VEDENÍ HAMBURKU STOJÍ ZA DOLLEM

27.11.2006, 18:04
Aktuality
Opravdový šok prožívají tuto sezónu fanoušci Hamburgeru SV. Ambiciózní německý klub totiž oproti všem předpokladům výsledkově tápe, šance na postup ze skupiny LM se rozplynuly prakticky okamžitě a neskutečné trápení dokazuje také umístění v Bundeslize: sedmnáctá (tedy předposlední) pozice je pro tým s takovou tradicí doslova tragédií.

Kdekdo už volá po změně, výměna trenéra se přímo nabízí, avšak pozice kouče Thomase Dolla je pevnější, než by se mohlo zdát. Alespoň se tak vyjádřil samotný prezident klubu Bernd Hoffmann. Ten dal jasně najevo, že dosavadnímu trenérovi důvěřuje a že věří v brzký návrat formy: "Máme možnost vidět, že Doll je společně s týmem tvrdě pracující skupina. Chybí nám někteří klíčoví hráči jako například Demel a de Jong, ti se však zanedlouho vrátí."

Hoffmann potvrdil, že stávající trenér zůstane na lavičce nejméně do Vánoc. V této době čekají na Hamburk tři týmy: Bochum, Norimberk a Aachen. Dá se předpokládat, že právě zápasy s těmito týmy rozhodnou o Dollově budoucnosti.

V jeho prospěch by mohl hrát fakt, že všechny tyto týmy se nacházejí v dolní polovině tabulky a Hamburk by se pomocí dobrých výsledků mohl odrazit k lepším zítřkům. Pokud Hamburk uspěje, Doll bude nejspíše zachráněn.

"Nechceme spolupráci na budoucí tři týdny, ale pokud možno na budoucí tři roky. Nehledali jsme a nehledáme žádného nového trenéra," upřesnil své plány prezident německého klubu.

Pro dokreslení stávající situace tohoto klubu bychom měli ukázat jednu zajímavou skutečnost. Hamburk sice nedosahuje takové slávy jako například Bayern Mnichov, ale za dobu své existence nikdy z Bundesligy nesestoupil. Tahle tradice trvá již od roku 1963, kdy se poprvé slavná liga zformovala.

Takovouto tradici nemá žádný jiný klub v Německu, a proto by případný sestup byl katastrofou. Zvláště když si uvědomíme, jaká slavná jména se Hamburku podařila v poslední době získat...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*Robik

Myslím, že hamburk se stejně zvedne a skončí v klidném středu tabulky.

Reagovat
HOST*patrikos

Přesně tak Hamburg zkrátka do Bundesligy patří,myslím si že by to neměl být problém HSV má na to předpoklady:stadion,fanoušci,trenér,kádr to vše hraje pro HSV.Jen se to chce sehrát.

Reagovat
HOST*HSV

Trenér je hroznej,nestaví Lautha,Guererra a místo nich hraje slabej Sanogo,trenér už měl být dávno vyhozen,s takovým kádrem by lepší trenér vedl bundesligu,i s těmi zraněními

Reagovat
smazaný uživatel

tedka hral treba Guerrero od zacatku ale vubec se nepredved, tak nevim, Lautha sem nevidel hrat ani nepamatuju..skoda barbareze, byla to nadhera jak si rozebrali obranu Energie..

Reagovat
HOST*nofan

Jasný je, že mu nikdo nedá nic zadarmo. Takže jestli se nezlepší tak sestoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

je to jasny mel by odstoupit, s takovym kadrem by meli hrat zase o titul, Doll tam zustava jen kvuli zasluham, a to neni dobre..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele