Veterán Vastic je v širší nominaci Rakouska na Euro

24.04.2008, 15:22
Aktuality
Trenér Rakouska Josef Hickersberger zveřejnil širší jednatřicetičlennou nominaci svého týmu na blížící se Euro. Je v ní překvapivě také 38letý Ivica Vastic. Zkušený útočník Lince se přitom v reprezentaci objevil naposledy v srpnu 2005.

"Postavil jsem mladý tým, ale na šampionátu musíte počítat se vším, a proto potřebujeme i nějaké zkušenosti," uvedl k nominaci Hickersberger, který s Vasticem počítá jako se zástupcem kapitána Andrease Ivanschitze.

Vastic poprvé hrál za Rakousko před dvanácti lety. Zúčastnil se i mistrovství světa v roce 1998, naposledy však reprezentoval před třemi lety ještě pod Hickersbergerovým předchůdcem Hansem Kranklem. Útočník Lince však letos prokázal solidní formu, když se v jedenatřiceti zápasech trefil třináctkrát.

Hickersbergerovou širší nominací vzaly za své naděje Paula Scharnera, který si na Euru nezahraje. Obránce Wiganu před dvěma roky veřejně kritizoval trenérovu práci a od té chvíle se už v reprezentaci neobjevil.

V nominaci naopak nechybějí dva úplní nováčci. Uemit Korkmaz a Stefan Maierhofer, oba z Austrie Vídeň, ještě za reprezentaci nehráli, kouče však přesvědčili výbornými výkony v jarní části rakouské ligy.

Konečnou třiadvacetičlennou nominaci na mistrovství Evropy oznámí Hickersberger 28. května.

Širší nominace Rakouska na Euro:

Brankáři: Christian Gratzei (Sturm Graz), Alexander Manninger (AC Siena), Juergen Macho (AEK Atény), Helge Payer (Rapid Vídeň)

Obránci: Andreas Dober (Rapid Vídeň), Gyorgy Garics (Neapol), Ronald Gercaliu (Austria Vídeň), Martin Hiden (Kaernten), Andreas Ibertsberger (Hoffenheim), Markus Katzer (Rapid Vídeň), Juergen Patocka (Rapid Vídeň), Emanuel Pogatetz (Middlesbrough), Sebastian Proedl (Sturm Graz), Franz Schiemer (Austria Vídeň), Martin Stranzl (Spartak Moskva)

Záložníci: Rene Aufhauser (Salzburg), Christian Fuchs (Mattersburg), Martin Harnik (Werder Brémy), Andreas Ivanschitz (Panathinaikos), Umit Korkmaz (Rapid Vídeň), Christoph Leitgeb (Salzburg), Juergen Saeumel (Sturm Graz), Joachim Standfest (Austria Vídeň), Markus Weissenberger (Eintracht Frankfurt)

Útočníci: Erwin Hoffer (Rapid Vídeň), Marc Janko (Salzburg), Roman Kienast (Ham-Kam), Sanel Kuljic (Austria Vídeň), Roland Linz (Braga), Stefan Maierhofer (Rapid Vídeň), Ivica Vastic (Linec).

Autor: Radim Šantrůček / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

byval to vybriny utocnik mel sem jeho dres za Graz

Reagovat
smazaný uživatel

a ja jeho trenky,ze predu slunicko a ze zadu skrtatko.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Zkusenosti mozna ale duchodce asi ne:D, jinak ale jak tak koukam na utok tak sem jim Ivica bude docela hosit

Reagovat
smazaný uživatel

"Taky to bude mozna jediny Rakusak co da gola a jeste k tomu z penalty."

Reagovat
smazaný uživatel

Když vidím ty "velkokluby", za které Rakušáci hrají, těším se jak dopadnou

Reagovat
fantomas

všechno elita z domácí ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Thomas Prager?

Veli Kavlak?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele