VAN NISTELROOY PŘESTUPUJE DO REALU

27.07.2006, 09:32, aktualizováno 27.07.2006, 22:26
Aktuality
V jedné z největších přestupových tahanic letošního léta je jasno - Real Madrid se dohodl s Manchesterem United na přestupu útočníka Ruuda van Nistelrooye. Ten by měl na Santiago Bernabeu zítra podepsat smlouvu.

Informaci už v noci přinesla rozhlasová stanice Cardena Ser, během dne ji pak Real Madrid potvrdil. "Dohodli jsme se s Manchesterem United na přestupu Ruuda van Nistelrooye," stojí v prohlášení klubu. 30letý nizozemský kanonýr by měl v pátek ráno absolvovat lékařskou prohlídku a v 18 hodin středoevropského času bude na stadiónu Santiaga Bernabeua oficiálně představen. Bílému baletu se upíše na tři roky.

Detaily ohledně přestupové sumy Real klub nezveřejnil. Španělská média včera informovala o nabídce ve výši 15 miliónů eur (10,3 miliónu liber), ta však stále byla hodně vzdálená požadavkům Manchesteru. "Známe jeho hodnotu, pokud jej prodáme, pak jen za odpovídající cenu. Je jedním z nejlepších útočníků v zemi i v Evropě a stačí připomenout Andreje Ševčenka, ten přestoupil za 35 miliónů a je to stejná věková skupina," řekl včera klubové televizi MUTV manažer Sir Alex Ferguson. Oba zájemci, jak Real, tak i Bayern Mnichov, prý byli se svými nabídkami požadované sumě hodně vzdáleni. Podle spekulací Manchester požadoval 15 miliónů liber.

Ještě před pár dny měl Van Nistelrooy blízko přestupu do Bayernu Mnichov. Předseda představenstva Karl-Heinz Rummenigge prohlásil, že "Ruud chce do Byernu a navíc jsme s ním už dohodnuti," prezident klubu Franz Beckenbauer později přiznal, že uvažuje i o prodeji jednoho z dvojice Pizzarro - Makaay.

Podle britského deníku The Sun do tahanice mohl promluvit ještě další klub - Tottenham. Jeho manažer Martin Jol byl údajně připraven s Manchesterem znovu jednat o přestupu Michaela Carricka, o nějž už se Ferguson jednou neúspěšně pokusil. Jol však za anglického reprezentanta žádal 10 miliónů liber a Van Nistelrooye k tomu...

Autor: Petr Starý

Komentáře (378)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele