Van Marwijk se novým koučem korejské reprezentace nestane

17.08.2014, 10:15
Aktuality
Korejský národní tým nad sebou pořád nemá žádnou pevnou ruku poté, co krátce po skončení mistrovství světa odstoupil Hong Myung-bo. Novým lodivodem Taegukových válečníků se měl v nejbližších dnech stát nizozemský kouč Bert van Marwijk, Korejská fotbalová asociace (KFA) však nyní oznámila, že jednání v pokročilé fázi selhala...

Někdejší kormidelník nizozemského výběru, s nímž si na světovém šampionátu před čtyřmi lety dokráčel pro stříbrné medaile, ze zkráceného seznamu o třech zahraničních kandidátech na uvolněný post vykrystalizoval již začátkem měsíce, když za ním 5. srpna předseda technické komise KFA Lee Yong-soo speciálně letěl až do Nizozemska.

Od té doby se intenzivně diskutovaly podmínky případné spolupráce, a právě v tomto ohledu obě strany nenašly shodu. Významnou roli ve ztroskotání veškerých jednání dle korejských médií sehrály daně a van Marwijkovy představy o tom, že stráví více času zpátky v Evropě než přímo v Jižní Koreji.

Již 62letý trenér je bez práce od února letošního roku, kdy ho vyhodili z Hamburgu, a že nezaměstnaným zůstane i nadále, Lee Yong-soo oficiálně oznámí ihned v pondělí na krátké tiskové konferenci. KFA se potom znovu dá do práce a v rámci příprav na lednový Asijský pohár se jistě bude snažit najít Hongova nástupce co možná nejdříve.

Už tak zřejmě Korejci budou muset sehrát oba zářijové přátelské duely s latinskoamerickými výběry pod vedením dočasného kouče; těmi se však v žádném případě končit nebude. V příštích dvou měsících obhájci bronzových medailí plánují sehrát ještě alespoň tři přípravné zápasy včetně již potvrzené listopadové generálky s Íránem.

Autor: Tomáš Daníček / in.reuters.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fakt aktualita dne

Reagovat
fantomas

Nemám pocit, že to někdo nazval aktualitou dne.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus to pochopit jiným způsobem

Reagovat
fantomas

Hmmm.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle opravdu potřebovalo článek? :D a 4 odstavce o tom, že nebude dělat trenera?

Reagovat
smazaný uživatel

hele proč ne, jednak je to o van marvijkovi, ale taky o tom korejském národaku, což třeba řadu lidí zajímá

Reagovat
fabec1222

Pojď do United

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle ještě není článek o Benatiovi

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že ten článek fakt nakonec je...

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky ne

Reagovat
m0rientes9

Strasne je**uty trener. Neznasam ho.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo ako?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele