VALERONOVI HROZÍ KONEC KARIÉRY

20.03.2007, 15:46
Aktuality
Už v 31 letech možná bude muset Juan Carlos Valeron pověsit kopačky na hřebík. Záložník Deportiva LaCoruňa se během necelých dvou let podrobil dvěma operacím kolena, teď ho čeká další a pokud dopadne špatně, bude muset hráč ukončit kariéru...

"Po čtrnácti měsících léčby, fyzioterapie a zotavování a dvou povolení hrát znovu fotbal je jasné, že jeho koleno není schopno unést zátěž vrcholového fotbalu. Jako výsledek těchto faktů jsme se rozhodli operovat jeho koleno znovu," prozradil klubový lékař Cesar Cobian.

Valerona problémy s kolenem pronásledují od začátku loňského roku. V lednu roku 2006 si vazy přetrhl poprvé a přišel tak o možnost poprat se o nominaci do španělské reprezentace pro světový šampionát v Německu. Během letní přestávky se vrátil zpět na trávníky, jenomže v přátelském utkání proti Benfice Lisabon si zranění obnovil a následovala další, tentokráte čtyřměsíční přestávka.

Teď ho čeká třetí a možná poslední operace, která může znamenat také konec kariéry. "Chceme, aby znovu mohl hrát. Sestavili jsme proto speciální lékařský tým a pokusíme se zajistit, aby jeho koleno znovu získalo pevnost. Je to hodně složité zranění, protože to bude v krátké době již potřetí, co budeme muset operovat jeho koleno," řekl dále Cobian.

Valeron je symbolem Deportiva La Coruňa, jemuž na přelomu tisíciletí pomohl ke vstupu mezi španělskou a evropskou elitu. 31letý záložník za galicijský klub nastoupil k 184 ligovým zápasům, předtím působil v Las Palmas, Mallorce a Atletiku Madrid.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Xavi

Valerón je Pan fotbalista, doufám že to dobře dopadne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele