Van Persie: Potřebujeme něco vyhrát

18.03.2008, 17:43
Aktuality
Arsenal nevyhrál žádnou trofej už dlouhé tři roky, naposledy londýnský celek triumfoval v roce 2005 v FA Cupu. Robin Van Persie, který toho vinou zranění letos moc neodehrál, ale věří, že letošní sezóna skončí jinak a Kanonýři konečně opět potěžkají nějakou trofej.

Po svém návrat do prvního týmu nizozemský útočník slibuje, že udělá vše pro triumf v Premier League a Lize mistrů, což si podle něj Arsenal plně zaslouží.

"Musíme letos vyhrát nejméně jednu trofej. Kdyby ne, hráli bychom tak fantastický fotbal zbytečně. Toto je naše chvíle, potřebujeme něco vyhrát. Uvědomujeme si, že jsme ve skvělé pozici a tento rok musí být náš," říká Van Persie, který v podobném duchu dále pokračoval: "Nejsem snílek. Opravdu si myslím, že můžeme vyhrát Premier League i Ligu mistrů. Proč ne? Máme své kvality, potřebujeme držet při sobě a věřit v to. Víra vás ve fotbale může dostat daleko."

Arsenal poslední dobou v Premier League trochu klopýtal, když čtyřikrát za sebou pouze remizoval a o víkendu přenechal vedení v lize Manchesteru United. V Lize mistrů se nejbližší překážka Arsenalu jmenuje Liverpool.

"Double je stále v našich rukou, musíme tuto příležitost využít, protože tady na Arsenalu máme něco speciálního," řekl útočník předtím, než téma rozhovoru sklouzlo k jeho zdravotnímu stavu: "Fyzicky ještě nejsem schopný hrát celých 90 minut, ale pomalu se dostávám zpět a potřebuji se dostat do zápasového tempa."

Van Persie v sobotu v domácím zápase proti Middlesbrough nastoupil ke svému prvnímu zápasu po dlouhé době a na hřišti pobyl hodinu, poté byl vystřídán Walcottem.

"Potřebuji tři nebo čtyři zápasy, abych se opravdu dostal do mého tempa a budu tomu dávat vše pokaždé, když budu na hřišti. Je to pro mě velmi frustrující sezóna. Vše začalo dobře, ale teď to vypadá, že vše, co dělám, je mluvení o mých zraněních. Necítím to tak, i když jsem ke zraněním náchylný. V říjnu jsem utrpěl zranění stehna a když jsem se vrátil příliš brzo v zápase proti Tottenhamu, chyběl jsem další dva měsíce. Všechnu odpovědnost za tento krok jsem vzal na sebe. Byla to moje chyba, jednal jsem moc na základě citů, protože jsem chtěl zoufale hrát," uzavřel nakonec Van Persie.

Autor: Aleš Ratzka / goal.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

arsenalu bych dcl titul přál,radši než Manchesteru..jiank doufám ež nakonec vyhraje Chelsea, už ztrácí jen 3 bodíky a to v dnešním dotbale je prdlajz ztráta

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych to pral chelsea, docela se ted rozjeli

Reagovat
smazaný uživatel

CHELSEA NAVZDY ! ale Docela bych Petovi Cechu pral treba Barcelonu nebo v AC Milan by mi hrozne sedel

Reagovat
smazaný uživatel

no fuj.. Barcelonu? vždyť tam je Valdes, co by tam Čechíno dělal?

Reagovat
smazaný uživatel

proč sem smažíš něco o Čechínovi,když to je o Van Persiem? pro mě jasnej OT...

Reagovat
havrys99

jj to řek van Persil dobře.......Arsenal na to má......stále se na něj lepí smůla na paty......ale potřebuj teď zápas kterej by je nakop.......co třeba výhra proti chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

smůla na paty?? tak třeba v čem?

Reagovat
havrys99

tak co třeba zranění

Reagovat
smazaný uživatel

jj vyhra s chealse by bodla potm jeste 3krat porazit liverpool a potom m united a bylo by to dobry myslim ze by svsichni fanousci arsenalu byli stastni

Reagovat
smazaný uživatel

To je nazor

Reagovat
Devil

To je prani !

Reagovat
Laneey

no já pořád věřím v titul, i když ty poslední zápasy to je děs , uvidíme, letos má Arsenal famózní sezónu , ale poslední zápasy , no jak kdyby se toho titulu báli bo co ,už aby se vrátil Rosa, dosti ve hře chybí , ale nevypadá to že by to bylo brzo

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze Gunners udelaji titul,pral bych jim to mnohem vic nez LM.Uz by si to zaslouzili.Letosni sezona je opravdu slusne rozjeta a doufam ze skonci uspesne.Ted vyhrat na Chealse a odrazit se.Van Persie se uz vratil,a co nevidet i Rosa.Go Gunners

Reagovat
smazaný uživatel

jj,na Chelsea se vyhrává hodně často,viď

Reagovat
smazaný uživatel

jednou to vyjde,tak nevim proc ne ted

Reagovat
Talker

vyhrát na chelsea když nemaj gunners formu,kdežto chelsea jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to fan AFC, tak proč by tomu nevěřil? Hrajeme sice poslední dobou bídně, ale se soupeřem a s důležitostí zápasu roste výkon, na to nezapomeň! A že by Chelsea měla nějakou kdovíjakou formu? To bych neřekl. Na tiket bych si ale tenhle zápas rozhodně nedal

Jinak Peršan má pravdu a doufám, že přispěje svým nemalým dílem k nějaké té trofeji...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele