V Parmě začíná nová éra

19.05.2008, 10:38
Aktuality
Není to tak dávno, co Parma proháněla nejlepší kluby v Itálii, útočila na Scudetto a dostávala se daleko v evropských pohárech. Tyto časy jsou nyní pryč, Parma v posledních letech často bojovala o záchranu a včera definitivně padla poté, co doma podlehla Interu 0:2...

"Cítím se strašně, pochopitelně se omlouvám všem fanouškům. Pracovali jsme velice tvrdě, ale zřejmě jsme někde udělali chybu. Jdeme do Serie B, ale znovu začneme s nadšením a touhou dokázat, že nejvyšší soutěži máme hodně co nabídnout. Klub si prošel potížemi. Loni to byl zázrak, že se nám podařilo udržet Serii A, nyní se nám to nepodařilo," lituje prezident Parmy Tommaso Ghirardi.

Parmě k záchraně nepomohli ani tři trenéři. Jako první byl propuštěn Domenico Di Carlo, jehož v průběhu druhé poloviny sezony nahradil Hector Cuper. Metody argentinského kouče ovšem úspěch neslavily a před posledním zápasem s Interem ho nahradil trenér mládežnického týmu Andrea Manzo.

"Propuštění Di Carla nelituji, chtěl jsem něco změnit a přivedl jsem jiného trenéra, který nás měl dovést k záchraně. To se nestalo, dnes jsme naneštěstí odehráli náš možná nejlepší zápas sezony," řekl dále Ghirardi.

Parma před deseti lety pravidelně proháněla italskou špičku v boji o Scudetto a sbírala úspěchy i na evropské scéně. Tyto časy jsou nyní pryč. "Náš obrat činí pouze dvacet milionů liber, takže každý rok musíme bojovat o záchranu. Nechci, aby si mě všichni pamatovali jako muže, pod nímž Parma sestoupila, jsem stále mladý a doufám, že se do Serie A vrátíme co nejdříve," ukončil Ghirardi.

Autor: Tomáš Pavlík / channel4.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V roce 2003 Parmalat zbankrotoval s dluhem 14 miliard euro. firmu následně akcionáři zažalovali a aféra kolem společnosti byla jedním z největších účetních podvodů v Evropě...a tím taky začal upadat klub.....

Reagovat
smazaný uživatel

ať jste do roka zpátky ! na druhou stranu příjde s největší pravděpodobností výprodej a je si z čeho vybírat: Rossi, Cigarini, Dessena (ale to je klubista, nejspíš zůstane), Morfeo, Gasbarroni, Budan, Reginaldo . co bude s Lucarellim a Corradim netuším, stárnou...

Reagovat
smazaný uživatel

Lucarelliho bych po jedné špatné sezoně neodepisoval. Pořád je to podle mě hráč, kterej dokáže podprůměrnýmu mančaftu vystřílet záchranu a je pro mě opravdu velkým překvapením, že se mu to v Parmě nepodařilo. Ten tým evidentně nefungoval a zaslouženě sestupuje.

Reagovat
smazaný uživatel

bude záležet na tom, kam přestoupí, ale už toho od něj do budoucna moc nečekám, abych pravdu řek...

Reagovat
smazaný uživatel

Bych ho viděl třeba do Regginy, pokud odejde Amoruso (což je hodně pravděpodobný). Pořádnýho střelce potřebuje taky Torino, tam by mi krásně seděl.

Reagovat
smazaný uživatel

v útoku Torina mají JMÉNA (Ventola, Bjelanovič, Di Michele, Recoba, Stellone), ale většina z nich zůstala letos za očekáváním (nebo spíš všichni). hlavně od Bjelanoviče jsem očekával víc. takže by jim mohl Lucarelli vytrhnout trn z paty. s tou Regginou taky souhlasím, ale otázkou je, zda by tam šel..., nadává se na ni (finance, podmínky apod.).

Reagovat
smazaný uživatel

jdi si radeji zabehat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

skoda, ale serie B zatim vypada na chievo,lecce a bolonu coz je docela dobra naplast

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by se dostat do branky Rdek Petr

Reagovat
smazaný uživatel

Můj nejoblíbenější klub v Itálii ... v letech největší slávy to nebyly vydobité pozice díky zvučným posilám za desítky milionů, ale poctivou prací mladých nadějných hráčů a kvalitních mladých slibných trenérů !! Se spíš divím, že dokázali vždy po rozprodeji nejlepších hráčů po úspěšné sezoně další rok být zase v top 7. Dostali na hostování nebo levně koupili nadějné mladíky z velkoklubů a projížděli UEFOu a Serií A k úspěchům ... komu čest, tomu čest.

No pak přišel krach Parmalatu a už z úzkého rozpočtu se stala almužna 2O mil, to pak nešlo držet Serii A donekonečna

Snad se zase začnou nabírat sponzoři, ti správní kvalitní mladící na doplnění ne-vůbec-špatného kádru, dobrý trenér a do dvou let bude PARMA zpět v Serii A, nezbývá než fandit a věřit VIVA PARMA

Reagovat
smazaný uživatel

je to skoda no...parmu jse mel rad...

Reagovat
smazaný uživatel

dostal jsem hlasku ze posledni sezonu bude hrat za parmu Milan Pacanda.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl bych rad kdyby mela Sparta rocni rozpocet 20mil liber to je docela mega propast mezi nasi ligou a ostatnima,bohuzel

Reagovat
smazaný uživatel

Pevně věřím, že se FC Parma do roka do Serie A vrátí. Tento klub tam bezpochyby patří, ale letošní sestup byl jen vyvrcholením špatné ekonomické situace a fotbalové mizérie v klubu za poslední léta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele