V neděli se musíme zlepšit, uvědomuje si Van der Vaart

16.05.2014, 09:50
Aktuality
Hamburger SV a Greuther Fürth spolu loni měřily síly v rámci německé nejvyšší soutěže, nyní hrají o to, kdo si 1. Bundesligu zahraje i v příští sezoně. Včera bylo na programu první barážové utkání mezi těmito dvěma kluby a po něm zůstávají šance otevřené, branka totiž nepadla...

V domácí bráně vinou problémů se zády chyběla tradiční jednička René Adler a šanci tak dostal Jaroslav Drobný, který podal velmi dobrý výkon a čisté konto udržel i přesto, že hosté byli celkově lepším týmem.

"Soupeř začal velmi dobře a my se do zápasu dostali hodně pozdě, ale ve druhé půli jsme už hráli lépe," hodnotil nizozemský záložník Rafael van der Vaart.

"Stále máme dobrou šanci na to udržet se a zároveň víme, že v neděli se musíme zlepšit. Každopádně myslíme pozitivně. Takový klub patří do 1. Bundesligy," dodal.

Odveta v Trolli Arena je na programu v neděli a HSV stačí k záchraně jakákoli gólová remíza. Hráči Hamburku se i tak budou snažit vytlačit z hlav špatnou bilanci na hřištích soupeřů, venku totiž nevyhráli už jedenáct zápasů, naposledy uloupili tři body na konci října ve Freiburgu, v následujících deseti venkovních duelech získali pouhý jeden bod.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (79)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Musí to dát...! Tým jako HSV patří do Bundesligy tip" 0:2pp

Reagovat
*CZE*

HSV do dolu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sestup.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

můžu se zeptat co se s nimi stalo? aj je mě jich líto, že takhle skončili

Reagovat
smazaný uživatel

kdo skončil? HSV hrajou jako koždý jiný mančaft ve druhé lize, žádné překvapení. Jejich úroven se nemění, po celý rok předvádějí mizérii.

Reagovat
smazaný uživatel

já vím, ale co pamatuju tak to byl vždy nadprůměrný německý tým, kvalitní kádr, mně strašně sympatický...

Reagovat
Neuro

Reagovat
bayern987

On se (doufejme) zlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Fürth byl jasně lepší, HSV marný a do ligy takoví slaboši nepatří, Hamburg má zvuk, ale musí se nejdřív naučit hrát fotbal, v Bundeslize nikdo takové ostudy nechce, 1. liga musí mít úroveň. Fürth ten HSV v pohodě udělá a zaslouženě postoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

Furth mě fakt překvapil!! hráli výborně! moc se mi líbil hráč s číslem 10 Durdič. Pokud budou v odvetě stopery hrát stejní hráči jako včera, tak postoupí Furth

Reagovat
smazaný uživatel

Mě taky překvapil, ale něco podobného jsem vlastně čekal, 2. liga není slabá.

Reagovat
smazaný uživatel

ta špička je silná, Hamburk si tu 1. ligu snad ani nezaslouží s takovejhlema výkonama

Reagovat
smazaný uživatel

Fürth musí nahradit 1.FCN, jinak to nevidim, Bavorsko at má nejlepší fotbal v Německu !

Reagovat
Kenneth

Vubec nechapu co chce Vaart na MS. Sileny vykon vcera.

Reagovat
smazaný uživatel

Takto hraje až na pár výjimek celou sezonu. Jeden z důvodů může být slabá fyzička, která se včera jasně ukázala nejen u něho ale u celýho týmu HSV.

Reagovat
Kenneth

To nebylo fyzickou. Ten tym jsou uplny drevaci, krome 2 hracu. Vcera podal Hakan spatny vykon, ael stejne s tim balonem vypadal vedle svych spoluhracu jako kdyby prisel z ligy o patro vys.

Reagovat
Bayernista18

Ono to v něm je, jen se do toho musí dostat no.

Reagovat
JozkokozleJ

Stale je najproduktivnejsi hrac HSV 7+9. Ale väcsinu bodov ziskal na jesen. Je z formy a asi za to mozu i opakovane zranenia v priebehu sezony. Ma iba 31 rokov a na mna momentalne posobi ako stary veteran tesne pred koncom kariery.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak - jeho hrou mi momentálně příjde tak o 5 let starší. Ale bude to dáno i tím, že on nikdy nepatřil mezi ty nejrychlejší hráče a když teď ještě s věkem ztratil na rychlosti, tak u něj všechno vypadá pomale a lenivě..

Reagovat
Bayernista18

Řek bych, že rychlost nebude jeho hlavní přednost, ne že bych ho chtěl přirovnat třeba k Horváthovi, ale jeho bych si do týmu nebral kvůli rychlosti, stačí že dobře kope standartky a má dobrý technický střely z dálky, je to muj oblíbenej hráč.

Reagovat
db18

Poslední dva/tři zápasy v BL se mu docela povedly, jen na hřišti vypadá trochu líně

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda, Vaart se moc nevycajchnoval.

Reagovat
Ferguson6

OT: Danny da Costa v uplynulých dvou sezonách hostoval z Leverkusenu v Ingolstadtu, kde nyní zakotvil nastálo - 20letý obránce s druholigovým německým klubem podepsal kontrakt na tři roky.

To nie je ten veľký talent, ktorý asi 2-3 roky dozadu každý chcel? Pamätám si, že vo FM vždy prestupoval do United.

Reagovat
JozkokozleJ

Talent ano, ale zeby nejak veliky, to nie. Asi ti to splyva s FM. Par sanci v Leverkusene dostal, nehral zle, ale prisiel mi celkom splaseny. Si pamätam na jeho debut ako hrom; proti Bayernu. Ribery ho skolil.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, ten debut si pamätám tiež, vtedy som bol plný očakávania, bral som ho ako veľký talent, ale nejako sa nechytil a asi bude mať len na tú druhú ligu. Bohužiaľ, podobným smerom sa uberá aj Stafylifis, od ktorého som dosť očakával do budúcna, ale šance nedostáva a čakám, že po sezóne odíde...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Doterajšie letné prestupy v Bundeslige:

http://www.bundesliga.com/en/liga/news/2013/0000293976.php

Reagovat
Hector17

Pojď do Ajaxu.

Reagovat
smazaný uživatel

Smutný osud jediného tímu, ktorý ešte nikdy nezostúpil dolu. Pritom je to tím z veľkého mesta, má krásny štadión, dal veľa peňazí za hráčov, napr. za RvdV. Hodnotil to minule Berthold: Každý rok iný tréner, každý potom má svoje predstavy o systéme, takže neexistuje jednotná predstava, nie je tam osobnosť vo vedení, takže každý si tam podpíše, čo chce. Trvá to už viac rokov a výsledok je tu.

Ten ich včerajší výkon bol trápny, boli doma, ale súper bol lepší, odvážnejší, futbalovejší. Darmo si Hamburg hovorí už pol roka, že musíme a pod. Nejde to, lebo pol tímu je treba vyhodiť a začať znovu od samého začiatku. Bezradnosť a chaos, obrana je skutočne tragická, lebo zo zálohy sa nik nevráti. Je to dokonca lenivé mužstvo, nabehalo vraj najmenej v lige.Nečudo, že aj včera boli neskoro takmer pri každej lopte.Ten Cahlanoglu to sám neukope.

Reagovat
smazaný uživatel

A Rafael van der Vaart ? Ten naozaj pôsobí ako starý unavený veterán, okrem zranení mal aj osobné problémy. Ďalší z plejády tých, ktorí si nechali rozbiť rodinu najlepšou priateľkou manželky. Ako u nás Robo Vítek tou Orviskou. Manželky, pozor na svoje najlepšie priateľky, oni majú aj niečo za lubom. To je to ženské priateľstvo.

Reagovat
Rarášek

Ať sestoupí a Cahlanoglu do Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

On to zas takovej zázrak není...

Reagovat
Arne

Je to zázrak... Musíš vzít v potaz, že je mu 20 let, dokončuje první sezónu v bundeslize a navíc nehraje na svojí pozici.

Reagovat
Werkrider

* do Leverkusenu

Reagovat
db18

*zůstat (minimálně na roční hostování)

Reagovat
smazaný uživatel

ve druhym poločase hráli slušně, když na to navážou, tak se udržej

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dlouho hraje Jiras na LB? Tak lepší než leštit lavku no, třeba je to i alternativa na repre.

Jinak koukám zase prozměnu Gebre hraje v záloze...

Reagovat
Posledni Kovboj

ad Gebre: na jare tam hral docela casto, a slo mu to podle vseho o dost lip, nez obrana.

Reagovat
mojmira

Mario Mandžukič si nezahraje finále Německého poháru proti Dortmundu, protože jej trenér Bayernu Mnichov Pep Guardiola nezařadil do nominace. "Je to moje rozhodnutí," uvedl Guardiola, aniž by ho vysvětlil.

K čemu by mu taky byl útočník

Reagovat
Posledni Kovboj

da tam Lahma

Reagovat
smazaný uživatel

Už to začíná Mandžukič zřejmě opět nepracoval na sto procent, tak ho mistr diktátor vyřadil. Tomu Guardiolovi to teče na mozek.

Reagovat
bayern987

Zajímavé, ani jeden nejste fanoušek Bayernu a už soudíte

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem fanoušek Bayernu, ale sleduju Guardiolu pozorně. Stejně jako práci všech skvělých trenérů. To, že je Guardiola diktátor vědí všichni. Ty to nevíš? To bys, ale jhako fanda Bayernu měl vědět

Reagovat
bayern987

Ja vim ze je to trenér, ktery to umí, a ze je diktátor? To by si mel propadnout dejepisnou knížku a tam zjistit co to ten diktátor vlastne je.

Reagovat
bayern987

Popadnout*

Reagovat
smazaný uživatel

Nesnaž se být chytrý. Fotbal není dějepis. Myslíš si, že když někdo nazve Lahma ,,generálem", tak je to skutečný Napoleon? Další dement, s kterým ztrácím čas

Reagovat
bayern987

Nápodobně.

Reagovat
Bayernista18

To je v hajzlu, když už nejde ani na lavičku ...

Reagovat
smazaný uživatel

Do Realu za 20

Reagovat
bayern987

Reagovat
Arne

Ono to fakt vypadá, že toho Stockera reálně můžeme získat... Když jsem tu spekulaci četl poprvý, tak jsem si ťukal na čelo. Vždycky když jsem ho viděl, hrál suprově, ale to riziko by bylo opravdu velký. Ať už kvůli těm pěti milionům, nebo kvůli platu - dost bych si ale potom přál odchod Ronnyho, který má mít jen o sto tisíc ročně víc než případně on.

Reagovat
bayern987

ale Ronnyho odchod by se mohl odložit minimálně o tu sezónu.

Reagovat
stas87

myslim ze ak pride tak zapadne okamzite,tak nejako ako Drmic,na druhu stranu je to ale krok spät ist do Berlina,lepsia liga ale tim co nebude v europe,prial by som vam ho lebo by na kridle bol vas najlepsi hrac ale nemyslim ze je to prilis realne

Reagovat
JozkokozleJ

Presne tak, z naprosteho nezmyslu to postupuje do realnej zalezitosti. Uz len to, ze za posledne styri prestupove obdobia sa so Stockerom opakovane spajali (momentalne) lepsie BL kluby ako Schalke, M´gladbach, i ten Stuttgart, tak som prvotne informacie o zaujme Herthy bral tiez skor s takym kyslym usmevom. Kiez by to vyslo, to by mal Preetz velike plus. Sice Stockera prilis nepoznam, ale uz len ten velky zaujem o neho, ci dlhodobe statistiky v Bazileji hovoria z vela. Aky je to teda typ?

Ronnyho by som nechal odist snad i bez ohladu na Stockera. Na jar nebol ziadnym prinosom pre mansaft.

Reagovat
stas87

no ak ti smiem odpovedat..tak Stocker je dost golove kridlo,ma aj dost asistencii,vie si loptu hodit do stredu a potom zakoncit,nie je to ziadny genius ci myslitel,hlada priamocaru cestu k branke a ku golu nic nevymysla,ked ma moznost tak striela ci posle prihravku,vie aj vypomoct obrane ci krajnemu bekovi za sebou,na YT mas jeho videa v BL by sa chytil hned po prichode,nemusel by ani dostat vela casu na aklimatizaciu takze druhy Xhaka dufam nehrozi

Reagovat
Arne

Jo, já asi taky... Psal jsem to ve vztahu k tomu Stockerově potenciálním platu, de facto to by bylo 1:1. Zůstala by "jen" ta pětimilionová investice a platová hygiena by nějak narušena nebyla.

Veskrze můžu napsat zhruba to, co stas... Je to klasický ostrý křídlo, rychlý a bojovný. Četl jsem, že není moc fotbalový, ale nepřišlo mi to zas tak hrozný. Upřímně, divil jsem se, co na nás může vidět a proč by k nám mohl chtít, sice lepší liga, ale co se týče klubů, je to docela výrazný krok dolů Ale pokud se o něj zajímají (zajímaly) jen Hertha a Stuttgart, tak to to není až tak překvapivý, že (asi) preferuje nás.

Prý je docela kamarád s Lustim a oproti Stuttgartu na něj udělal dobrý dojem náš management... Jestli se tohle dotáhne, tak to bude na ohromnou pochvalu pro Michu. Jinak pro stase - Bobic potvrdil, že je Stocker odmítl, a podle Bildu a švýcarských médií je prakticky hotovo. Neříkám, že skutečně hotovo je, ale vypadá to sakra reálně.

Reagovat
stas87

sa cudujem ze o neho nie je väcsi zaujem,ked mohol ist Salah prec a on ostal..a to ho povazujem za lepsieho hraca ako Salaha ani ta ciastka nie je vyrazne nedostupna pre tu spicku z BL,skoda ze nejde treba k Favremu ale tam je plno,vlci tiez a Mainz by odmietol a Mainz by ponuku neposlal,to iste FCA

Reagovat
Arne

Tak údajně ho chce také Lille a Newcastle, ale pokud chce do bundesligy, tak si až tak dobře vybírat nemůže. Proto v úvahu připadáme my.

Reagovat
stas87

zaujem bol predovsetkym v BL,ine zahranicne kluby ho nechceli..ak ma na vyber len vas tak k vam asi zamieri,ak bude hrat dobre tak pride len na jednu sezonu

Reagovat
Arne

Až tak zásadně by mi to nevadilo - pomohl by nám k další záchraně a rozmnožil pět milionů na osm až deset.

Reagovat
stas87

po finacnej stranke to hadam ani prepadak byt nemoze,jedine nejake vazne zranenie na dlho..ja som myslel ze budes mat vyssie ciele ako len zachranu

Reagovat
Arne

Ale no tak, víme dobře, jak na tom jsme... Jak Hertha, tak Werder.

Jinak v novým Spiegelu jsem četl dobrej článek o Brémách za posledních deset let. Tady by to mělo bejt všecko, podle prvního pohledu - http://www.spiegel.de/sport/fussball/bundesliga-werder-bremen-abstiegskampf-an-der-weser-a-965920.html

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by to klaplo, tak by to bylo víc než parádní. Jinak nevíš, jak to vypadá se Skjelbredem? Díky příchodu Hegelera to na jeho setrvání asi moc nevypadá, co?

Reagovat
Arne

Micha říkal, že ho chce udržet a opakoval to i po příchodu Hegelera... Řešit se to bude po neděli, podle mě pokud HSV půjde dolů, tak bude náš.

Reagovat
db18

Jinak, jak to vypadá s Ostrzolekem? (Nebylo by lepší vzít rovnou Plattenharda?) (Myslím, že jsem si o tom psal už s Jozkem, ale zajímal by mně i názor ostatních fanoušků Herthy )

Reagovat
Arne

Já to bral tak, že už jeho příchod je prakticky hotový, ale včera ho nějaký tamní list citoval, že očekává, že zůstane v Augsburgu... Plattenhard místo něj by nebyl špatnej, ale smlouvu má do roku 2017.

Jestli se ptáš na to, zda by se mi Ostrzolekův příchod líbil, tak asi i docela jo... Van den Bergh po tom slušným začátku šel dolů a někoho za něj přivést musíme. Moc podobně dobrých variant nevidím.

Reagovat
db18

Ono právě se spekulací, že Ostrzolek půjde k vám přišlo i to, že by ho v FCA nahradil Plattenhard - tak mne právě napadlo, proč nejdete rovnou po něm... sice má smlouvu na delší dobu než Matthias, ale zase by šel z druhé ligy

Reagovat
Arne

Norimberk to sice bude stavět na okamžitý návrat, na druhou stranu o rok prodlouží s Pinolou, takže by to nebylo až tak nemožný... Ale nevím, i u něj mi přijde, že by mohl jít trochu výš.

Reagovat
db18

Zase ale ke komu - teď mi to spíš přijde, že se spíš hledají obránci napravo (kromě vás a HSV - tomu zas nevěřím, protože musí vydělat nějaké peníze a nemůžou rozhazovat)

Reagovat
JozkokozleJ

Ja som prilis nerozumel, preco ma Augsburg pustit Ostrzoleka. Ak by to malo byt kvoli Plattenhardovi, davalo by to zmysel. Zase ale mi pride divne, preco by Nürnberg pustal Marvina. Je to hrac, na ktorych to teraz musi postavit - mlada relativne lacna kvalita.

Reagovat
smazaný uživatel

Osčolkovi končí za rok smlouva

Reagovat
db18

Tam by to bylo o tom, že by Ostrzolek chtěl odejít (já tomu taky moc nerozuměl) - vtipnější ale byl zájem HSV, kterému se Weinzierl poprávu vysmál...

V současnosti by to pro Matthiase ani nebyl krok vpřed...

Reagovat
smazaný uživatel

na tom přestupu moc nechápu dvě věci:

a) jakkoli chápu, že pro německo-fonního Švýcara deset let žijícího na německo-švýcarský hranici je z hlediska adaptace Bundesliga ideální, tak mi není úplně jasný, jaká část projektu Herthy přitáhne do BSC zrovna takovýho hráče, kterej stabilně hraje (a hrál by i dál) Ligu Majstrov

b) že se hodně peněz Ramose utratí za levýho záložníka, když to, jak snad každej vidí, daleko víc hoří napravo, ale třeba má Michi k dispozici tolik peněz, že se mi o tom ani nezdá

v podstatě ho vůbec neznám, ted jsem koukál na nějaký parametry a myslel jsem si, že je trochu vyšší, třeba přes 1,85 m, tak jsem zase o něco chytřejší

pamatuju si, že když hrál za Basel proti Římu EL nebo LM, tak ve mně sympatie úplně nevzbudil, byl to takovej trochu zmrd, jestli tam byly nějaký lokty nebo tvrdý zákroky, to už fakt nevím , ale třeba to bylo ojedinělý nebo z toho už vyrost

Reagovat
Arne

a) souhlas, b) Stocker umí hrát na obou křídlech i dejme tomu hrot... když pominu Allaguiho, tak ti další tři (Ben, Stocker a Nico) nahrají zhruba stejně kvalitně na obou stranách

Jestli to je zmrdík, tak jenom dobře. Nikoho takovýho v kádru nemáme.

Reagovat
Arne

Zapnul si někdo dnešní baráž? Koukám, že Arminia je solidně rozjetá a trefují se naši kluci.

Reagovat
db18

Chvilku jsem koukal - a viděl jsem akorát gól Ivany

Reagovat
Arne

Já nakonec jen sestřih branek... Klos i když se netrefil, tak to je super hráč.

Reagovat
Arne

http://www.youtube.com/watch?v=fiRrh3XhwhY

To je milý... A je to poprvý, co ho slyším/vidím mluvit. Za těch pět let před mikrofonem snad nebyl.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele