Včera sestřelil Estoril, dnes byl André Silva odměněn smlouvou

21.08.2016, 11:03
Aktuality
Úžasné měsíce zažívá teprve 20letý útočník Porta André Silva. Letos v květnu při svém čtvrtém plnohodnotném ligovém startu skóroval v derby s Boavistou, pak dvakrát zavěsil ve finále národního poháru, před pár dny udeřil i proti AS Řím v předkole Ligy mistrů a nyní podepsal vylepšenou smlouvu na pět let...

Vzestup kanonýra, který byl letos za 15 druholigových zásahů oceněn jako objev sezony Ledman Ligy Pro, se skutečně nedá popsat jinak než slovem "raketový". Do prvoligového klání poprvé z lavičky naskočil v lednu tohoto roku, přesto se teď zdá, že by se Porto bez jeho gólů neobešlo.

Ve finále Taça de Portugal to ještě na Bragu nestačilo, ovšem oba Silvovy góly z právě odstartovaného ročníku už měly svůj podstatný vliv. Proti AS Řím vyrovnával z penaltového puntíku, přičemž zrovna včera jediným gólem rozhodl ligový duel na půdě Estorilu.

Stálice všech mládežnických výběrů, která Portugalsko střelecky táhla na Euru do 19 let před dvěma roky i loni na mistrovství světa "20", poprvé s Portem začala trénovat v sezoně 2010/11 a mezi své dětské idoly řadí Deca, někdejšího tvůrce hry Dragões, jehož číslo 10 nosí.

Za svůj rapidní progres byl nyní André Silva odměněn novým kontraktem, který zdobí také výkupní klauzule v astronomické výši 60 milionů eur.

Autor: Tomáš Daníček / fcporto.pt

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

a kolika lidem zachránil tiket

Reagovat
smazaný uživatel

me ne , liverpool to posral

Reagovat
smazaný uživatel

mi povídej, největší žebráci

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně André, a zítra ti Porto udělá výkupku ve výši 80M euro, pozítří se budeš těšit pozvánce k repre, poté pár vyhlášení klubu že nejsi na prodej, no a budeš jeden z největších talentů všech dob.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

výkupní klauzule v astronomické výši 60 milionů eur.

Nie je tam to slovicko astronomicke navyse? O chvilu za taku sumu bude prestupovat stale viac hracov.

Reagovat
fantomas

Ale no dobrý zas

Reagovat
stas87

Mne to tak pride, teraz sa smejeme na Bentekem, ktovie kde to bude o dalsie dva roky.

Reagovat
fantomas

Benteke je furt poloviční cena, nad 40/50m se v podstatě nepřestupuje, max. absolutní hvězdy. A už vůbec ne někdo z Portugalska. Nemusíme hysterčit

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli ste dat fotku kde nu vydno do ksichtu. Teraz to musim googlit ked chcem vediet ako vyzera

Reagovat
smazaný uživatel

*vidno

Reagovat
smazaný uživatel

Gay

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

Slovo "sestřelit" si s výhrou 1:0 opravdu nespojuju

Reagovat
fantomas

Skoda

Reagovat
FC Porto FC

André Silva je neskutečnej talent. Stříli gol ve všech kategorií kde byl. On a Otávio budou letos tahouni týmu a po těch pár zápasech jsou taky jasně nejlepší. Do konce přestupáku to určiět chce záložníka jedno kvalitní křídlo. Taky by mě zajímalo kdy se zbavíme hráčů jako Adrián, Bueno, Brahimi, Aboubakar, Hernani, Quintero, Martins Indi protože máme milion hráčů a s těmhle navíc trenér očividně nepočítá.

Reagovat
Jeňa

Rafu Silvu jste si nechali vyfouknout Benficou

Reagovat
FC Porto FC

To je demence hodná mistrů o tom mi ani nemluv..... a další takovej kousek je vzít si Diega Jotu na hostování bez opce z Atletica. Tak že on by v červnu k mání z Pacosu Fereira tak za 7 mega ale my si počkáme až ho někdo koupí a pak ho budeme chtít na hostování

Reagovat
Jeňa

Co se prosimtě stalo s Brahimim, Aboubacarem, Indim, že se s nimi nepočitá. Porto nesleduju, ale co jsem ho příležitostně viděl, tak vypadali jako tahouni.

Reagovat
FC Porto FC

Taky moc nechápu proč odepsali Indiho a Brahimiho ale prostě novej trenér s nima nepočítá. Aboubakar to stejný ale ten ještě navíc se neosvědčil jako útočník čislo jedna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele