušků Barcelony. Spadl mezi tři tyče jako dárek z nebes. Je i jeho zásluhou, že se Barcelona dostala na druhou příčku tabulky. Víctor Valdés.

Jedničkou měl být Turek Rüstü Recber. A dlouho byl. Barcelona ovšem prohrávala a potácela se v druhé polovině tabulky. Diváci na stadiónu zoufali nad omyly v obraně a v brance. Na obzoru nebyl brankář, který by na tomto veledůležitém postu sliboval jistotu. Nemohl být na obzoru, když seděl na lavičce. Stačilo jen ukázat a říct: "Hoy es tu día!" A on pochopil. Byl to opravdu jeho den. A pak další a další. Dnes je stálicí v brance azulgrana. Ale jaká je vlastně historie tohoto mladíka, který mezi brankáři nepatří k nejvyšším ani nejrobustnějším (188cm/78kg)?

Andoni Zubizarreta byl pojem v brance Barcelony. Od jeho odchodu se klidu na tomto místě příznivci klubu nedočkali. Víctor Valdés byl druhým, za José Manuelem Reinou, v "béčku" Barcy. Po Reinově přestupu do Villarealu se zdálo, že nic nestojí v cestě do "A" týmu. Jen Roberto Bonano, štěstí a... přízeň trenéra. Z L'Hospitalet de Llobregat vede do Barcelony mnohdy dlouhá a trnitá cesta. Valdés, než získal místo v brance prvoligového celku, o něj málem přišel. A nejen o něj. Louis van Gaal ho v minulé sezoně poslal do rezervy. A Valdés odmítl. A nedostavil se k zápasu. Černá skvrna v životopise. Návrat v nedohlednu.

Van Gaal odešel, ale Valdés se do branky vrátil až s příchodem nového vedení, do jehož čela se postavil prezident Joan Laporta. Ale již zde byla další překážka. Rüstü Recber, jasná jednička reprezentace Turecka. To, že Turecko není členem EU, mu mnoho nepomohlo, ani to, že stál v brance proti Racingu (0:3). Po tomto zápase došla trpělivost trenéru Franku Rijkaardovi a nenechal v sestavě kámen na kameni. Jednou jsi dole a jednou nahoře. To platilo v Barce víc než jinde. Valdés: Málaga 1:5, Real 1:2 a odchod! Pak se v brance objevil Albert Jorquera, to bylo proti Athleticu Bilbao a Atléticu Madrid. Všichni očekávali, že se znovu dočká Rüstü. Ale Víctor tentokráte svou novou šanci nepustil.

Zapomeňme na zápas s Betisem Sevilla, kde se nechal vyprovokovat Danim a byl vyloučen. Za klukovinu, kterou lze přičíst nedostatku zkušeností a s tím spojeným sebeovládáním. Komise vedení ligy ale došla k názoru, že se nejednalo o hrubost a vyloučení anulovala. Valdés se vrátil do branky proti Málaze, vychytal nulu a bylo rozhodnuto. A přišlo utkání na Santiago Bérnabeu. A tady, bez diskuze, byl Víctor Valdés tím, kdo rozhodl. Na tomto stadiónu uznávají jen jednoho gólmana a ten se jmenuje Iker Casillas. Po devadesáti minutách zápasu Real Madrid – Barcelona však i ten nejskalnější a nejzarytější fanda Realu musel uznat, že na světě jsou i jiní brankáři. A mezi nimi jeden, kterému se podařilo pokořit hrdý a pyšný Real. A doma...

V Barceloně všichni věděli, že mají dobrého brankáře. Po Realu získali novou vědomost. Mají nejen dobrého brankáře, ale i někoho, kdo umí vyhrávat zápasy! Víctor Valdés se chopil své šance. Pomohla mu dlouhá série bez porážky, kdy sebedůvěra hráčů rostla zápas od zápasu. Má talent a obrovskou chuť ukázat všem, že si své místo v brance tak slavného klubu zaslouží.

Juan Carlos Unzué, trenér brankářů Barcy, ví své. Je v denním kontaktu s trojicí Valdés, Rüstü a Jorquera. "Valdés je dnes jedničkou. Ví velice dobře, že jeho kolegové čekají na každé zaváhání. Jeho výkon je výsledkem poznání, že ostatní ho mohou kdykoliv nahradit. A to on nechce dopustit!" Víctor Valdés má fotbalovou budoucnost před sebou. Snad nezklame Barcelonu a Španělsko. Ale zejména sám sebe.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (37)

Přidat komentář
HOST*yarda

Hm, zajímavé, Barceloňáci si dupnou a mají samostatný článek.

Reagovat
smazaný uživatel

Však o Realu je tady toho víc než je zdrávo.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
PJ

Pravda, o Realu je toho dost...

Reagovat
alegre

A dupli si i Ti z Milána a nejvíc dupají Ti z Realu!

Reagovat
alegre

Jo a taky králíci. Ti dupou nejvíc...

Reagovat
PJ

Reagovat
antimadrista

Prostě sme tu nejoblíbenější

Reagovat
HOST*alegre

Neboj! Dojde i na Vás!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, jak u koho

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý článek. Víctor je budoucnost!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten bude jednou jedničkou Španělska.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsi na někoho zapomněl

Reagovat
Votrok

Jednickou Spanelska je a bude Casillas a Valdes bude zahrivat lavicku.

Reagovat
HOST*

Tak se mi zdá, že Casillas byl letos jen další dírou v cedníku, kterému se říká obrana Realu....

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně,jeho momentální forma je fuckt drsná.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, když tam obrana toho útočníka pustí, tak by ses do sedmimetrové brány s jedním malým Casillasem z pěti metrů trefil i ty

Reagovat
smazaný uživatel

To Votrok: jedničkou byl je a NEBUDE Caillas. JEho forma má klesající tendenci, naopak u VAldése je to přesně naopak, on je budoucnost Španělské brány.

Casillas nikdy neměl být jedničkozu:CAňizares vždy předváděl skvělé a jisté výkony, měl by chytat i na EURU.

Reagovat
HOST*Milhaus

Konečně pořádnej brankář pro Španělsko,nechapu jek ho nemohli nenominovat(neni tam nahodou někdo z Realu ve vedeni Španělska?????),nevim ale jestli bude chytat Casillas ne EURU tak španělé vypadnou už ve skupině,raději bych tam viděl Canizarese.Ten nedostal přes 50 GOLUUUUU v tehle sezoně.TTTTTRRRRRAAAAAGGGGEEEDDDDIIIEEEE.

Reagovat
antimadrista

Souhlas.

Reagovat
PJ

To, že Real dostal tolik gólů, neni chyba Casillase, ale chyba obrany...

Reagovat
alegre

Tak se mi zdá, že Casillas byl letos jen další dírou v cedníku, kterému se říká obrana Realu.... To co napsal Host výše je i můj názor. Casillas dělal chyby, které vyplynyly z hrozné hry obrany Realu.

Reagovat
HOST*Milhaus

Jo jěště něco,NEZAVIĎTE Realisti.BBBBAAAARRRRRCCCCAAAAA!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia má nejlepší defenzivu v celém Španělsku,a ofenzivu skoro taky.

Reagovat
antimadrista

Jo, v 2.pol sezony sme nejlepším týmem Španělska po všech stránkách.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas na celé čáře!!!! Barca podle statistik je nejlepším týmem Španělská ligy v 2. polovině sezóny.Ješte 5 kol a natrhal by Valencii prdel.

BARCA FOREVER FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, v ofenzivě kralujeme tradičně my

Reagovat
antimadrista

Neroztahujte furt tu stránku, štve mě to

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no.

Reagovat
HOST*I love Victor Valdes

Não sei o que ninguém desse site disse o que quero deixar gravado é que amo o Victor Valdes!!!!

My email: berezovsky@ig.com.br

Reagovat
HOST*But i love Victor Valdes

I hate Real Madri and Milan, i like Totti and Roma, but i love Victor Valdes....

Reagovat
HOST*jaja

Yo amo Ronaldinho y Barcelona.El primero es hoy el mejor jugador del mundo y Barcelona va a ser el campeon de la temporada 2004/05

Reagovat
HOST*yarda

Ad 2) Ni de puta coňa

Reagovat
HOST*Bill

Třesky Plesky!Pokud ste si něčeho nevšimly:MADE IN CZECH REPUBLIC

Reagovat
smazaný uživatel

Sí. Estamos en la Reapublica Checa,pero la lengua espaňol es mejor!

Yo amo Andrés Iniesta! Y estoy de acuerdo con jaja. Ya ahora puedo decir que seramos campeones la temporada próxima por eso Barça es el mejor club en todo el mundo!!!!!

Reagovat
PJ

Žádný mejor, Barca je total minor

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

I LOVE BARCELONA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele