Van Gaal začal s přípravou. Pozval hráče z domácí ligy

05.05.2014, 22:29
Aktuality
Trenér Nizozemska Louis van Gaal povolal dvacet hráčů z domácí soutěže na třídenní přípravný kemp v Hoenderloo, kde si mohou vybojovat nominaci na blížící se mistrovství světa v Brazílii. Na šampionát mohou pomýšlet i reprezentační nováčci útočník Luc Castaignos (Twente), Terence Kongolo (Feyenoord) a Jurgen Locadia (Eindhoven.

Nizozemská nejvyšší soutěž o víkendu skončila, zbývá dohrát play off o Evropskou ligu, které se týká čtyř týmů, Van Gaal tak má čas prověřit připravenost domácích hráčů.

Zkušený kouč se chystá oznámit širší třicetičlennou nominaci na šampionát před přípravným utkáním s Ekvádorem, které se hraje 17. května. O tři dny později oranjes zahajují týdenní kemp v portugalském Lagosu, následně sehrají přípravu s Ghanou (31. května) a Walesem (4. června).

Konečnou nominaci by Van Gaal měl oznámit druhého června. Na mistrovství se Nizozemci v základní skupině B střetnou se Španělskem, Austrálií a Chile.

Nominace Nizozemska na přípravný kemp:

Brankáři:
Jasper Cillessen, Kenneth Vermeer (oba Ajax), Jeroen Zoet (Eindhoven).

Obránci: Daley Blind (Ajax), Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Terence Kongolo, Bruno Martins Indi (všichni Feyenoord), Karim Rekik (Eindhoven), Joel Veltman (Ajax).

Záložníci: Jordy Clasie (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Eindhoven).

Útočníci: Jean-Paul Boetius (Feyenoord), Luc Castaignos (Twente), Memphis Depay, Jurgen Locadia, Luciano Narsingh (všichni Eindhoven), Quincy Promes (Twente).

Autor: Radim Šantrůček / dailymail.co.uk

Komentáře (74)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jaký chce praktikovat rozestavení kdyźtak kdyź sem pozval 4 zalozniky a 6 utocniku??

4-2-4?? Tešim se na ofenzivni hru Nizozemska na MS

Reagovat
smazaný uživatel

Znalec

Reagovat
Usty

4 z těch útočníků jsou křídla....

Reagovat
smazaný uživatel

a zbytek jsou kopyta

Reagovat
db18

...a půlka záložníků taky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

...přehnaný

Ale Wijnaldum tam občas taky hraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřehnals to.....ono pomalu na křídlo se dá postavit i půlka obrany a to v klidu. Janmaat, Indi. Vrijn, Blind..určitě jsou typově na tom tak podobně, že by si tam poradili jednoznačně

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím no, třeba Blind s Vrijem na křídle? Zas bych asi brzdil s těma odhadama hele. Pokud nemluvíš o křídlech pod Mourinhem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jasně, je to nadnesený jako prase, ale pokud je třeba sleduješ od začátku kariéry v áčku tak se pohybovali hodně vysoko oba dva. Blind bych se nebál říct, že trávil víc na půlce soupeře jako bek než na tý svojí ale jasně, že to jejich posty nejsou a nejsou nominovaní. aby hráli PK nebo LK ale obránce

Reagovat
db18

4-3-3

...s tímhle se ale stejně nic hrát nebude - a i kdyby, tak do zálohy může strčit nějakého stopera

Reagovat
smazaný uživatel

No s Čínou si Nizozemci asi opravdu nezahrají

Reagovat
Willy Wonka

Feyenoord Skvělá sezóna, trošku škoda odchodu Koemana, ale Rutten na to má. Nepamatuji, kdy naposledy měl Feyenoord tolik hráčů na reprezentačním srazu...

Reagovat
Elliasson

Toho zmařeného titulu můžu jen litovat.

Reagovat
Kvooca

Ta obrana se vyvedla. Dokonce by si mohli i vsichni zahrat spolu. Wiel v PSG nic moc, Vlaar a Heitinga jsou snad jediní, kdo by tu čtveřici mohl opravdu ohrozit. Buttner z United je na tom určitě hůře, než Indi.

Reagovat
smazaný uživatel

kadeřník asi zrovna neměl svůj den, zlatej dušan, prostě hrnec je hrnec

Reagovat
smazaný uživatel

půjde do UNT?

Reagovat
smazaný uživatel

na to už je trochu starej ne?

https://www.unt.edu/

Reagovat
smazaný uživatel

Npd d Unt vl

Reagovat
smazaný uživatel

lol znám z nich jednoho

Reagovat
smazaný uživatel

lol, mě je u prdele koho znáš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

lol, mně neni u prdele, že neumíš gramatiku

Reagovat
smazaný uživatel

píšu za jízdy, potmě a z mobilu. vim že bys rád opravoval diktáty po večerech, ale když už si chceš hrát na češtináře, na konec každý věty se vráží tečka. i to tvoje druhý lol je oproti prvnímu ukázkový

Reagovat
smazaný uživatel

DEPAY

Reagovat
smazaný uživatel

Znam 5 hracu

Reagovat
smazaný uživatel

na to, že si nikdo je to i tak dost

Reagovat
Cipinho

A to si hraješ na to, jakej jsi znalec

Reagovat
smazaný uživatel

To si hraju, ale jen v GL.

Reagovat
negrles

Docela neobvyklé mít v repre 2 brankáře z jednoho týmu.

Reagovat
tulen

ach, mňa straší hlavne obrana vyzerá to že CB bude hrať niekto z trojice martins indi, joris a vlaar a to je na taký tým akým je holandsko strašná slabota plus ešte môže klidne byť kraje blind janmaat.

Reagovat
tulen

myslím na MS

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uz era dobrych futbalistov v Holandsku skoncila no ...

Reagovat
Kvooca

dej si facku

Reagovat
olis

Janmaat je aky?

Reagovat
tulen

mladý krajný obranca, najväčšou prednosťou sa javí asi jeho herná inteligencia, dobrý center, raz z neho bude niečo

Reagovat
olis

a co branenie?

Reagovat
tulen

nehorí tam, čo som videl tak to v pohode zvláda, ale otázkou je, čo v tej Serii A, kde sú štandardy na bránenie oveľa vyššie.

Reagovat
olis

uvidime ze ci vobec pride, ja som mal moznost vidiet na videach iba jeho schopnosti co sa tyka smerom dopredu a tam sa mi velmi pozdaval ale prave kvoli tomu som si bol neisty ci zase nebude chybat vzadu ale znie to pozitivne, co prisiel Ghoulam z Ligue 1 tak ten sa napriklad chytil velmi dobre, keby prisiel aj Janmaat a tiez by sa podobne rychlo chytil + este univerzal Zuniga tak by sme mohli mat kraje konecne poriesene

btw dik za info

Reagovat
fantomas

Wtf, jakej Joris? To jako Mathijsen, kterej byl v kvaldě rád za pár minut a těžko se vůbec podívá do předběžný nominace? Hm hm.. velkej přehled.

Stejně tak o "velkym přehledu" svědčí i obava z Blinda (hráče roku v Nizozemsku) a Janmaata (v Itálii ho asi nechtěj jen tak zbůhdarma).. kraje obrany budou hádám vypadat líp než na ME.

Reagovat
tulen

ok, tak kto mimo tej trojky si myslíš, že bude hrať CB? Rekik? a aj keby to bolo Martins Indi a Vlaar tak jeden je tak ako tie kraje, hviezdou na svojom "malom" piesočku Ere tak druhý hrá veľkú slávnu PL, ale nič extra, toho by do vrecka strčili aj naši traja CB

a ku krajom, jasne, Blind si to ukope v Ajaxe a Janmaata chcú niekde v taliansku, ale aj tak si myslím, že obrany ostatných repre svetovej kvality sú inde a Holandsko som bral vždy za veľmoc a nehnevaj sa, aj keď sú to všetci celkom schopní čutalisti (najviac sa mi z nich páči práve ten Janmaat) tak sú strašne neskúsený z veľkých zápasov pre mňa, aby ustáli niečo tak veľké ako MS.

Reagovat
tulen

* neskúsení

Reagovat
fantomas

Nezkušení sou rozhodně, o tom se nemusíme bavit, a proto stoprocentně nepudou nějak na titul, ba ani medaile, ale "strašná slabota" to taky neni.. ani na Holandsko. Fakt se klidně vsadim, že to bude vzadu vypadat líp než posledně pod Marwijkem - a to je LVG jinačí ofenzivní síla, když to tak řeknu.

Jinak Mathijsen, pokud vůbec pojede, tak stoprocentně jako čtvrtej stoper. Vlaar, Indi a de Vrij (zdá se mi to, nebo o něm vůbec nevíš?!) sou jasní, k nim tam v kvaldě nejčastějc alternoval Bruma, kterej sice na tomhle kempu chybí, ale vrátka na MS by přesto nemusel mít zavřený. Snad. A pak je tam ten Rekik no.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by zas měl jezdit Mathijsen? Jako to si fakt myslíme, že na tenhle kemp vzal jen hráče z Ere, u kterejch to má na hraně?

Reagovat
fantomas

Tak já nevim, proč ho zmiňoval tulen.. nemyslíme (asis narážel na Brumu), ale nic definitivního to taky neni. Hráč může mít koňara, teplotu, cokoliv, o čem my nemusíme mít páru, a z MS ho to přirozeně víc než měsíc před zahájenim turnaje nijak nevylučuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dyť Mathijsen v tomhle taky není, na toho narážim.

I jinde už psali, že pro Siema, van Rhijna, Brumu nebo Mathijsena už téměř žádná šance není...

Reagovat
fantomas

Však já se chytil tulenova "návrhu" akorát!! Sám bych si na něj ani nevzpomněl...

A jo, to se Siemem mi už napsal Moallim - neni Van Gaalův oblíbenec. Ale o zbytku si čet kde? Ten Bruma mě hlavně docela šokuje, to tam jako fakt plánuje vzít jako čtyřku toho Veltmana??

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, čet sem to včera, že prostě ty z Ere, co nejsou v tomhle kempu, na to můžou zapomenout. Nikde sem prostě nezahlíd nic o drobných zranění, nebo tak.

Nepočítá s Heitingou ještě?

Reagovat
fantomas

No šmarja, ten by tak scházel ještě naposled si kop 16. října, to hádám nehrozí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak možná fakt Veltman, hm. Nevím, možná bych se bál, že je moc brzo, ale tak to je jen můj odhad. Furt je to 4. a na hřiště se stejně nepodívá, tak co.

Reagovat
fantomas

Anebo Rekik.. lepší.

Reagovat
tulen

Heitinga tak už len toto im chýba vážne

Reagovat
tulen

Jorisa som spomínal ja a preto, že som to videl na bleacher report v článku o možnej súpiske holandska. toť vsjo. a celkom mi aj dáva zmysle to čo tam píšu, že bude ním chcieť doplniť tie skúsenosti ( z tých skúsenejších obrancov je fakt asi ten naj ) i keď žiadnu veľku kvalitu v ňom nevidím ja

Reagovat
tulen

tak samozrejme som to nemyslel strašná slabota na pomery kostariky, usa a podobne, ale na holandské pomery, podľa mňa vždy patria medzi jedného z favoritov na každom šampionáte a z toho pohľadu je tá obrana proste nedostačujúca.

de Vrij mi vypadol, moja hanba, ale viac menej to isté ako všetci ostatní, skúsenosti z meraní s tými najlepšími proste chýbajú. ako, ja som zástancov nasadzovania mladých perspektívnych hráčov, ale zase, netreba to s tým preháňať a už vôbec nie na najväčšom futbalovom turnaji, mohokrát zápasy na takýchto turnajoch vyhráva práve skúsenosť.

Reagovat
fantomas

Když oni holt nemaj kde brát no, každá reprezentace si někdy musí projít nákou tou tranzicí, my sami v ČR bysme koneckonců mohli vyprávět.

Reagovat
tulen

s týmto súhlasím, ja netvrdím, že je to chyba van gaalového výberu, ale že proste celkovo tí holandský obrancovia nedosahujú momentálne tej podľa mňa požadovanej úrovne. ale tak možno ma prekvapia

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni v tom poměru oproti zbytku řad maj obranu nejslabší už docela dlouho.

Reagovat
fantomas

Tak tak..

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavy velmi na Clasieho a Narsingha :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Promes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nehrát FM, tak neznám nikoho z nich.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak Znám jich 10 a nehrát FM tak znám tak Blinda.

Reagovat
smazaný uživatel

Čínou? Vážně?

Reagovat
jany kozak

zhoria ako fakla. strasne slaby tim budu mat. postup zo skupiny bude velke prekvapenie

Reagovat
Vasil

Až z repre vypadnou Sneijder, Robben, vPersie a Heitinga tak jim snad budu aji přát Škoda že vypadá dost nepravděpodobně, že by Feyenoord všechny opory udržel.

Reagovat
Stiksxx

Škoda, že Wijnaldum byl zraněný. Ten by na konečnou nominaci určitě měl.

Reagovat
mimi_united

Tieto MS budú v tieni Belgicka. Vzájomný zápas na MS by bol skvelý

Reagovat
smazaný uživatel

HOOOOOODNě mladej tým a skoro všechny si kupuju ve Fifě nejvíce se těším na Boetiuse s Tonny Vilhenou

Reagovat
smazaný uživatel

jenom škoda, že Adam Maher spadl z formy to co hrál v AZ alkmaar bylo neuvěřitelné...

Reagovat
Kvooca

Z nich jsou ke konci super hráči. Ja teda davam přednost mladikum podle ligy kde hraji. Mam rad, když mam pak hodne domacich reprezentantů. A každy mladik s obličejem (vytvoreným), tak toho beru hned. Bruma, Baker, Areola, Falqué atd.

Reagovat
Kvooca

Letos bych byl neuvěřitelně štastný, kdyby se dostali min do semifinále.

Nizozemsko a jeho fotbalový národ by si to konečně zasloužili. Jen se bojim, že Španělsko (kteremu nevěřím) vyhraje skupinu a "my" (na českém webu to zní podivně, uznávám) pujdeme rovnou na Brazilce. To je velký strašák. Německo, Brazilie a Španělsko... to jsou týmy, které mi (budou-li) mít svou obvyklou formu, přijdou nad naše schopnosti.

Reagovat
Kvooca

Hlavne ta marodka ve stredu pole, ta nevesti nic pekneho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele