Vasco bojovalo a bojuje proti rasismu, zdůvodnil Payet odchod do Brazílie

21.08.2023, 14:46
Aktuality
Dimitri Payet (© AFP)

Pro razantní změnu se v závěru kariéry rozhodl Dimitri Payet. Ofenzivně laděný francouzský fotbalista během léta rozvázal spolupráci s Marseille a jako volný hráč se minulý týden vydal do Brazílie, nyní prozradil důvody.

Payetovi je 36 let a jeho novým zaměstnavatelem se před několika dny stalo Vasco da Gama. Nemělo by se jednat o krátkodobou záležitost, důkazem je dvouletý kontrakt.

"Jedná se o velký klub a neplatí to jenom o brazilských poměrech, tým je velmi slavný rovněž ve Francii," upozornil Payet.

"Všichni známe příběhy o hráčích jako Romário, Juninho, Edmundo a Roberto Dinamite, ale je zde ještě jeden důvod pro tuhle volbu - Vasco historicky bojovalo a nadále pokračuje v boji proti rasismu," prozradil.

Bývalý francouzský reprezentant za Marseille hrával dvakrát, celkem posbíral 326 soutěžních startů a v nich si na konto připsal 78 gólů a 95 asistencí, nedočkal se ale žádné trofeje. V roce 2015 si odskočil do West Hamu United, v minulosti prošel rovněž další francouzské celky Nantes, Saint-Étienne nebo Lille.

Autor: Tomáš Pavlík / Canal+

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Jason_

šialený nápad

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Rudnevs

Tak vybrať si klub kvôli tomu, to je tiež taká zvláštna voľba

Reagovat
Vinci

To je idiot

Reagovat
16Dave

Jen se snaží odvést pozornost od své výkonosti, jinak by neutíkal z města plného negrů a arabů, leda že by to africké osazenstvo Marseille bylo samo rasistické...

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele