Veterán trenérského řemesla Neil Warnock po 42 letech ukončil kariéru

11.04.2022, 11:44
Aktuality
V požehnaném věku 73 let se rozhodl definitivně ukončit trenérskou kariéru Neil Warnock. Rekordman v počtu odkoučovaných zápasů v anglické profesionální kopané naposledy v listopadu 2021 vedl Middlesbrough, jeho resumé ale sahá až do počátku 80. let a čítá 16 různých klubů.

Bývalý nepříliš úspěšný křídelník přestal aktivně hrát fotbal už ve 30 letech a svou první trenérskou zkušenost si tak připsal velmi brzy, už v roce 1980. Od té doby odkoučoval v profesionálních anglických soutěžích celkem 1603 zápasů a těsně po překonání rekordu Daria Gradiho, někdejší italské stálice na lavičce Crewe Alexandra, se s Middlesbrough rozloučil. Svého posledního zaměstnavatele opouštěl na 14. příčce druhé nejvyšší soutěže.

Warnock se do historických análů nesmazatelně zapsal také celkem osmi postupy do vyššího poschodí, z toho čtyři do úplně nejvyšší soutěže - v obou případech jde o současná maxima.

Naposledy se mu to povedlo roku 2018 s Cardiffem City, suverénně nejúspěšnější období však zažil se Sheffieldem United. V rodném městě vydržel zdaleka nejdéle a připsal si na konto semifinálové účasti v Ligovém poháru i FA Cupu a také svůj první postup do Premier League. Ten však okamžitě v sezoně 2006/07 následovala neslavná kulminace těsného boje o záchranu, kterého se správně neměl v barvách West Hamu účastnit Carlos Tévez.

Neil Warnock po ukončení kariéry prohlásil, že mu nadále nechybí entusiasmus, ale rád by se teď více věnoval rodině, potažmo jiným koníčkům. "Užívám si aktivity, které jsem nedělal celé roky, trávím více času s rodinou, mými psy. A dokonce jsem začal jezdit na kole,” vykládal muž se zkušenostmi ze všech pater ligové i neligové kopané.

Warnock původně s trénováním plánoval seknout už roku 2007, ale nechal se přemluvit mladým majitelem Crystal Palace Simonem Jordanem. "Mladší manažeři mají trochu vymyté mozky všemi těmi tabulemi a kurzy, a zapomínají na malé věci v životě jako humor. Z toho certifikát nikdy nedostanete. To jsem si vždy nejvíc užíval - setkání s venkovními fanoušky, nějaké to slovní pošťuchování. Bez humoru bych tolik zápasů nikdy neodkoučoval,” prozradil Warnock před časem nezbytnou ingredienci svého úspěchu.

Autor: Tomáš Daníček / skysports.com, reuters.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kostomlat
Reagovat
Kucka

Co tehdy bylo špatně s Tevézem, to jeho hostování ve WHU nestihli dotáhnout včas?

Reagovat
Kucka

When Tevez was instrumental in West Ham's avoiding relegation at the end of the 2006–7 season the position was legally challenged by the relegated club, Sheffield United, on the ground that Tevez should have been ineligible to play. The claim was eventually settled out of court in March 2009 with West Ham paying Sheffield United £20 million over five years.

Reagovat
Chazy

Což jim nikdy nepokrylo to, co ztratili sestupem. Pokrylo to možná tak ztrátu Jagielky, kterýmu se tím aktivovala opce

Reagovat
vodka

takže končí i Sol Bamba?

Reagovat
Filip12

Vždyť je to Hogson omg

Reagovat
GrimeBaller98

Warnock is a wanker!!

(chtel to sam)

Klasickej brexit coach, respekt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele