Van Dijk je v Celticu šťastný, reaguje na spekulace Deila

28.12.2014, 10:11
Aktuality
Velmi dobrý obchod před rokem a půl udělal Celtic, když z nizozemského Groningenu za 2,6 milionu liber vykoupil Virgila van Dijka. Mladý obránce se ve Skotsku rychle prosadil do základní sestavy a vysloužil si pozornost několika zahraničních klubů, manažer Ronny Deila ho ovšem varuje, že rozhodně nemá kam spěchat...

"Je zde šťastný, jedná se o špičkového hráče. Z mého pohledu se Virgil vyvíjí a další kroky dělá pravidelně, což je důležité. Hraje dobře a užívá si fotbal. Od srpna se toho hodně naučil. Nejedná se o první případ, kdy hráče ovlivnily spekulace, Stefan Johansen je na tom podobně. Hrál na mistrovství Evropy do 21 let a pak odváděl špatné výkony Strømsgodsetu, nikdy jsem ho neviděl tak hrát, jeho mysl byla někde úplně jinde. Dalším případem je John Guidetti, jestli bude myslet na fotbal, góly přijdou. Myšlení o nejistotách a o tom, kolik můžete vydělat, jenom ubírá energii nutnou pro působení na hřišti. Ale Virgil se z toho, co se dělo v létě, poučil a ví, že pokud bude hrát dostatečně dobře, tak vše přijde. A přesně toto je způsob, jakým toho chce dosáhnout," prohlásil kormidelník Celticu.

Glasgowský celek je letos znovu na čele tabulky skotské ligy a 23letý fotbalista zatím vynechal jenom dva ligové zápasy. O jeho služby měl před sezonou zájem Arsenal, sledovaly ho i Dinamo Moskva, Sevilla nebo Hamburk. Všichni nápadníci se do budoucnosti budou muset smířit s vysokou cenou, ta by se mohla vyšplhat až na patnáct milionů liber.

"Stojí hodně peněz, ale já jsem klidný. Pro mě je to velmi dobrý hráč a může se stát světovým fotbalistou. Další věcí, i když mu je teprve 23 let, je, aby se stal vůdcem obrany. Začíná se do toho dostávat, ovšem stále má na čem pracovat," upozorňuje Deila.

Autor: Tomáš Pavlík / football365.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Higi

jedna z možností, stopera potřebujeme.

Reagovat
smazaný uživatel

trenera potřebujete

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

to nehovor pred fantomasom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Higi

to si ještě počkáme

Reagovat
smazaný uživatel

Ve 23 by už měl jít dál, jestli je dobrej, tak mu nemá skotská liga co dát

Reagovat
milan78

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Fotbalová BOMBA.

30.1.-02.2.2015,Semifinále League Cup.,HAMPDEN PARK,Celtic Glasgow-Glasgow Rangers, balíček obsahuje letenku, 2 noci 4*, super lístek.Cena 575 EUR. Kdo by měl zájem pište do PM pro bložší info.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele