Ve Španělsku zveřejnili nahrávky, jak si Piqué vyjednával provizi za Superpohár

19.04.2022, 14:50
Aktuality
Gerard Piqué (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (149)

Přidat komentář
Mercury

Kde je Puyol, aby mu dal výchovný pohlavek?

Reagovat
Tomik111

Já proti tomu "střetu zájmů" vesměs nic nemám. Spíše mě mrzí, že pomáhá organizovat turnaj kdesi v prdeli. Profi hráči si stěžují na přibývající zápasy, cestování, málo volna, odpočinku a tak jdeme v jednom z nejnabitějších měsíců sezony hrát dva zápasy kamsi na pískoviště pro šejky.

Reagovat
Kucka

"Střet zájmů záleží na tom, jaké má daný člověk hodnoty."

Reagovat
kecipep

tohle se stane legendární větou, už teď ji miluju

Reagovat
Salfovic

Babiš musí pěkně zuřit, že mu tohle Prchal nevymyslel.

Reagovat
Shottack

Reagovat
kecipep

Reagovat
delfin

Reagovat
Kucka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Neon

Reagovat
Cotton

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Neutron

Reagovat
Dubov

Reagovat
Svatej

Reagovat
Igli

Reagovat
delfin

Reagovat
Benfica

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Dron

Geniální

Reagovat
Puskas

Třeba myslel "střed".

Reagovat
GabrielBatistuta

Hovno, ty!

Reagovat
efjay

Reagovat
delfin

Jj, az potkas Jezise, tak mu rekni:

"Dik ze ses nechal za ty svoje hodnoty spravedlive umucit."

Reagovat
Losinho

Reagovat
Freedo

Reagovat
Doomblade

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
81Tomas

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
protiproudu

Reagovat
smazaný uživatel

myslitel

Reagovat
hromdopolice

jo ten to rozlouskl

Reagovat
SIRBRANIKE

Znie to strašne debilne, ale asi je jasné ako to myslel.

Reagovat
Salfovic

Piqué

Reagovat
Kokesh

Cabrón

Reagovat
Kokesh

Evidentní střet zájmů, i když se z toho snaží vykroutit na všechny strany...hlavně nechápu, jak mohou hrozit či jednat jménem Realu Madrid, tohle se musí právně projednat.

Reagovat
exot12

Poprosil by som o vysvetlenie v čom presne spočíva stret záujmov?

Reagovat
exot12

Střet zájmů je situace, ve které se do konfliktu dostávají protichůdné zájmy jednoho člověka nebo skupiny ať na osobní nebo veřejné rovině.

Ďakujem za príklad, a teraz mi vysvetli včom presne sú tie protichodné záujmy Piquého?

Reagovat
delfin

Děkuji za otázku. Odpovím ti po žních.

Reagovat
Kokesh

For this deal, according to audios of private conversations revealed by 'El Confidencial', his company will receive 24 million euros over four years for being part of the negotiations.

Although the RFEF did not pay Kosmos directly and therefore they remain calm, a possible conflict of interest is clear to see. The reason being that a footballer from a team in the competition is in direct contact on a business level with the president of the body that organises the tournament.

Dobře to psal borec na Twitteru. To je jak kdyby Pérezova stavební firma dostala zakázku na renovaci stadionu SB...taky by o tom mohl říct, že je vše legální. Ale střed zájmů by viděl snad i slepý...

Reagovat
patas92

To přirovnání kulhá na obě Perezovy nohy

Reagovat
Kokesh

Když tě přirovnám k praseti, evidentně stejně jako prase nevypadáš. Nechápu, proč každý za přirovnáním hledá pokaždé ten stejný identický příklad...

Reagovat
patas92

Lol, identický být nemusí. Stačí, aby nebyl úplně mimo.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
exot12

Tvoj príklad s Perézom je úplne mimo

Piqué je hráč, ktorý vlastne ten super pohár ani hrať nemusí, aké sú tie protichodné záujmy?

Reagovat
bobis21

"Vím, jak oddělit obchody od mé práce coby hráče. Střet zájmů záleží na tom, jaké má daný člověk hodnoty" - ne, takhle střet zájmů opravdu nefunguje. On se ty vole ještě přizná

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kucka

Reagovat
delfin

Mě poslední dobou připadá, že se všichni přiznávají, Zeman, Mynář, Putin, tenhle.

Reagovat
bobis21

Když se nikomu z nich ani po přiznání nic nestane, proč by to nedělali.

Reagovat
delfin

Jak nic nestane?

Reagovat
smazaný uživatel

Maximálně ti shoří srub

Reagovat
delfin

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
GrimeBaller98

Jooo tak proto si mohl uplne v pohode souhlasil se snizenim platu

Reagovat
garruklol

Ocividny stret zajmu

Reagovat
Salfovic

Třeba předpokládal, že Barcelony se Superpohár už týkat nebude.

Reagovat
exot12

V čom?

Reagovat
garruklol

Je hracem Barcelony -> rozsireni supercopy, ktere on zprostredkoval, zvysuje sanci jeho klubu se tam kvalifikovat.

Reagovat
exot12

A kde je pointa?

On je platený na mesačnej báze. Či odohrá 4 zápasy, alebo 5 či 6 jeho plat bude rovnaký. Aký je jeho benefit z toho, že by si zahral superpohár?

Reagovat
Tomik111

A bonusy za branky, zápasy, čistá konta, trofeje atd. nemá? To by byl asi jeden z mála na takové úrovni...

Reagovat
bobis21

Kabina má často podíl z prize money, které se touto změnou měly zvýšit. Už chápeš?

Reagovat
exot12

A akým spôsobom Piqué zabezpečil, že si tam Barca na 100% zahrá?

Reagovat
bobis21

To je jako říct že Babiš zvýšením objemu dotací na zemědělství nezajistil, že je dostane i Agrofert.

Reagovat
exot12

Aby sa jednalo o stret záujmov, tak musí ísť o protichodné záujmy. Ak by aj Barca hrala superpohár, kto je tá poškodená strana?

Účastníci dostanú viac peňazí, čo ich rozhodne nepoškodí, zväz za to dostane viac peňazí, opäť sa dá hovoriť iba ťažko o nejakom poškodení ak dôvodom bolo zvýšenie príjmov.

Arabi sú ochotný zaplatiť za toto divadlo jak zväzu tak firme Kosmos.

Tak kde je ten stret záujmov?

Reagovat
bobis21

Vůbec se nemusí jednat o protichůdné zájmy, ty evidentně prostě nechápeš co střet zájmů je. To je prostě stav, kdy je ten samý člověk zaujatý na obou stranách vyjednávání, což je přesně tento případ. V normálním světě by se takový člověk prostě žádného podobného jednání ani účastnit nemohl.

Proto třeba nemůže pracovník na pobočce v bance obsluhovat sebe nebo své příbuzné. Přestože je ten obchod v zájmu obou, pořád je tam střet zájmů. Nebo snad budeš tvrdit že tohle střet zájmů taky není?

Reagovat
Eichel

Môžeš mi ten stret záujmov bliźšie vysvetliť? Tak ako to chápem ja by to bol stret záujmov ak by rozhodoval Piqué o tom, kde sa to bude konať a zároveň by za to dostával províziu. Ja tam žiaden stret záujmov nevidím. Piqué sprostredkoval možnosť pre futbalovú federáciu odohrať turnaj niekde v zadku za čo sa nabalil on, federácia a kluby. Federácia jeho ponuku zvážila a rozhodla sa to prijať. Piqué loboval, čo je úplne legitímne. Pokiaľ zároveň nerozhodoval v nejakej funkcií o veci na ktorej mal ako súkromná osoba materiálny alebo iný záujem, tak to proste nie je stret záujmov. A to nie som nijaký extrémny fanúšik Piquého a jeho mimošportových aktivít. Skôr ma serú.

Reagovat
bobis21

Jsou dvě strany vyjednávání - fotbalový svaz a ti kdo chtěli pořádat turnaj.

Pique měl prospěch z obou těchto stran, protože dostal zaplaceno ze strany pořadatele a přes svaz a klub se může dostat bonus k němu i z druhé strany.

To je přesně jako ta analogie člověka na pobočce banky - když bude vyřizovat úvěr třeba bráchovi, taky z toho on přímo nemá žádný přínos. Bratr si prostě zažádá o úvěr který chce a on jen dělá svou práci a nemůže nijak ovlivnit jestli úvěr bude schválen nebo ne. Podle tvojí logiky by to teda střet zájmů nebyl ne? No v reálném světě to střet zájmů samozřejmě je.

Reagovat
Eichel

Jsou dvě strany vyjednávání - fotbalový svaz a ti kdo chtěli pořádat turnaj. - to presne hovorím a Piqué je len prostredníkom medzi dvoma stranami. Piqué mal z toho prospech zo strany Arabov, za ktorých loboval. Nie sú známe žiadne informácie, že za toto dostal okrem provízie od Arabov aj nejaké peniaze naviac peniaze z klubu ako naznačuješ. Plne by som chápal stret záujmov ak by bol nejako postavený vo zväze. Plne by som to chápal aj keby je to vysoký funkcionár Barcelony a skrz toto, by Barcelona získala nejakú neprimeranú finančnú výhodu. V konečnom dôsledku len sprostredkoval iným ľuďom s právomocou o tom rozhodovať možnosť zarobiť zväzu a klubom viac peňazí na základe ponuky ktorú obdržal. V mojom svete toto proste nie je stret záujmov. Stret záujmov má Babiš, keď sa priamo, či nepriamo podiela na tvorbe podmienok dotácií, pričom následne tieto dotácie legálne obdržia jeho firmy. Preto sa to volá STRET ZÁUJMOV. V tomto príklade má totiž Babiš verejný záujem z pozície svojej funkcie o objektívne nastavenie najlepšieho systému dotovania a zároveň má súkromný záujem na tom, aby jeho firmy mohli tieto dotácie čerpať v čo najväčšej miere. Je tam jasný konflikt súkromného a verejného záujmu jednej osoby, ktorá je zároveň funkcionár a zároveň súkromná osoba s vlastným záujmom. Tuto proste ten Piqué nič podobné nemá. A áno, ak požiadam úradníka v banke o úver, pričom ten je môj rodinný príslušník a je to sprostredkovateľ, ktorý v konečnom dôsledku o schválení úveru nerozhoduje, tak to pre mňa nie je stret záujmov, pokiaľ to sama banka nemá ošetrené v etickom kódexe alebo inde. Apriori si ale nemyslím, že je to stret záujmov vo všetkých obdobných prípadoch.

Reagovat
bobis21

Pokud ten popsaný příklad z banky nevidíš jako střet zájmů, je to přesně tak jak říkám od začátku, ty prostě nevíš co je střet zájmů. Tohle je naprosto učebnicový případ střetu zájmů a není to omezeno jen etickým kodexem banky, je to dané i legislativně.

Reagovat
Eichel

Zákon č. 159/2006 Sb. abeb Zákon o střetu zájmů.

Tento zákon upravuje

a) povinnost veřejných funkcionářů vykonávat svoji funkci tak, aby nedocházelo ke střetu mezi jejich osobními zájmy a zájmy, které jsou povinni z titulu své funkce prosazovat nebo hájit,

b) povinnost veřejných funkcionářů oznamovat skutečnosti, které umožňují veřejnou kontrolu jejich činností konaných vedle výkonu funkce veřejného funkcionáře, veřejnou kontrolu majetku nabytého za dobu výkonu funkce a dalších příjmů, darů nebo jiného prospěchu, získaných za dobu výkonu funkce, popřípadě závazků, které veřejný funkcionář má,

c) omezení některých činností veřejných funkcionářů a neslučitelnost výkonu funkce veřejného funkcionáře s jinými funkcemi,

d) odpovědnost veřejných funkcionářů za porušení povinností stanovených tímto zákonem, včetně správních trestů, které lze veřejnému funkcionáři za porušení těchto povinností uložit.

To v tej banke je verejný funkcionár? Keď sa tu oháňame ako je to legislatívne ošetrené Ty proste nemáš šajn o čom kecáš. Celá tá legislatíva je postavená na tom, aby verejný funkcionár neuprednostňoval svoj súkromný záujem na úkor záujmu verejného, ktorý má rešpektovať.

Ešte ti hodím link na transparency: https://www.transparency.cz/stret-zajmu/

"Ke střetu zájmů dochází v situaci, kdy je třeba zvolit mezi dvěma či více možnými řešeními určitého problému. Lidé, kteří o vybraném řešení rozhodují, vždy sledují určité cíle a motivace a podle nich preferují či prosazují některou variantu. Ve sféře veřejné správy nabývá tento problém specifických rozměrů, protože se zde setkávají zájmy osobní se zájmem veřejným."

Ďalšia debata nemá zmysel, vzhľadom na to, že tvoja definícia pojmu stret záujmov je značne účelová podľa toho ako sa ti to hodí. Alebo si proste hlúpy a nerozumieš tomu pojmu. Netuším Prajem pekný deň.

Reagovat
bobis21

A napadlo tě doufám, že v případě banky jsem myslel úplně jinou legislativu? Že banky mají své regulátory? Že tohle ošetřuje ČNB, ECB a EBA?

Ale samozřejmě, já nemám šajn o čem kecám, jen jsem z toho každý rok v práci zkoušený a musím vždy projít

Reagovat
exot12

Nemáš si mimo

Reagovat
exot12

Ak si chce otvoriť bežný účet, asi ťažko sa bude jednať o stret záujmov.

Ak by mal pracovník banky schvaľovať úver či hypotéku, tak v takom prípade by sa jednalo o stret záujmov.

Je jasné, že ty vôbec netušíš čo stret záujmov je

Reagovat
bobis21

Je to střet zájmů. Proto to udělat nesmí. Nebo snad chceš popírat že to má zakázané?

Reagovat
exot12

Čo otvorenie bežného účtu?

Počuj ty si úplne mimo, podľa tvojej logiky, ak sa to dá tak nazvať, tak keď prídeš do baru a je tam tvoj kamoš barman je to stret záujmov

Obsluhuje ťa tvoj brat v reštaurácií, stret záujmov …

Reagovat
bobis21

Ano, i otevření běžného účtu bratrovi je střet zájmů a nesmí se udělat.

A pokud chceš tvrdit že ne, radši si nečti Guidelines on internal governmance od EBA. Tam by ses totiž mohl dozvědět, že se jako střet zájmů bere rodina i další osobní a profesní vztahy (současné i minulé) + několik dalších bodů. A jedna z věcí, kterou v těchto případech má banka udělat, je "svěřit činnost nebo transakci jiné osobě".

A ano, i to co popisuješ je střet zájmů. V tomto případě samozřejmě není nijak zakázán ani omezen, takže to není problém

Reagovat
exot12

Necháťam ťa v tvojom svete

Reagovat
bobis21

No, ten svět je realita a platná regulace. To že ty nejspíš o bankovní regulaci nevíš vůbec nic neznamená, že neexistuje.

Reagovat
exot12

Dobre chcel som to nechať, ale tak poďme na to, keďže nemám čas to čítať celé, ktorá je to kapitola a článok?

Reagovat
bobis21

Překvapivě kapitola "střet zájmů zaměstnanců"

Reagovat
exot12

Ja mám pocit, že ty tomu dokumentu príliš nerozumieš, ten dokument slúži k vypracovaniu interných smerníc, ale nie je to medzinárodná smernica, ktorou sa všetky banky riadia

Napr.

109. The policy should cover at least the following situations or relationships where conflicts of interest may arise:

c. personal or professional relationships with staff of the institution or entities included within the scope of prudential consolidation (e.g. family relationships);

110. Notwithstanding the above, institutions should take into consideration that being a shareholder of an institution or having private accounts or loans with or using other services of an institution should not lead to a situation where staff are considered to have a conflict of interest if they stay within an appropriate de minimis threshold.

Takže každá banka si má popísať čo je stret záujmov

Reagovat
bobis21

Ale ona to je regulace kterou se všechny banky musí řídit, dál ani nebudu číst pokud jsi nepochopil už od začátku co to je za dokument

Reagovat
exot12

Je dobré, že si nám ukázal časť kde sa píše to, že rodine nemôžeš otvoriť bežný účet

Reagovat
bobis21

Ukázal no. Jen ty se hrozně aktivně snažíš to nevidět, protože jsi příliš velký srab na to přiznat, žes neměl pravdu. Řekl jsem ti dokument i kapitolu. Ta kapitola je na 1.5 stránky

Reagovat
exot12

Na niekoho kto sa tu oháňa nejakým dokumentom, by som čakal, že to číslo kapitoly a bod, kde sa píše, že rodine nemôžeš otvoriť účet, napíšeš s fleku a nie tu budeš oháňať neurčitou kapitolou o ktorej budeš písať, že je to na 1,5 strany. Tak určite 1,5 strany bude o tom ako nemôžeš otvoriť účet rodine.

To školenie compliance si dostal ako ostraha v banke?

Reagovat
bobis21

Tak o tom je celá ta kapitola, není důvod z ní něco vytahovat. Nejdřív je na půl stránky výpis lidí, kterých se týká střet zájmů přes půl stránky. Pak je jaké jsou očekávané opatření když tohle nastane přes další půl stránky. Poslední půlka stránky se týká managementu, to můžeš ignorovat

Ve strategickém řízení rizik. A nejen školení, už před přijetím jsem musel napsat test ze znalosti bankovní regulace a stejně tak musím každý rok kdy tady pracuji. A tím že tady začneš psát nesmysly o "ostraze v bance" jen ukazuješ, že nemáš jediný argument a zmůžeš se jen na tohle. Ty to samozřejmě víš lépe, než všechny banky v Evropě, protože jsi to řekl

Reagovat
exot12

Podľa toho čo píšeš si ten test asi nedal , neviem čo na tom nerozumieš, aby si napísal kapitolu a článok resp bod v ktorom sa píše, že nemôžeš otvoriť účet rodine, pretože o tom je celá diskusia.

Reagovat
bobis21

Každý rok na 100%

Vždyť jsem tu kapitolu napsal před 6 hodinami Ty to co píšu vážně ani nečteš a jen jedeš svoje

Reagovat
exot12

Vieš ak by som sa bavil s cvičeným šimpanzom, tak by mi to už dávno povedal.

Ak by si ten dokument poznal, tak nemáš problém povedať je to kapitola č. 5 odstavec 110, písmeno a)

Každopádne ak si ten test dal, tak na ochránkara dobrý výkon

Reagovat
bobis21

Debil no, už to fakt nejde říct jinak. To na co se ptáš jsem ti napsal před 8.5 hodinami. Tak buď se v diskuzi vrať a najdi si to, nebo konečně přiznej žes neměl pravdu. Já jsem dal dokument i část ve které se to píše, ty to ignoruješ a místo toho tady předvádíš nějaké chabé pokusy o urážky. Tím jasně ukazuješ že moc dobře víš že nemáš pravdu.

Reagovat
exot12

Jediný kto niečo ignoruje si ty

V žiadnom tvojom komentári si neuviedol to čo som po teba chcel

Ospravedlňujem sa tomu šimpanzovi, ktoré som porovnával s tebou, on by to zvládol už dávno

Reagovat
exot12

Na takejto úrovni hráč ako Piqué bude mať určite výkonnostné bonusy alá prémie za branky, čisté konto…

Áno prémiu za trofej môže mať, ale ako táto prémia súvisí s tým, že sa to odohrá niekde mimo Španielska?

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Csaplárova past

Hackeri ziskali nahravky. Ted otazka kdo a proc si telefonat nahraval a nechal i po tolika letech nekde ulozeny

Reagovat
oli9

hezká provize

Reagovat
Ángel di María 22

Neni prekvapeni

Reagovat
Hachim Mastour

sigma

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Gazdo

Cult of Kosmos?

Reagovat
delfin

Jj mohli by skoro natočit film:

"Šakira, Cunt of Kosmos."

Reagovat
smazaný uživatel

No jo. Barcelóna. Ojebávať, ojebávať, ojebávať.

Reagovat
vceradnesazitra

Není možná, kluci z Barcelony jsou všichni Mirkové Dušínové.

Reagovat
pantondavo

Jako Piqueho nemam rad a chtel bych se mu za tohle vysmat, ale ja tam stret zajmu nevidim. Proste jeho firma pomahala ve vyjednavani a ma za to dostat odmenu, kde je ten stret zajmu?

Reagovat
mistr129

Reagovat
patas92

Reagovat
madridcan

Tu je stret záujmov v tom, že nevyšla prehra v Seville/výhra nad Cadizom, tak môžu Merengues podpichnúť viac a Cules napísať, že už nech sa radšej venuje tomu

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidis stret zajmu v tom, ze aktivni hrac klubu, ktery patri pod jurisdikci fotbalovy federace, s touhle federaci dela multimilionovy byznys? Tenhle konkretni pripad neni ani tak nejaky kriminalni problem jako spis eticky problem, protoze takovyhle obchodni vztahy proste a jednoduse otviraji dvere ke korupci.

Reagovat
patas92

A jaký přesně zájem má v tom dealu Pique z pozice fotbalisty?

Reagovat
smazaný uživatel

Je lepší jet hrát do cizí země, než o pár km dál asi...

Reagovat
Eichel

Reagovat
pantondavo

Jako jo, jestli tam budem hledat to, ze ma na svazu konexe a tu zakazku ziskal diky nim (byt nechapu, proc svaz potreboval piqueho firmu a ne advokata), pak ano, to muze smrdet korupci, ale klidne taky nemusi, fakt si myslim, ze spis zas bulvar hleda senzaci nekde, kde se nekona. Pique je osel, ale takhle blbej podle me neni.

Reagovat
EaP

Keď už moralizujes, tak aspoň tie informácie by si si mohol pozistovat. Firmu Kosmos si objednala arabská spoločnosť ktorá ich poverila vyjednanim podmienok aby sa superpohár odohral u nich. To je jedna vec. Druhou vecou je, že ak je 90% futbalistov nových neznamená to, že musia všetci. To, že bol Pique šikovný a vyjednal pre seba aj ostatných dobre podmienky neznamená, že je automaticky zloduch. A o strete záujmov sa tiež nemôžme baviť, lebo sa tam musíš kvalifikovať za určitých podmienok takže sa môže stať , že tam Barca hrať nemusí.

Reagovat
Benfica

Predstav si, ze tam Barça už hrala

Reagovat
smazaný uživatel

Tady furt existuje nejaka predstava, ze ten stret zajmu je pouze v ramci Superpoharu a vzhledem k tomu, ze zadny nekalosti asi neprobehly, tak vsechno je cool. Ne, tak to ale neni a v tom neni ten problem. Problem je v tom, ze aktivni fotbalista ma skrze svoji firmu byznys s fotbalovym svazem. Obe strany, protoze si jsou kvuli tomu dealu blizky, pak muzou ty svoje zajmy uplatnovat i jinde, viz muj komentar nize. Pique si s Rubialesem domlouva jednoduchou skupinu ve treti lize pro tym, ktery vlastni. To je presne ta korupce, ktera plyne ze stretu zajmu. Stretu zajmu, ktery prameni z jejich byznysu ohledne Superpoharu.

Reagovat
SIRBRANIKE

Ne asi.

Reagovat
smazaný uživatel

Však takhle se to dělá Vyjádřil se sice jako kar, ale nechápu, jaký by z toho měl mít profit z pozice hráče.

Reagovat
Bakary3

Jestli jsi pomalejsi, tak ti jen reknu, ze z toho mel profit z pozice majitele svoji společnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Však to je naprosto v pořádku

Reagovat
ACSeRw!n

tak tohle asi neprekvapi nikoho

Reagovat
drussbarb

To je ale fakt zmrd, co kdyby pořádně kopal do meruny a kšefty si řešil v důchodu? Už jen za David Cup si zaslouží proliskat od Puyola

Reagovat
smazaný uživatel

Víc než jen klub

Reagovat
misinho7

Reece James ako nas cieľ? To je asi dobry vyplod nie? Sice teraz je dost tych špekulácií o nom..ale pochybujem že Floro da 70+ za RB a ze Chelsea vobec bude uvazovat o jeho predaji. kazdopadne na svojej pozície mozno naj s nasim byvalym odchovancom

Reagovat
Whitemedia

Nechali jsme si odejít dva pravé talentované obránce, protože by si přes Reece nekopli a on by pak šel do Realu? Ale jo, já tomu klidně věřím

Reagovat
Svatej

Vidim asi jen dva scénáře, který by tohle mohly umožnit a jeden z nich je nesmírně debilni

1) Prodej klubu dopadne naprosto příšerně a okolnosti donutí rozprodat hráče s největší hodnotou.

2) Reece bude hrát rok vkuse na hovno, jenže pak by nejenže nedávalo nejmenší smysl ho z vaší strany kupovat, ale navíc to ani není váš styl

Obecně by klub byl za běžných okolnosti ještě méně ochotnej k prodeji už jen u Mounta. Smlouvu má do 2025, tak ani těch pák moc nebude, leda by nastala ta podmínka 1).

Reagovat
Benfica

Sranda je aj to, ze ak Barcelona neuhra poziciu aby sa ucastnila, esp zvaz dostane pokutu

Reagovat
hromdopolice

Reagovat
Pony Slaystation

Senzační titulek, avšak Piqué hovno porušil.

Reagovat
Benfica

Príde ti normálne, aby jeden hráč rozhodoval o tom ako a kde sa bude hrať o akú trofej? A ešte za to dostal pekný bonus? Všetci kritizujú MS v Katare, tak nejak takto im boli pridelené..

Reagovat
exot12

A Piqué niekoho podplatil, tak ako to bolo v prípade MS?

Reagovat
Eichel

Piqué o tom ale nerozhodoval. Piqué ako zástupca svojej firmy sprostredkoval možnosť pre španielsku federáciu, aby odohrala superpohár u Arabov s tým, že to vynesie v tom trápnom formáte a na tom mieste ďaleko viac peňazí a bude to pre nich výhodné. Zároveň sa bavili o tom, že aby tímy neboli proti, pretože nikomu sa nechce uprostred sezóny cestovať niekde do tamtárie a tam šaškovať v nejakom superpohári o 4 tímoch, tak ich tiež môžu presvedčiť nemalým finančným bonusom. Federácia sa to rozhodla prijať, zarobila, zarobili aj zúčastnené kluby a Piqué ako sprostredkovateľ zhrabol províziu. On nerozhodol o tom, kde sa bude hrať, bola to federácia. Barcelona z toho nijak špeciálne neťažila, nemala viac peňazí ako Real, očividne sa jednalo o Piquého iniciatívu. Ja tam skutočne nevidím nič zlé.Áno z pohladu fanúšika mi celý ten formát s miestom konania vadí, je to totálna kravina, ale klub za to zhrabne myslím 7 miliónov eur a zas priznajme si, je to dosť sranda pohár, takže sa to za tie peniaze dá prežiť, hlavne keď je Barca finančne v prdeli. A MS v Katare je problém z dôvodu, že sa tam očividne podplácali delegáti. Oprav ma ak sa mýlim ale nahrávky neukazujú, že by Piqué podplácal funkcionárov Španielskej futbalovej federácie aby učinili hlúpe rozhodnutie z ktorého by kluby nevyťažili nič, ale nabalil by sa Piqué a oni na úplatkoch. V takom prípade by som to rozhorčenie plne chápal.

Reagovat
Benfica

A tebe pride OK, ze o tom ako a kde sa bude hrat o trofej pomaha rozhodovat 1 hrac za vsetkych bez ich vedomia?

Reagovat
roman1978

Ještě jednou, pro mírně pomalejší, Pique o ničem nerozhodoval a to ani na jedné straně.

Reagovat
Benfica

Jasne

Reagovat
Bandita_Harry

Pique mal pre mňa vždy dosť nesympatický ksicht

Reagovat
Zark

Reagovat
valloire

tohle bude prezident, inu jakej prezident takovej klub

Reagovat
smazaný uživatel

[El Confidencial] Piqué called Rubiales for the spot of Reus (in 2°B) and asked for an easy group for his Andorra FC.

To, ze si jsou Pique a Rubiales blizky a maji spolu obchodni vztahy vubec neni problem.

Reagovat
hematop

Ať už ten pí*us táhne z fotbalového světa. Bych mu strčil deštník do prdele a otevřel bych ho!!

Reagovat
roman1978

Ale je super, kolik madristu se tu rozčiluje. Je to borec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele