V POBŘEŽÍ SLONOVINY NEJLEPŠÍ DROGBA

07.01.2007, 12:31
Aktuality
Fotbalovým králem Pobřeží slonoviny se podle očekávání stal Didier Drogba, útočník Chelsea získal v hlasování tamních médií téměř třikrát více hlasů než druhý v pořadí Kader Keita...

O udělení ceny rozhodovalo například 17 deníků, rozhlasová stanice nebo národní televize. Drogba v konečném účtování získal 194 bodů a takřka o "parník" porazil druhého Kadera Keitu z Lille (68 bodů). Další pořadí již bylo vyrovnanější. Třetí Aruna Dindane z Racingu Lens dostal 66 bodů, čtvrtý Didier Zokora z Tottenhamu 48 a pátý Kolo Toure z Arsenalu 46.

Vedle této pětice se o prestižní trofej ucházelo dalších šest fotbalistů, v jedenáctičlenné nominaci byli ještě Yaya Toure (AS Monako), Arouna Kone (PSV Eindhoven), Abdoulaye Meite (Bolton), Emmanuel Eboue (Arsenal) a dva domácí fotbalisté - Didier Ya Konan (ASEC Mimosas) a Bakary Soro (ASEC Mimosas).

Drogba zažil úspěšný rok 2006, s Chelsea během něj obhájil anglický titul a zahrál si i na světovém šampionátu v Německu. Do své sbírky může navíc již brzy přidat ocenění pro nejlepšího hráče afrického kontinentu, kde jsou jeho konkurenty Ghaňan Michael Essien a Kamerunec Samuel Eto'o. Jméno vítěze této ankety bude oznámeno na slavnostním ceremoniálu 1. března v ghanské Akře.

Autor: Tomáš Pavlík / yahoo.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

překvapko

Reagovat
smazaný uživatel

To jo taky jsem to nečekal

Reagovat
Bender

Když je to ten "nejlepší hráč" Premier League tak asi zaslouženě vyhrál

Reagovat
HOST*1860

slusny mena v narodaku...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele